Controleren of de verbinding van een site beveiligd is

Als je wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kun je de beveiligingsgegevens voor de site controleren. Je krijgt een waarschuwing in Chrome als je de site niet veilig of via een privéverbinding kunt bezoeken.

1. Open een pagina in Chrome.
  2. Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de veiligheid van de site te controleren:
    • Vergrendelen Beveiligd
    • Sitegegevens bekijken Info of Niet veilig
    • Gevaarlijk Niet beveiligd of Gevaarlijk
  3. Klik op het pictogram om de gegevens en machtigingen van de site te bekijken. Je ziet een samenvatting van hoe privé de verbinding wordt beschouwd door Chrome.

De betekenis van de beveiligingssymbolen

Deze symbolen geven aan hoe veilig het is om een site te bezoeken en te gebruiken. De symbolen laten je weten of een site een beveiligingscertificaat heeft, of Chrome dat certificaat vertrouwt en of Chrome een privéverbinding met de site heeft.

Vergrendelen Beveiligd

De informatie die je verzendt of ontvangt via de site, is privé.

Wees altijd voorzichtig met het delen van privé-informatie, ook als je dit pictogram ziet. Kijk naar de adresbalk om te controleren of je op de site bent die je wilt bezoeken.

Sitegegevens bekijken Info of Niet veilig

De site maakt geen gebruik van een privéverbinding. Het is mogelijk dat iemand de informatie die je verzendt of ontvangt via deze site, kan bekijken of wijzigen.

Voor sommige sites kun je een beter beveiligde versie van de pagina bezoeken.

1. Selecteer de adresbalk.
  2. Verwijder http:// en voer in plaats daarvan https:// in.

Als dat niet werkt, neem je contact op met de site-eigenaar om te vragen of deze de site en je gegevens wil beveiligen met HTTPS.

Gevaarlijk Niet beveiligd of Gevaarlijk

We raden je aan geen persoonlijke of privé-informatie op deze pagina in te voeren. Gebruik de site zo mogelijk helemaal niet.

Niet veilig: Ga voorzichtig te werk. Er is iets ernstig mis met de privacy van de verbinding van de site. Het is mogelijk dat iemand de informatie die je verzendt of ontvangt via deze site, kan bekijken.

Het bericht 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig' kan worden weergegeven.

Gevaarlijk: Vermijd deze site. Als je een rood waarschuwingsscherm op volledige paginagrootte ziet, is de site door Safe Browsing gemarkeerd als onveilig. Je brengt je privé-informatie waarschijnlijk in gevaar als je deze site gebruikt.

De fout 'Je verbinding is niet privé' verhelpen

Als je een foutmelding op volledige paginagrootte krijgt met de melding 'Je verbinding is niet privé', is er een probleem met de site, het netwerk of je apparaat. Meer informatie over hoe je fouten van het type 'Je verbinding is niet privé' kunt oplossen.

Wat is een beveiligingscertificaat?

Als je naar een site gaat die HTTPS gebruikt (verbindingsbeveiliging), gebruikt de server van de website een certificaat om de identiteit van de website te bewijzen aan browsers, zoals Chrome. Iedereen kan een certificaat maken om te claimen dat ze een bepaalde website zijn.

Chrome vereist van websites dat ze certificaten gebruiken van vertrouwde organisaties, om je te helpen veilig te blijven op het web.