Controleren of de verbinding van een site beveiligd is

Als u wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kunt u de beveiligingsgegevens voor de site controleren. U krijgt een waarschuwing in Chrome als u de site niet veilig of via een privéverbinding kunt bezoeken.

1. Open een pagina in Chrome.
  2. Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de veiligheid van de site te controleren:
    • Vergrendelen Veilig
    • Informatie Info of Niet veilig
    • Gevaarlijk Niet veilig of Gevaarlijk
  3. Klik op het pictogram om de gegevens en machtigingen van de site te bekijken. U ziet een samenvatting van hoe privé de verbinding wordt beschouwd door Chrome.

De betekenis van de beveiligingssymbolen

Deze symbolen geven aan hoe veilig het is om een site te bezoeken en te gebruiken. De symbolen laten u weten of een site een beveiligingscertificaat heeft, of Chrome dat certificaat vertrouwt en of Chrome een privéverbinding met de site heeft.

Vergrendelen Veilig

De informatie die u verzendt of ontvangt via de site, is privé.

Wees altijd voorzichtig met het delen van privé-informatie, ook als u dit pictogram ziet. Kijk naar de adresbalk om te controleren of u op de site bent die u wilt bezoeken.

Informatie Info of Niet veilig

De site maakt geen gebruik van een privéverbinding. Het is mogelijk dat iemand de informatie die u verzendt of ontvangt via deze site, kan bekijken of wijzigen.

Het bericht 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig' kan worden weergegeven. We raden u aan geen gevoelige informatie in te voeren, zoals wachtwoorden of creditcardnummers.

Voor sommige sites kunt u een beter beveiligde versie van de pagina bezoeken.

1. Selecteer de adresbalk.
  2. Verwijder http:// en voer in plaats daarvan https:// in.

Als dat niet werkt, neemt u contact op met de site-eigenaar om te vragen of deze de site en uw gegevens wil beveiligen met HTTPS.

Gevaarlijk Niet veilig of Gevaarlijk

We raden u aan geen persoonlijke of privé-informatie op deze pagina in te voeren. Gebruik de site zo mogelijk helemaal niet.

Niet veilig: Ga voorzichtig te werk. Er is iets ernstig mis met de privacy van de verbinding van de site. Het is mogelijk dat iemand de informatie die u verzendt of ontvangt via deze site, kan bekijken.

Het bericht 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig' kan worden weergegeven.

Gevaarlijk: Vermijd deze site. Als u een rood waarschuwingsscherm op volledige paginagrootte ziet, is de site door Safe Browsing gemarkeerd als onveilig. U brengt uw privé-informatie waarschijnlijk in gevaar als u deze site gebruikt.

De fout 'Je verbinding is niet privé' verhelpen

Als u een foutmelding op volledige paginagrootte krijgt met de melding 'Je verbinding is niet privé', is er een probleem met de site, het netwerk of uw apparaat. Meer informatie over hoe u fouten van het type 'Je verbinding is niet privé' kunt oplossen.

Wat is een beveiligingscertificaat?

Als u naar een site gaat die HTTPS gebruikt (verbindingsbeveiliging), gebruikt de server van de website een certificaat om de identiteit van de website te bewijzen aan browsers, zoals Chrome. Iedereen kan een certificaat maken om te claimen dat ze een bepaalde website zijn.

Chrome vereist van websites dat ze certificaten gebruiken van vertrouwde organisaties, om u te helpen veilig te blijven op het web.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.