Controleren of het veilig is om een site te bezoeken

Als u wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kunt u de beveiligingsgegevens voor de site controleren. U krijgt een waarschuwing in Chrome als u de site niet veilig of via een privéverbinding kunt bezoeken.

1. Open een pagina in Chrome op uw computer.
  2. Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de veiligheid van de site te controleren:
    • Veilig Vergrendelen
    • Informatie Informatie
    • Niet veilig Waarschuwing
    • Gevaarlijk Waarschuwing
  3. Klik op het pictogram om de details en rechten van de site te zien. Boven aan het venster ziet u een samenvatting van hoe privé de verbinding wordt beschouwd door Chrome.

De betekenis van de beveiligingssymbolen

Deze symbolen geven aan hoe veilig het is om een site te bezoeken. De symbolen laten u weten of een site een beveiligingscertificaat heeft, of Chrome dat certificaat vertrouwt en of Chrome een privéverbinding met de site heeft.

Veilig Vergrendelen

De informatie die u naar de site verzendt, wordt privé gehouden.

Wees altijd voorzichtig met het delen van privé-informatie, ook als u dit pictogram ziet. Kijk naar de adresbalk om te controleren of u op de site bent die u wilt bezoeken.

Informatie Informatie

De site maakt geen gebruik van een privéverbinding. Daarom kan iemand mogelijk de informatie zien die u via deze site verzendt. We raden u aan geen gevoelige informatie in te voeren, zoals wachtwoorden of creditcardnummers.

Op sommige sites kunt u de privéversie van de pagina bezoeken.

1. Selecteer de adresbalk.
  2. Verwijder http:// en voer in plaats daarvan https:// in.

Als dat niet werkt, neemt u contact op met de site-eigenaar om te vragen of deze de site en uw gegevens wil beveiligen met HTTPS.

Niet veilig Waarschuwing of Gevaarlijk Waarschuwing

We raden u aan geen persoonlijke of privé-informatie op deze pagina in te voeren. Gebruik de site zo mogelijk helemaal niet.

Niet veilig: Ga voorzichtig te werk. Er is iets ernstig mis met de privacy van de verbinding van de site. Daarom kan iemand mogelijk de informatie zien die u via deze site verzendt.

Gevaarlijk: Vermijd deze site. Als u een rood waarschuwingsscherm op volledige paginagrootte ziet, is de site door Safe Browsing gemarkeerd als onveilig. U brengt uw privé-informatie waarschijnlijk in gevaar als u deze site gebruikt.

De fout 'Je verbinding is niet privé' verhelpen

Als u een foutbericht op volledige paginagrootte krijgt met de melding 'Je verbinding is niet privé', kan de pagina niet veilig worden geopend in Chrome met uw internetverbinding of uw computer. Meer informatie over hoe u fouten als 'Je verbinding is niet privé' kunt oplossen.

Wat is een beveiligingscertificaat?

Als u naar een site gaat die HTTPS gebruikt (verbindingsbeveiliging), gebruikt de server van de website een certificaat om de identiteit van de website te bewijzen aan browsers, zoals Chrome. Iedereen kan een certificaat maken om te claimen dat ze een bepaalde website zijn.

Chrome vereist van websites dat ze certificaten gebruiken van vertrouwde organisaties, om u te helpen veilig te blijven op het web.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.