Administrer passord

Du kan velge at Chrome skal lagre passordene dine for forskjellige nettsteder.

Finn ut mer om hvordan Chrome beskytter passordene dine.

Finn ut mer om kryptering på enheten for passord.

Hvis du skriver inn et nytt passord på et nettsted, spør Chrome om du vil lagre det. For å godta, klikk på Lagre.

• For å se passordet som blir lagret, klikk på Forhåndsvisning Se forhåndsvisning.
  • Klikk på nedoverpilen Pil ned hvis det er flere passord på siden. Velg passordet du vil lagre.
  • Hvis brukernavnet mangler eller er feil, klikker du på tekstfeltet ved siden av «Brukernavn» og skriver inn brukernavnet du vil lagre.
  • Hvis du vil lagre et annet passord, klikker du på tekstfeltet ved siden av «Passord». Skriv inn passordet du vil lagre.
Legg til nye passord manuelt
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring og så Legg til.
  3. Skriv inn et nettsted, et brukernavn og et passord.
  4. Velg Lagre.
Tips: Hvis du er logget på Google-kontoen din på en datamaskin, kan du lagre passordet i Google-kontoen eller lokalt på enheten.
Legg til notater for det lagrede passordet ditt
Du kan legge til notater for lagrede passord for å gjøre det lettere å huske informasjon om kontoer eller for å lagre påloggingsdetaljer. Når du legger til notater, har de den samme sikkerhetsbeskyttelsen som passord.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. Under «Passord» velger du passordet du vil legge til et notat for.
  4. Velg Rediger.
  5. Skriv inn notatet.
  6. Når du er ferdig, velger du Lagre.
Logg på med et lagret passord
Hvis du lagrer passordet ditt i Chrome når du logger på et nettsted, kan Chrome hjelpe deg med å logge på igjen senere.
  1. Bruk en datamaskin for å gå til et nettsted du har besøkt tidligere.
  2. Gå til påloggingsskjemaet for nettstedet.
    • Hvis du har lagret ett brukernavn og passord for nettstedet, fyller Chrome ut påloggingsskjemaet automatisk.
    • Hvis du har lagret mer enn ett brukernavn og passord, må du velge feltet for brukernavn og så hvilken påloggingsinformasjon du vil bruke.
Bruk biometrisk autentisering med passord

Når biometrisk autentisering er slått på, kan du bruke fingeravtrykkssensoren på enheten for økt personvern og sikkerhet ved autofylling av passord.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Slik slår du på biometrisk autentisering:
    • På PC: Slå på Bruk Windows Hello ved utfylling av passord.
    • På Mac: Slå på Bruk TouchID ved utfylling av passord.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å bekrefte valget.

Tips:

• Hvis datamaskinen din har biometriske funksjoner, kan du også bruke biometrisk autentisering for å
    • se passordene dine
    • kopiere passordene dine
    • endre passordene dine
  • Biometrisk autentisering er på som standard.
Vis, endre, slett eller eksportér lagrede passord
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Passord Passord.
    • Hvis du ikke finner Passord-ikonet, velger du Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring øverst til høyre.
  3. Vis, endre, slett eller eksporter passord:
    • Vis: Til høyre for passordet ditt velger du pilen og så Vis passordet Se forhåndsvisning.
    • Endre: Til høyre for passordet velger du pilen  og så Endre.
    • Slett: Til høyre for nettstedet velger du pilen  og så Slett.
    • Eksportér: Velg Innstillinger til venstre.
      • Under «Eksporter passord» velger du Last ned filen.

For å slette alle de lagrede passordene dine, slett nettlesingsdata og velg Passord.

Start eller stopp lagringen av passord

Som standard tilbyr Chrome å lagre passordene dine. Du kan når som helst slå denne funksjonen av og på.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Passord Passord.
    • Hvis du ikke finner Passord-ikonet, velger du Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring øverst til høyre.
  3. Velg Innstillinger til venstre.
  4. Slå Tilbud om å lagre passord på eller av.
Logg på nettsteder og apper automatisk
Du kan automatisk logge på alle nettsteder og apper hvor du har lagret informasjonen din med «Automatisk pålogging». Når du slår på «Automatisk pålogging», trenger du ikke å bekrefte brukernavnet og passordet ditt.
Hvis du vil bekrefte den lagrede informasjonen din når du logger på, kan du slå av «Automatisk pålogging».
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil and then Passord Passord.
  3. Velg Innstillinger til venstre.
  4. Slå på eller av Logg på automatisk.
Legg til Google Passordlagring på startskjermen

Du kan legge til Google Passordlagring som en snarvei for å kunne åpne den raskere.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. Til venstre velger du Innstillinger og så Legg til snarvei.
  4. Velg Installer.
Finn ut mer om bruk av progressive nettprogrammer.
Sjekk de lagrede passordene dine

Du kan sjekke alle de lagrede passordene dine samtidig for å finne ut om de er avdekket i databrudd eller potensielt er svake og lette å gjette.

Slik sjekker du lagrede passord:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Profil Profil og så Passord Passord.
    • Hvis du ikke finner Passord-ikonet, velger du Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring øverst til høyre.
  3. Velg Sjekk til venstre.

Du får informasjon om passord som er avdekket i databrudd, samt eventuelle svake passord som er enkle å gjette.

Administrer varsler om passordendring

Det kan hende du får et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp. Kombinasjoner av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, er utrygge fordi de er publisert på nettet.

Vi anbefaler at du endrer passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd, så fort som mulig. Du kan følge veiledningen i Chrome for å endre passordet ditt på nettstedet der du har brukt det, og sjekke de lagrede passordene dine for å finne andre nettsteder der passordet kan være lagret.

Chrome sørger for at passordene dine og brukernavnet ditt er beskyttet, slik at de ikke kan leses av Google.

Slik starter eller stopper du varsler:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhetog så Sikkerhet og så Standard beskyttelse.
  4. Slå på eller av Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd.
Tips: Denne funksjonen er bare tilgjengelig hvis «Safe Browsing»-alternativet er slått på.

Lukk varsler for bestemte nettsteder:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Passord og autofyll og så Google Passordlagring.
  3. For å sjekke hvilke av de lagrede passordene dine som er utsatt for sikkerhetsbrudd, velg Sjekk.
  4. Velg pilen til høyre for «Passord utsatt for sikkerhetsbrudd».
  5. Finn nettstedet med varslene du vil stoppe.
  6. Velg Mer Mer og så Lukk varsel.
Tips: For å gjenopprette nettstedsvarsler, gå til «Lukkede varsler» og velg Mer Organiser ved siden av nettstedet du vil se varsler fra igjen. Velg deretter Gjenopprett varsel.
Løs problemer med passord
Hvis Chrome ikke lagrer eller spør om å lagre passord, finn ut hvordan du løser problemer med lagret informasjon.
Hvordan lagres og synkroniseres passord i Chrome?

Hvordan Chrome lagrer passord, avhenger av om du vil lagre og bruke dem på flere enheter eller ikke. Når du er logget på Chrome, kan du lagre passord i Google-kontoen din. Passord kan deretter brukes i Chrome på alle enheter, i tillegg til i enkelte apper på Android-enheter.

Ellers kan du bare lagre passord lokalt på datamaskinen.