Hantera sparade lösenord

Du kan ange att Chrome ska komma ihåg lösenord för olika webbplatser. När du loggar in på en webbplats får du en fråga om du vill spara lösenordet för den webbplatsen.

Om du är inloggad i Chrome synkroniseras även lösenorden med ditt Google-konto så att du kan använda dem på olika enheter.

Så hanteras lösenord i Chrome

Hur lösenord hanteras i Chrome beror på om du vill synkronisera dem mellan enheter eller inte.

Smart Lock för lösenord

Om du är inloggad i Chrome eller använder Google Smart Lock för lösenord på Android kan lösenord som du har sparat i Chrome bli tillgängliga så att du automatiskt kan logga in på din Android-enhet.

Lösenord som du sparar på Android-enheten är även tillgängliga i Chrome när du är inloggad med ditt Google-konto.

Läs mer om hur du synkroniserar lösenord i Chrome och på Android-enheten.

Obs! Om du är inloggad i Chrome får du ingen fråga om du vill spara lösenordet för Google-kontot som du är inloggad med.

Automatiskt skapade lösenordsförslag för webbplatser

När du skapar ett nytt konto på en webbplats kan ett lösenord som skapats automatiskt visas i Chrome. Lösenordet sparas och fylls i automatiskt åt dig nästa gång du besöker webbplatsens inloggningssida. Funktionen är bara tillgänglig om du är inloggad i Chrome.

Välj om du vill spara lösenord

Du kan bestämma om du vill att Chrome ska spara webbplatsens lösenord åt dig.

På en dator
  • Om du vill spara lösenordet loggar du in på en webbplats och klickar på Spara lösenordet i dialogrutan som öppnas.
  • Om du inte vill spara lösenordet klickar du på Nej. Du kan även klicka på pilen vid rullgardinsmenyn och välja Aldrig för den här webbplatsen.
På en mobil enhet
  • Om du vill spara lösenordet trycker du på Ja.
  • Om du inte vill spara lösenordet trycker du på Aldrig.

Inaktivera Erbjud att spara webblösenord

Som standard kan du spara ditt lösenord i Chrome. Du kan aktivera eller inaktivera det här alternativet när du vill.

På en dator
  1. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  4. Avmarkera Erbjud att spara webblösenord.

Om du vill aktivera det igen markerar du bara rutan.

På en mobil enhet
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Använd det blå reglaget högst upp på skärmen för att aktivera eller inaktivera den här funktionen.

Visa sparade lösenord

Du kan visa en lista med alla dina sparade lösenord när du vill.

I inställningarna för Chrome

På en dator
  1. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  4. Klicka på Hantera lösenord under Lösenord och formulär. En dialogruta med en lista över de sparade lösenorden visas.
  5. I avsnittet Sparade lösenord i dialogrutan visas alla dina sparade lösenord.
På en Android-enhet
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Tryck på länken Få tillgång till dina lösenord från alla enheter på passwords.google.com.
På en iPhone eller iPad
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Tryck på länken Få tillgång till dina lösenord från alla enheter på passwords.google.com.

På webben

Du kan visa de sparade lösenorden i valfri webbläsare genom att besöka passwords.google.com:

• om du är inloggad i Chrome och har sparat lösenorden eller
  • om du använder Google Smart Lock för lösenord på Android.

Läs mer om hur du hanterar sparade lösenord från webben.

Radera ett sparat lösenord

Du kan radera ett särskilt sparat lösenord från Chrome eller ta bort alla sparade lösenordsposter när du vill.

På en dator

Radera ett sparat lösenord för webbplatsen du befinner dig på

1. Besök inloggningssidan för webbplatsen som du vill logga in på.
  2. Klicka på nyckelikonen Key icon i slutet av adressfältet.
  3. Klicka på krysset efter ditt användarnamn och lösenord.

Radera ett sparat lösenord för en annan webbplats

1. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  4. Klicka på Hantera lösenord under Lösenord och formulär.
  5. Under Sparade lösenord håller du muspekaren över webbplatsen vars lösenord du vill ta bort.
  6. Klicka på krysset som visas till höger.
  7. Upprepa steg 5 och 6 ovan för andra konton som du vill ta bort från listan.
  8. Klicka på Klar längst ned till höger på skärmen.
På en Android-enhet
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Tryck på lösenordet som du vill ta bort.
  5. Tryck på Radera längst ned till vänster på skärmen.
På en iPhone eller iPad
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Svep sedan åt vänster över kontot som du vill ta bort i listan Sparade lösenord.
  5. Tryck på Radera.

Ångra valet att aldrig spara lösenord

Om du har angett att lösenord för en webbplats aldrig ska sparas i Chrome men har ändrat dig kan du få tillbaka alternativet.

På en dator

Från webbplatsens inloggningssida

1. Besök inloggningssidan för webbplatsen som du vill logga in på.
  2. Klicka på nyckelikonen Key icon i slutet av adressfältet.
  3. Klicka på Ångra under meddelandet om att du inte tillåter att lösenord sparas på den här webbplatsen.

Från menyn Inställningar

1. Klicka på ikonen som visas högst upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned på sidan.
  4. Klicka på länken Hantera lösenord under Lösenord och formulär.
  5. Välj den webbplats du vill ha under avsnittet Aldrig sparad.
  6. Klicka på krysset i slutet av raden för den webbplatsen.
  7. Klicka på Klar.
På en Android-enhet
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Tryck på webbplatsen som du vill ta bort från lista Aldrig sparad.
  5. Tryck på Radera längst ned till vänster på skärmen.
På en iPhone eller iPad
  1. Öppna Chrome-appen.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Spara lösenord.
  4. Svep sedan åt vänster över webbplatsen som du vill ta bort i listan Aldrig sparad.
  5. Tryck på Radera.