Wachtwoorden beheren

Je kunt je wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome.

Meer informatie over hoe Chrome je wachtwoorden beschermt

Meer informatie over versleuteling op het apparaat voor wachtwoorden

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.
Nieuw wachtwoord toevoegen
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik linksonder op Toevoegen.
  4. Geef de website, de gebruikersnaam en het wachtwoord op.
  5. Tik op Opslaan.

Tip: Als je op je apparaat inlogt op je Google-account, kun je het volgende doen:

• Het wachtwoord opslaan in je Google-account.
  • Het wachtwoord lokaal op je apparaat opslaan.
Inloggen met een opgeslagen wachtwoord
Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je één gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen voor de site: Chrome vult het inlogformulier automatisch in.
    • Als je meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden hebt opgeslagen: Selecteer het veld voor de gebruikersnaam en kies de inloggegevens die je wilt gebruiken.
  4. Als je Chrome wilt laten inloggen met je opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord, gebruik je je vingerafdruk, Face ID of toegangscode.

Als Chrome geen wachtwoord voorstelt, tik je boven het toetsenbord op de sleutel Je wachtwoord opslaan en dan Ander wachtwoord gebruiken.

Wachtwoorden bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Zo kun je een wachtwoord bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren:
    • Zo bekijk je een opgeslagen wachtwoord:
      1. Tik op het opgeslagen wachtwoord.
      2. Tik onder Wachtwoord op Tonen .
    • Zo verwijder je een opgeslagen wachtwoord:
      1. Tik rechtsonder op Bewerken.
      2. Tik bij Opgeslagen wachtwoorden op de site die je wilt verwijderen en dan Verwijderen.
    • Zo bewerk je een opgeslagen wachtwoord:
      1. Tik op het opgeslagen wachtwoord dat je wilt bewerken en dan Bewerken.
      2. Wijzig het wachtwoord of de gebruikersnaam.
      3. Tik op Klaar.
        • Belangrijk: Je kunt geen lege wachtwoorden opslaan en geen dubbele gebruikersnamen opslaan voor dezelfde website.
    • Zo exporteer je een wachtwoord:
      1. Scroll omlaag.
      2. Tik op Wachtwoorden exporteren.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, wis je de browsegegevens en selecteer je Opgeslagen wachtwoorden.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk moment aan- of uitzetten.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan aan of uit.
Opgeslagen wachtwoorden gebruiken in andere apps

Als je het wachtwoord van een site opslaat in Chrome, gebeurt het volgende:

• Je kunt dat opgeslagen wachtwoord gebruiken om in te loggen in een andere browser.
  • Je kunt opgeslagen wachtwoorden in Chrome gebruiken in de app van de site.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden en dan Wachtwoorden in andere apps.
  3. Tik op Instellingen om naar de wachtwoordinstellingen van je apparaat te gaan.
  4. Tik in de wachtwoordinstellingen van je apparaat op Wachtwoordopties.
  5. Zet Wachtwoorden automatisch invullen aan.
  6. Selecteer Chrome.

Tip: Gebruik de schakelaar om Automatisch invullen uit te zetten.

Meldingen voor wachtwoordwijzigingen beheren

Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Volg de instructies in Chrome om je wachtwoord te wijzigen op de site waarop je dat wachtwoord hebt gebruikt. Check je opgeslagen wachtwoorden voor andere sites waarop het wachtwoord mogelijk is opgeslagen.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Meldingen voor gehackte wachtwoorden aan- of uitzetten

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Google-services.
  4. Zet Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek aan of uit.
Je opgeslagen wachtwoorden checken

Je kunt al je opgeslagen wachtwoorden tegelijk checken om na te gaan of ze zijn gelekt bij een gegevenslek of misschien zwak en makkelijk te raden zijn.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik op Nu checken.
Problemen met wachtwoorden oplossen
Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens oplost.
Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten.

Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account als je bent ingelogd bij Chrome en wachtwoorden synchroniseert.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je iPhone of iPad.