Website-instellingen

Rechten

Wanneer u een website bezoekt, kunt u in Google Chrome eenvoudig de instellingen voor cookies en rechten voor die site aanpassen.

Cookies en sitegegevens

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die u heeft bezocht, om browsegegevens zoals uw sitevoorkeuren of uw profielgegevens op te slaan. Ze worden standaard toegestaan. Het is belangrijk dat u weet hoe uw cookie-instellingen zijn ingesteld, omdat cookies ervoor kunnen zorgen dat sites uw navigatiehandelingen tijdens bezoeken aan sites bijhouden. Meer informatie over het beheren van cookies

Rechten

Gebruik het gedeelte 'Rechten' om sitespecifieke instellingen te beheren. De volgende acties kunnen van toepassing zijn op verschillende sites die u bezoekt. U kunt deze acties aanpassen door rechts van elk pictogram op de pijl-omlaag te klikken.

Pictogram Betekenis
Afbeeldingen worden standaard toegestaan. Als u wilt voorkomen dat afbeeldingen worden weergegeven, selecteert u 'Altijd blokkeren op deze site'.
JavaScript wordt veel door webontwikkelaars gebruikt om hun sites interactiever te maken. Als u ervoor kiest om JavaScript uit te schakelen, werken sommige sites misschien niet goed meer.
Plug-ins worden door websites gebruikt om bepaalde soorten webinhoud in te schakelen (zoals Flash of Windows Media-bestanden) die browsers anders niet kunnen verwerken. Ze worden standaard toegestaan. Meer informatie over het beheren van plug-ins
Pop-ups worden standaard geblokkeerd, zodat ze niet automatisch in beeld springen. Meer informatie over het beheren van pop-ups
Locatie: in Google Chrome wordt standaard een waarschuwing weergegeven wanneer een site uw locatiegegevens wil gebruiken. Meer informatie over het delen van locaties
Meldingen: sommige websites, zoals Google Agenda, kunnen meldingen weergeven op het bureaublad van uw computer. Google Chrome meldt dit standaard wanneer een site toestemming vraagt om automatisch meldingen weer te geven. Meer informatie over meldingen
Volledig scherm: sommige websites kunnen vragen te worden weergegeven in de modus voor volledig scherm. U kunt selecteren hoe Chrome dit soort verzoeken afhandelt.
Muisvergrendeling: sommige sites of webapps vragen mogelijk om uw muisaanwijzer uit te schakelen, zoals games. U kunt selecteren hoe Chrome dit soort verzoeken afhandelt.
Media: sites met mediafunctionaliteit, zoals videovergaderingen, kunnen toegang vragen tot uw camera en microfoon. Meer informatie over toegang tot uw camera en microfoon

Verbinding

Wanneer u een verbinding maakt met een website, kan Google Chrome details weergeven over uw verbinding en u waarschuwen wanneer geen volledige beveiligde verbinding met de site kan worden gemaakt. Meer informatie over de beveiligingsinstellingen van Google Chrome.

Controleren of de site een beveiligde verbinding (SSL) gebruikt

Als u gevoelige persoonlijke gegevens invoert op een pagina, kijk dan of er links naast de URL van de site op de adresbalk een pictogram van een hangslot staat, om te controleren of de site SSL gebruikt. SSL is een protocol waarmee een gecodeerde verbinding tot stand wordt gebracht tussen uw computer en de site die u bekijkt. Sites kunnen SSL gebruiken om te voorkomen dat derden informatie onderscheppen.

Pictogram Betekenis
Blank page icon De site gebruikt geen SSL. Dit pictogram wordt weergegeven voor http://-sites. De meeste sites hoeven geen SSL te gebruiken, omdat ze geen gevoelige informatie verwerken. Voer geen gevoelige gegevens zoals uw creditcardgegevens of inloggegevens voor uw bank in op de pagina. Als gevoelige informatie wordt gevraagd op een site die geen SSL gebruikt, moet u wellicht contact opnemen met de eigenaar van de website.
Hangslothttps (groen) Google Chrome heeft een beveiligde verbinding gemaakt met de site. Let op dit pictogram en zorg dat de URL het correcte domein heeft als u bij de site moet inloggen of als u gevoelige informatie invoert op de pagina. Als een site gebruikmaakt van een Extended Validation SSL-certificaat (EV-SSL), wordt de naam van de organisatie ook weergeven naast het pictogram in groene letters.
Waarschuwing https (geel) De site gebruikt SSL, maar Google Chrome heeft onbeveiligde inhoud op de pagina gevonden. Wees voorzichtig met het invoeren van gevoelige informatie op deze pagina. Niet-beveiligde inhoud kan iemand die het uiterlijk van de pagina wil wijzigen, deze kans bieden.
Waarschuwinghttps (rood) De site gebruikt SSL, maar Google Chrome heeft gevaarlijke onbeveiligde inhoud op de pagina gevonden, of problemen met het certificaat van de site. Voer op deze pagina geen gevoelige informatie in. Ongeldige certificaten en andere ernstige https-problemen kunnen erop wijzen dat iemand uw verbinding met de site probeert te manipuleren.

