Hantera lösenord för webbplatser

Dina användarnamn och lösenord för olika webbplatser kan sparas i Google Chrome. När du sparar ett användarnamn och lösenord kan Chrome sedan automatiskt fylla i inloggningsfälten åt dig nästa gång du besöker dessa webbplatser.

Lösenorden sparas i samma system som innehåller dina sparade lösenord från andra webbläsare. På en Mac använder Google Chrome nyckelhanteraren för att spara din inloggningsinformation.

Samtliga lösenord – även de du sparat i andra webbläsare – kan synkroniseras med ditt Google-konto så att de blir tillgängliga på andra datorer du använder.

Välj om du vill spara lösenord

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Om du vill att Google Chrome ska fråga dig om att spara lösenord varje gång du loggar in på en ny webbplats markerar du kryssrutan Erbjud att spara webblösenord i avsnittet Lösenord och formulär.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha valt om du kan spara lösenord. I så fall kan du inte ändra inställningen här. Läs mer om hur du använder en Chromebook som hanteras av någon annan

Ta bort sparade lösenord

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Klicka på Hantera sparade lösenord i avsnittet Lösenord och formulär så visas en lista över alla sparade användarnamn och lösenord.
    • Användare med Windows, Linux eller en Chrome-enhet: I dialogrutan Lösenord som visas håller du muspekaren över den webbplats som du vill ta bort lösenordet för och klickar på det X som visas till höger.
    • Användare med Mac: Du kan ta bort lösenord i dialogrutan Nyckelhanterare som visas.

Du kan också använda dialogrutan Rensa webbinformation och ta bort alla lösenord som sparats under en viss tidsperiod.

Ändra lösenordsinställningar för specifika webbplatser

Om du väljer att låta Google Chrome spara lösenord för webbplatser visas en ruta varje gång du loggar in på en ny webbplats. Om du klickar på Aldrig på den här webbplatsen i rutan sparas inte ditt lösenord för webbplatsen och webbplatsen läggs till i en lista med lösenord som aldrig sparas.

Du kan redigera den här listan:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Klicka på Hantera sparade lösenord.
  5. I dialogrutan Lösenord som visas bläddrar du ned till Aldrig sparad längst ned.
  6. Om du vill ta bort en webbplats från listan markerar du den och klickar på det X som visas i slutet av raden.

Återvänd nu till webbplatsen så visas rutan om att spara lösenordsinformationen igen, om du har tillåtit Google Chrome att visa rutan.

Obs! Lösenordet som du använder när du loggar in i Chrome sparas inte. Det beror på att det används för att skydda andra sparade lösenord i Chrome. Du kan fortfarande låta Chrome spara användaruppgifter för andra Google-konton än det som du för tillfället är inloggad på.