Hantera lösenord

Du kan spara dina lösenord för olika webbplatser i Chrome.

Läs mer om hur dina lösenord skyddas i Chrome.

Läs mer om kryptering på enheten för lösenord.

Om du anger ett nytt lösenord på en webbplats får du frågan om du vill spara det i Chrome. Godkänn genom att trycka på Spara.

Lägga till ett nytt lösenord

Om du synkroniserar i Chrome:

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Lösenordshantering.
  4. Tryck på Lägg till Ny flik till höger om sökfältet.
  5. Ange webbplats, användarnamn och lösenord.
  6. Tryck på Spara överst till höger.
Tips! Om du synkroniserar med Google-kontot kan du hantera dina lösenord på alla dina enheter.
Logga in med ett sparat lösenord
Om du har sparat lösenordet vid ett tidigare besök på en webbplats kan Chrome hjälpa dig att logga in.
  1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en webbplats du har besökt tidigare.
  3. Öppna webbplatsens inloggningsformulär.
  4. Välj de inloggningsuppgifter som du vill använda i fältet för användarnamn.
  5. Du kan behöva använda ditt fingeravtryck eller lösenord när du loggar in med användarnamnet och lösenordet på enheten.

Om det sparade lösenordet inte dyker upp i Chrome: Tryck på lösenord Spara lösenordet så ser du vilka lösenord som finns.

Lägga till anteckningar i ett sparat lösenord

Du kan lägga till anteckningar i ett sparat lösenord för att komma ihåg information om ett konto eller för att spara uppgifter som krävs vid inloggning. När du har lagt till en anteckning har den samma säkerhetsskydd som ett lösenord.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Lösenordshantering.
  4. Välj ett lösenord under Sök efter lösenord.
  5. Tryck på Redigera.
  6. Skriv din anteckning i textrutan.
  7. Välj Spara uppe till höger.
Visa, redigera, radera eller exportera lösenord
  1. Öppna Chrome Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Lösenordshantering.
  4. Visa, redigera, radera eller exportera ett lösenord:
    • Visa: Tryck på lösenordet som du vill visa följt av Visa lösenord Förhandsgranska.
    • Redigera: Tryck på lösenordet som du vill ändra och tryck på Redigera. Redigera lösenordet och tryck sedan på Klar.
    • Radera: Tryck på lösenordet som du vill ta bort och tryck sedan på Radera.
    • Exportera: Tryck på Inställningar Inställningar följt av Exportera lösenord.

Tips! Om du vill rensa dina sparade lösenord kan du rensa webbinformationen. Välj sedan Lösenord.

Börja eller sluta spara lösenord

Som standard kan du spara ditt lösenord i Chrome. Du kan inaktivera eller aktivera funktionen när som helst.

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Ordna längst upp till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Lösenordshantering.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  5. Aktivera eller inaktivera Erbjud att spara lösenord.
Logga in på webbplatser och i appar automatiskt
Du kan logga in automatiskt på webbplatser och i appar där du har sparat dina uppgifter med Automatisk inloggning. När du aktiverar Automatisk inloggning behöver du inte bekräfta ditt användarnamn och lösenord.
Om du vill bekräfta dina sparade användaruppgifter när du loggar in kan du inaktivera Automatisk inloggning.
  1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Ordna längst upp till höger.
  3. Tryck på Inställningar and then Lösenordshantering.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  5. Aktivera eller inaktivera Automatisk inloggning.
Lägga till Lösenordshantering på startskärmen

För enkel åtkomst kan du lägga till genvägen till Google Lösenordshantering på startskärmen.

Om du synkroniserar i Chrome:

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Inställningar följt av Lösenordshantering.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  4. Tryck på Lägg till en genväg på startskärmen följt av Lägg till automatiskt.
    • För Pixel-enheter med Android 12 trycker du på Lägg till på startskärmen.
Hantera varningar om lösenordsändring

Det kan visas en varning i Chrome om du använder ett lösenord och användarnamn som har läckt ut i samband med ett dataintrång på en webbplats eller i en app från tredje part. Kombinationer av utsatta lösenord och användarnamn är inte säkra eftersom de har publicerats online.

Vi rekommenderar att du ändrar alla utsatta lösenord så snabbt som möjligt. Du kan kontrollera dina sparade lösenord och hitta webbplatser där det utsatta lösenordet används.

Dina lösenord och användarnamn är skyddade i Chrome så att de inte kan läsas av Google.

Gör så här för att ändra det utsatta lösenordet när du får en varning:

1. Tryck på Lösenordskontroll.
    • Om du får ett varningsmeddelande där det står Ändra automatiskt kan du trycka på det så får du hjälp att ändra och spara ditt lösenord i Chrome.

2. Följ anvisningarna för att ändra lösenordet på varje webbplats.

Gör så här för att aktivera och inaktivera dessa aviseringar:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Tryck på Integritet och säkerhet följt av Säker webbsökning.
  4. Tryck på Standardskydd.
  5. Aktivera eller inaktivera En varning visas om lösenord har läckt ut vid ett dataintrång.

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig om du har aktiverat Säker webbsökning.

Kontrollera sparade lösenord
Du kan kontrollera om dina sparade lösenord har läckt ut vid ett dataintrång genom att kontrollera alla samtidigt.

Så här kontrollerar du sparade lösenord:

1. Öppna Chrome Chrome på en Android-enhet.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Lösenordshantering följt av Lösenordskontroll.
Åtgärda problem med lösenord
Om Chrome inte sparar eller frågar om du vill spara lösenord kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med sparade uppgifter.
Så sparas och synkroniseras lösenord i Chrome

Hur lösenorden sparas i Chrome beror på om du vill lagra dem så att de kan användas på olika enheter eller inte. Synkroniserade lösenord kan användas i Chrome på alla dina enheter och i vissa appar på Android-enheter.

Annars sparas lösenorden bara i Chrome på datorn.

Du kan hantera lösenord som har sparats i Google-kontot på passwords.google.com.
Fylla i lösenord automatiskt

Om du sparat dina lösenord när du tidigare besökt webbplatser kan Chrome fylla i uppgifterna automatiskt.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna en webbplats du har besökt tidigare.
  3. Öppna webbplatsens inloggningsformulär.
  4. Välj de inloggningsuppgifter som du vill använda i fältet för användarnamn.

Tips! Om inget lösenord visas i Chrome trycker du på Lösenord Spara lösenordet följt av Välj lösenord.