Opgeslagen wachtwoorden beheren

Je kunt je wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome. Schakel synchronisatie in Chrome in om je wachtwoorden op verschillende apparaten te gebruiken.

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Kies Opslaan om te accepteren.

• Klik op Voorbeeld Voorbeeld om het wachtwoord te bekijken dat wordt opgeslagen.
  • Als er meerdere wachtwoorden op de pagina staan, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Kies het wachtwoord dat je wilt opslaan.
  • Als je gebruikersnaam leeg of onjuist is, klik je op het tekstvak naast 'Gebruikersnaam'. Voer de gebruikersnaam in die je wilt opslaan.

Inloggen met een opgeslagen wachtwoord

Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.

1. Ga op je computer naar een site die je eerder hebt bezocht.
  2. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken, verwijderen of exporteren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en vervolgens Wachtwoorden.
  3. Een wachtwoord bekijken, verwijderen of exporteren:
    • Bekijken: Klik rechts van de website op Wachtwoord weergeven Voorbeeld. Als je je computer hebt vergrendeld met een wachtwoord, word je gevraagd het wachtwoord van je computer op te geven.
    • Verwijderen: Klik rechts van de website op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
    • Exporteren: Klik rechts van 'Opgeslagen wachtwoorden' op Meer Meer en vervolgens Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsegegevens wissen en selecteer je 'Wachtwoorden'.

Beginnen of stoppen met wachtwoorden opslaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en vervolgens Wachtwoorden.
  3. Schakel Aanbieden wachtwoorden op te slaan in of uit.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens kunt oplossen.

Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Wanneer je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaten.

Wanneer synchronisatie is ingeschakeld voor wachtwoorden in Chrome, worden je wachtwoorden opgeslagen in je Google-account.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.