Administrer passord

Du kan velge at Chrome skal lagre passordene dine for forskjellige nettsteder.

Finn ut mer om hvordan Chrome beskytter passordene dine.

Finn ut mer om kryptering på enheten for passord.

Hvis du skriver inn et nytt passord på et nettsted, spør Chrome om du vil lagre det. Trykk på Lagre hvis du vil lagre det.

Legg til nye passord

Gjør følgende hvis du synkroniserer i Chrome:

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillingerog så Passordlagring.
  4. Trykk på Legg til Ny fane til høyre for søkefeltet.
  5. Skriv inn nettstedet, brukernavnet og passordet.
  6. Trykk på Lagre øverst til høyre.
Tips: Hvis du synkroniserer med Google-kontoen din, kan du administrere passord på alle enhetene dine.
Logg på med et lagret passord
Hvis du lagrer passordet når du logger på et nettsted, kan Chrome hjelpe deg med å logge på igjen senere.
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  3. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
  4. For å velge påloggingsinformasjonen du vil bruke, velg brukernavnfeltet.
  5. For å logge på med brukernavn og passord på enheten din må du kanskje bruke fingeravtrykk eller adgangskode.

Hvis Chrome ikke tilbyr det lagrede passordet ditt, kan du trykke på passord Lagre passordet ditt for å se mulige passord.

Legg til notater for det lagrede passordet ditt

Du kan legge til notater for lagrede passord for å gjøre det lettere å huske informasjon om kontoer eller for å lagre opplysninger som kreves ved pålogging. Når du legger til notater, har de den samme sikkerhetsbeskyttelsen som passord.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Passordlagring.
  4. Velg et passord under «Søk i passord».
  5. Trykk på Rediger.
  6. Skriv inn notatet i tekstfeltet.
  7. Velg Lagre øverst til høyre.
Vis, endre, slett eller eksporter passord
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Passordlagring.
  4. Vis, endre, slett eller eksporter passord:
    • Vis: Trykk på passordet du vil vise og så Vis passord Se forhåndsvisning.
    • Endre: Trykk på passordet du vil endre, og trykk på Endre. Endre passordet, og trykk på Ferdig.
    • Slett: Trykk på passordet du vil fjerne, og trykk på Slett.
    • Eksporter: Trykk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Eksporter passord.

Tips: For å slette de lagrede passordene dine, slett nettlesingsdata. Velg deretter «Passord».

Start eller stopp lagringen av passord

Som standard tilbyr Chrome å lagre passordene dine. Du kan når som helst slå denne funksjonen av eller på.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Organiser øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Passordlagring.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Innstillinger.
  5. Slå Tilbud om å lagre passord på eller av.
Logg på nettsteder og apper automatisk
Du kan automatisk logge på alle nettsteder og apper hvor du har lagret informasjonen din med «Automatisk pålogging». Når du slår på «Automatisk pålogging», trenger du ikke å bekrefte brukernavnet og passordet ditt.
Hvis du vil bekrefte den lagrede informasjonen din når du logger på, kan du slå av «Automatisk pålogging».
  1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Mer Organiser øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger and then Passordlagring.
  4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Innstillinger.
  5. Slå Automatisk pålogging på eller av.
Legg til Passordlagring på startskjermen

For å kunne åpne Google Passordlagring enkelt kan du legge til en snarvei på startskjermen.

Gjør følgende hvis du synkroniserer i Chrome:

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Innstillinger og så Passordlagring.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  4. Trykk på Legg til en snarvei på startskjermen og så Legg til automatisk.
    • På Pixel-enheter med Android 12 trykker du på Legg til på startskjermen.
Administrer varsler om passordendring

Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp. Kombinasjoner av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, er utrygge fordi de er publisert på nettet.

Vi anbefaler at du endrer passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, så fort som mulig. Du kan sjekke de lagrede passordene dine og finne nettsteder som bruker passordet som er utsatt for sikkerhetsbrudd.

Chrome sørger for at passordene dine og brukernavnet ditt er beskyttet, slik at de ikke kan leses av Google.

Slik endrer du passordet som er utsatt for sikkerhetsbrudd, når du får et varsel:

1. Trykk på Passordsjekk.
    • Hvis du får varselet «Endre automatisk», trykker du på det for å la Chrome hjelpe deg med å endre og lagre passordet.

2. Følg instruksjonene for å endre passordet på hvert nettsted.

Slik starter eller slutter du å motta disse varslene:

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Safe Browsing.
  4. Trykk på Standardbeskyttelse.
  5. Slå på eller av Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd.

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis du har slått på «Safe Browsing».

Sjekk de lagrede passordene dine
Du kan sjekke om de lagrede passordene dine har vært avdekket i databrudd, ved å kontrollere alle samtidig.

Slik sjekker du lagrede passord:

1. På Android-enheten din åpner du Chrome Chrome.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Passordlagring og så Passordsjekk.
Løs problemer med passord
Hvis Chrome ikke lagrer eller spør om å lagre passord, finn ut hvordan du løser problemer med lagret informasjon.
Slik lagrer og synkroniserer Chrome passord

Hvordan Chrome lagrer passord, avhenger av om du vil lagre og bruke dem på flere enheter eller ikke. Når passord synkroniseres, kan du bruke dem i Chrome på alle enhetene dine – samt i enkelte Android-apper.

Ellers blir passordene dine bare lagret i Chrome på datamaskinen du bruker.

passwords.google.com kan du administrere passordene som er lagret i Google-kontoen din.
Autofyll passord

Hvis du har lagret passordene dine ved tidligere besøk på nettsteder, kan Chrome hjelpe deg med å fylle ut denne informasjonen automatisk.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  3. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
  4. For å velge påloggingsinformasjonen du vil bruke, velg brukernavnfeltet.

Tips: Hvis Chrome ikke foreslår noe passord, trykker du på Passord Lagre passordet ditt og så Velg passord.