De verbinding van Chrome met een site controleren

U kunt informatie over een website bekijken, evenals uw verbinding met de website en uw bezoekgeschiedenis. Chrome waarschuwt u als er geen veilige verbinding met de site kan worden gemaakt.

1. Open een site in Google Chrome.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het hangslotpictogram Lock of het paginapictogram Blank page icon.
  3. Klik op het tabblad Verbinding.
  4. Afhankelijk van de site worden er twee of drie gedeelten met informatie weergegeven. Bovenaan staat een overzicht waarin belangrijke problemen worden uitgelicht.

Hieronder ziet u wat elk pictogram betekent en hoe u om kunt gaan met fouten.

Informatie over de identiteit van de site

Deze pictogrammen geven aan of een site gebruikmaakt van TLS- (Transport Layer Security) of SSL-certificaten (Secure Sockets Layer) om te bewijzen dat de site echt de site is die deze claimt te zijn bij Chrome. Als de site een geldig TLS-/SSL-certificaat heeft, weet u dat de site echt is. Een ongeldig certificaat kan betekenen dat iemand uw verbinding met de site probeert te hacken.

Groen hangslot

Het certificaat is geldig en de identiteit van de site is bevestigd door een betrouwbare derde partij.

Oranje uitroepteken

De site heeft geen certificaat aan de browser geleverd. Voor gewone HTTP-sites is dit normaal, omdat certificaten doorgaans alleen worden geleverd als de site gebruikmaakt van SSL. Kijk of u in de adresbalk een paginapictogram Blank page icon ziet.

Hangslot met geel waarschuwingsdriehoekje

Google Chrome heeft het certificaat van de site gevonden. De site maakt echter gebruik van een zwakke beveiligingsinstelling (SHA-1-handtekeningen), dus uw verbinding is mogelijk niet privé.

Ga voorzichtig te werk. Dit zijn veelvoorkomende fouten in de configuratie van websites, maar dat betekent niet dat uw verbinding gegarandeerd veilig is.

Rood hangslot

Google Chrome weet dat er problemen zijn met het certificaat van de site. Ga voorzichtig te werk, want iemand in uw netwerk, bijvoorbeeld iemand die gebruikmaakt van dezelfde wifi-verbinding, kan aan het knoeien zijn met de website. Deze persoon kan informatie zien die u op de website plaatst.

Verbindingsinformatie

Aan de hand van deze pictogrammen kunt u zien of Chrome een beveiligde verbinding heeft met de site die u bezoekt.

Groen hangslot

Google Chrome heeft een beveiligde verbinding gemaakt met de site die u bezoekt.

Oranje uitroepteken

Uw verbinding met de site is niet gecodeerd. Dit is normaal voor HTTP-sites. Kijk of u het paginapictogram Blank page icon in de adresbalk ziet.

Hangslot met geel waarschuwingsdriehoekje

Uw verbinding met de site is gecodeerd, maar Google Chrome heeft content op de pagina gevonden die lijkt op ongewenste afbeeldingen of advertenties. We adviseren geen persoonlijke of privé-informatie op deze pagina in te voeren.

Rood hangslot

Uw verbinding met de site is gecodeerd, maar Google Chrome heeft gemengde uitvoering van scripts gedetecteerd. Wees voorzichtig met het invoeren van persoonlijke informatie op deze pagina.

Een gemengde uitvoering van scripts houdt in dat op een HTTPS-pagina content wordt geladen via HTTP. Dit kan zorgen voor een zwakke plek in de beveiliging, waardoor iemand de pagina die u bekijkt, kan overnemen. Deze content kan bestaan uit scripts of video's van derden die op de pagina zijn ingesloten.

Bezoekgeschiedenis

In dit gedeelte wordt weergegeven of u deze site al eerder heeft bezocht.

Blauw of zwart informatiepictogram

Naast dit pictogram wordt vermeld of en zo ja wanneer u deze pagina eerder heeft bezocht. Als u de cache en cookies heeft gewist, is de geschiedenis van sites die u eerder heeft bezocht, ook gewist.

'Je verbinding is niet privé'

Als het SSL-foutbericht 'Je verbinding is niet privé' wordt weergegeven, betekent dit dat uw internetverbinding of uw computer ervoor zorgt dat Chrome de pagina niet beveiligd kan laden. Informatie over het oplossen van problemen met een SSL-waarschuwing