SSL-waarschuwingsberichten

U ontvangt wellicht een waarschuwingsbericht wanneer Chrome detecteert dat de site die u bezoekt, misschien schadelijk is voor uw computer.

Waarschuwingsbericht Betekenis
Dit is waarschijnlijk niet de site die je zoekt! Dit bericht wordt weergegeven als de URL die wordt opgegeven in het certificaat van de site niet overeenkomt met de werkelijke URL van de site. De site die u probeert te bezoeken, doet zich mogelijk voor als een andere site. Meer informatie over deze waarschuwing
Het beveiligingscertificaat van de site is niet betrouwbaar. Dit bericht wordt weergegeven als het certificaat niet is uitgegeven door een vertrouwde onafhankelijke organisatie. Aangezien iedereen een certificaat kan maken, controleert Google Chrome of het certificaat van een site is gemaakt door een vertrouwde organisatie. Meer informatie over deze waarschuwing
Het beveiligingscertificaat van de site is verlopen.
of Het beveiligingscertificaat van de server is nog niet geldig.
Deze berichten verschijnen als het certificaat van de site niet bijgewerkt is. Dit bericht kan worden weergegeven wanneer de klok van uw computer niet juist is ingesteld. Google Chrome kan daarom niet controleren of de site veilig is.
Kan geen verbinding maken met de echte ... Dit bericht wordt weergegeven wanneer wordt vermoed dat een site onveilig is.

Meer informatie over de site bekijken

Klik op het pictogram Blank page icon of het slotpictogram om meer informatie over de identiteit van de site, uw verbinding of uw bezoekgeschiedenis van de site te bekijken.

Identiteit van de site

Sites met SSL geven een beveiligingscertificaat aan de browser om de identiteit te verifiëren. Iedereen kan een website opzetten en zich voordoen als een andere site, maar alleen echte sites beschikken over een geldig beveiligingscertificaat voor de URL die u probeert te bereiken. Ongeldige certificaten kunnen erop wijzen dat iemand uw siteverbinding probeert te manipuleren.

Pictogram Betekenis
Groen hangslot Het beveiligingscertificaat van de site is geldig en de identiteit van de site is geverifieerd door een vertrouwde externe instantie.
Oranje waarschuwing De site heeft geen beveiligingscertificaat aan de browser geleverd. Dit is normaal voor HTTP-sites (zoek het pictogramBlank page icon op de adresbalk), omdat certificaten gewoonlijk alleen worden geleverd als de site SSL gebruikt.
Rood hangslot Google Chrome heeft problemen gevonden met het certificaat van de site.Wees voorzichtig, want de site kan zich voordoen als een andere site, zodat u persoonlijke of andere gevoelige gegevens op deze site deelt.

Uw verbinding met de site

Google Chrome laat u weten of uw verbinding volledig is gecodeerd. Als uw verbinding onbeveiligd is, kunnen derden wellicht de gegevens die u opgeeft aan de site, zien en manipuleren.

Pictogram Betekenis
Groen hangslot Google Chrome heeft een beveiligde verbinding gemaakt met de site die u bezoekt.
Oranje waarschuwing Uw verbinding met de site is niet gecodeerd. Dit is normaal voor HTTP-sites (zoek het pictogramBlank page icon op de adresbalk).
Grijze waarschuwing De verbinding met de site is beveiligd, maar Google Chrome heeft gemengde inhoud op de pagina gevonden. Wees voorzichtig met het invoeren van informatie op deze pagina. Gemengde inhoud kan zorgen voor zwakke plekken in de beveiliging, waardoor iemand de pagina die u bekijkt kan beïnvloeden. Deze inhoud kan bestaan uit afbeeldingen of advertenties van derden die in de pagina zijn ingesloten.
Rood hangslot De verbinding met de site is beveiligd, maar Google Chrome heeft gemengde scripts op de pagina gevonden. Wees voorzichtig met het invoeren van persoonlijke informatie op deze pagina. Gemengde scripts kunnen zorgen voor zwakke plekken in de beveiliging, waardoor iemand de pagina die u bekijkt, kan overnemen. Deze inhoud kan bestaan uit scripts of video's van derden die in de pagina zijn ingesloten. Als u verbinding met internet heeft via een openbaar draadloos netwerk, zijn gemengde scripts vooral gevaarlijk omdat met draadloze netwerken gemakkelijker kan worden geknoeid dan met bedrade netwerken.

Bezoekgeschiedenis

Hiermee wordt aangegeven of u de site eerder heeft bezocht. Als u de cache en de cookies echter heeft gewist, is de bezoekgeschiedenis ook gewist.

Pictogram Betekenis
Blauwe waarschuwing U heeft de site eerder bezocht, dus waarschijnlijk vertrouwt u deze site.
Oranje waarschuwing U heeft deze site nog nooit bezocht. Dit bericht is normaal als u weet dat dit inderdaad het geval is. Als de site er echter bekend uit ziet en u uw browsegeschiedenis niet onlangs heeft gewist, kan dit een site zijn die een andere site nabootst. Ga voorzichtig te werk.