De verbinding van Chrome met een site controleren

U kunt informatie bekijken over een website, uw verbinding met de website en uw voorkeuren voor siterechten controleren. Chrome waarschuwt u als er geen privéverbinding met de site kan worden gemaakt.

1. Open een pagina in Chrome op uw computer.
  2. Klik links van het webadres op het pictogram dat u ziet: Vergrendelen Vergrendelen, Informatie Informatie of Waarschuwing Waarschuwing.
  3. Er verschijnt een venster. Bovenaan ziet u een samenvatting van hoe privé de verbinding wordt beschouwd door Chrome.

Wat betekenen de pictogrammen?

Deze pictogrammen laten u weten of een site een beveiligingscertificaat heeft, of Chrome dat certificaat vertrouwt en of Chrome een privéverbinding met de site heeft.

Vergrendelen Vergrendelen

Het certificaat van de site is geldig en Chrome heeft een versleutelde verbinding met de site gemaakt. De informatie die u naar de site verzendt, wordt privé gehouden.

Wees altijd voorzichtig met het delen van privé-informatie, ook als u het pictogram Vergrendelen ziet. Het is belangrijk dat u naar de adresbalk kijkt om te controleren of u op de site bent die u wilt bezoeken.

Informatie Informatie

De site maakt geen gebruik van een privéverbinding. We raden u aan geen gevoelige informatie in te voeren, zoals wachtwoorden of creditcardnummers.

Op sommige sites kunt u de privéversie van de pagina bezoeken.

1. Selecteer de adresbalk.
  2. Verwijder http:// en voer in plaats daarvan https:// in.
  3. Als dat niet werkt, neemt u contact op met de site-eigenaar om te vragen of deze de site en uw gegevens wil beveiligen met HTTPS.

Wanneer u het pictogram Informatie ziet, kan de site op twee manieren een gebrek aan privacy hebben:

• De site heeft geen HTTPS-certificaat verzonden, dus uw verbinding is niet versleuteld. Uw bezoek aan de pagina is niet privé vanaf uw internetprovider of voor iemand in uw netwerk (zoals iemand waarmee u een wifi-verbinding deelt). Iemand in het netwerk kan de content van de site bekijken en wijzigen, inclusief privé-informatie die u invoert.
  • Delen van de site gebruiken geen HTTPS, dus die delen zijn niet versleuteld. Iemand in het netwerk kan die delen bekijken en wijzigen.
Waarschuwing Waarschuwing:

We raden u aan geen persoonlijke of privé-informatie op deze pagina in te voeren. Gebruik de site zo mogelijk helemaal niet.

De site is niet privé omdat uw verbinding met de site niet juist versleuteld is. Mogelijk is iemand aan het knoeien met uw verbinding met de site, of maakt de site gebruik van een zwakke beveiligingsinstelling, zoals een verlopen beveiligingscertificaat. Ga voorzichtig te werk: mogelijk wordt je verbinding onderschept of wordt er mee geknoeid.

Als u een rood waarschuwingsscherm op volledige paginagrootte ziet, is de site door Safe Browsing gemarkeerd als onveilig. Mogelijk is de site gevaarlijk of misleidend en brengt deze uw privé-informatie in gevaar.

Wat is een beveiligingscertificaat?

Als u naar een site gaat die HTTPS gebruikt (verbindingsbeveiliging), gebruikt de server van de website een certificaat om de identiteit van de website te bewijzen aan browsers (zoals Chrome). Iedereen kan een certificaat maken om te claimen dat ze een bepaalde website zijn.

Chrome vereist van websites dat ze certificaten gebruiken van vertrouwde organisaties, om u te helpen veilig te blijven op het web.

'Je verbinding is niet privé'

Als u een HTTPS-foutmelding krijgt met 'Je verbinding is niet privé', kan Chrome de pagina niet veilig openen met uw internetverbinding of uw computer. Meer informatie over hoe u fouten als 'Je verbinding is niet privé' kunt oplossen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.