De verbinding van een website controleren

U kunt informatie bekijken over de identiteit van een website, uw verbinding met de site en uw bezoekgeschiedenis. Er wordt een melding weergegeven in Chrome als er geen volledig beveiligde verbinding met de site kan worden gemaakt.

De verbinding van een site controleren

1. Klik in de adresbalk op het hangslotpictogram Lock of het paginapictogram Blank page icon.
  2. Klik op Verbinding.
  3. Afhankelijk van de site worden er twee of drie gedeelten met informatie weergegeven.
Website connection

1) Identiteit van de site

Sites waarvoor SSL wordt gebruikt, presenteren beveiligingscertificaten aan Chrome om hun identiteit te verifiëren. Iedereen kan een website opzetten en zich voordoen als een andere site, maar alleen de echte site heeft een geldig beveiligingscertificaat voor de URL die u wilt bezoeken. Een ongeldig certificaat kan betekenen dat iemand uw verbinding met de site probeert te hacken.

Pictogram Betekenis
groen hangslot Het beveiligingscertificaat van de site is geldig en de identiteit van de site is geverifieerd door een vertrouwde externe instantie.
oranje waarschuwing De site heeft geen beveiligingscertificaat aan de browser geleverd. Dit is normaal voor HTTP-sites (zoek het pictogram Blank page icon in de adresbalk), omdat certificaten gewoonlijk alleen worden geleverd als de site SSL gebruikt.
rood hangslot Google Chrome heeft problemen gedetecteerd met het certificaat van de site. Wees voorzichtig, want de site kan zich voordoen als een andere site, zodat u persoonlijke of andere gevoelige gegevens op deze site deelt.

2) Verbinding

Aan de hand van deze pictogrammen kunt u zien of Chrome een beveiligde verbinding heeft met de site die u bezoekt.

Pictogram Betekenis
groen hangslot Google Chrome heeft een beveiligde verbinding gemaakt met de site.
oranje waarschuwing Uw verbinding met de site is niet gecodeerd. Dit is normaal voor HTTP-sites (zoek het pictogram Blank page icon in de adresbalk).
grijze waarschuwing De verbinding met de site is beveiligd, maar Google Chrome heeft gemengde inhoud op de pagina gevonden. Wees voorzichtig met het invoeren van informatie op deze pagina. Gemengde inhoud kan zorgen voor zwakke plekken in de beveiliging, waardoor iemand de pagina kan beïnvloeden die u bekijkt. Deze inhoud kan bestaan uit afbeeldingen of advertenties van derden die in de pagina zijn ingesloten.
rood hangslot De verbinding met de site is beveiligd, maar Google Chrome heeft gemengde scripts op de pagina gevonden. Wees voorzichtig met het invoeren van persoonlijke informatie op deze pagina. Gemengde scripts kunnen zorgen voor zwakke plekken in de beveiliging, waardoor iemand de pagina kan overnemen die u bekijkt. Deze inhoud kan bestaan uit scripts of video's van derden die in de pagina zijn ingesloten. Als u verbinding met internet heeft via een openbaar draadloos netwerk, zijn gemengde scripts vooral gevaarlijk omdat met draadloze netwerken gemakkelijker kan worden geknoeid dan met bedrade netwerken.

3) Bezoekgeschiedenis

Dit pictogram wordt weergegeven als u de site al eerder heeft bezocht. Maar als u de cache en de cookies heeft gewist, is de bezoekgeschiedenis ook gewist.

Pictogram Betekenis
blauwe waarschuwing U heeft de site eerder bezocht, dus waarschijnlijk vertrouwt u deze site.
oranje waarschuwing U heeft deze site nog nooit bezocht. Dit bericht is normaal als u weet dat dit inderdaad het geval is. Als de site er echter bekend uit ziet en u uw browsegeschiedenis niet onlangs heeft gewist, kan dit een site zijn die een andere site nabootst. Ga voorzichtig te werk.

'Je verbinding is niet privé'

Als het SSL-foutbericht 'Je verbinding is niet privé' wordt weergegeven in Chrome, betekent dit dat uw internetverbinding of uw computer ervoor zorgt dat Chrome de pagina niet beveiligd kan laden. Informatie over het oplossen van problemen met een SSL-waarschuwing