Wachtwoorden beheren

Je kunt je wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome.

Meer informatie over hoe Chrome je wachtwoorden beschermt

Meer informatie over versleuteling op het apparaat voor wachtwoorden

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.

Nieuw wachtwoord toevoegen

Als je synchroniseert in Chrome:

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  4. Tik rechts van de zoekbalk op Toevoegen Nieuw tabblad.
  5. Geef de website, de gebruikersnaam en het wachtwoord op.
  6. Tik rechtsboven op Opslaan.
Tip: Als je synchroniseert met je Google-account, kun je je wachtwoorden beheren op al je apparaten.
Inloggen met een opgeslagen wachtwoord
Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.
  1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
  4. Selecteer het veld voor de gebruikersnaam om de inloggegevens te kiezen die je wilt gebruiken.
  5. Als je met je gebruikersnaam en wachtwoord wilt inloggen op je apparaat, moet je misschien je vingerafdruk of toegangscode gebruiken.

Als Chrome je opgeslagen wachtwoord niet aanbiedt: Tik op Wachtwoord Je wachtwoord opslaan om mogelijke wachtwoorden te bekijken.

Notities toevoegen aan je opgeslagen wachtwoord

Je kunt notities aan een opgeslagen wachtwoord toevoegen om informatie over een account te onthouden of gegevens op te slaan die je nodig hebt bij het inloggen. Nadat je een notitie hebt toegevoegd, heeft deze dezelfde beveiliging als een wachtwoord.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  4. Selecteer een wachtwoord onder Wachtwoorden zoeken.
  5. Tik op Bewerken.
  6. Typ je notitie in het tekstvak.
  7. Selecteer rechtsboven de optie Opslaan.
Wachtwoorden tonen, bewerken, verwijderen of exporteren
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  4. Zo kun je een wachtwoord tonen, bewerken, verwijderen of exporteren:
    • Tonen: Tik op het wachtwoord dat je wilt tonen en dan Wachtwoord tonen Voorbeeld.
    • Bewerken: Tik op het wachtwoord dat je wilt wijzigen en tik op Bewerken. Bewerk je wachtwoord en tik op Klaar.
    • Verwijderen: Tik op het wachtwoord dat je wilt verwijderen en tik daarna op Verwijderen.
    • Exporteren: Tik op Instellingen Instellingen en dan Wachtwoorden exporteren.

Tip: Als je je opgeslagen wachtwoorden wilt verwijderen, wis je de browsegegevens. Selecteer daarna Wachtwoorden.

Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Chrome biedt standaard aan om je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie altijd aan- of uitzetten.

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  5. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan aan of uit.
Automatisch inloggen bij sites en apps
Met Automatisch inloggen kun je automatisch inloggen bij sites en apps waarvoor je je informatie hebt opgeslagen. Als je Automatisch inloggen aanzet, hoef je je gebruikersnaam en wachtwoord niet te bevestigen.
Wil je je opgeslagen informatie bevestigen als je inlogt, dan kun je Automatisch inloggen uitzetten.
  1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen and then Wachtwoordmanager.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  5. Zet Automatisch inloggen aan of uit.
Wachtwoordmanager aan je startscherm toevoegen

Voor snelle toegang kun je de snelkoppeling voor Google Wachtwoordmanager aan je startscherm toevoegen.

Als je synchroniseert in Chrome:

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Snelkoppeling toevoegen aan je startscherm en dan Automatisch toevoegen.
    • Voor Pixel-apparaten met Android 12 tik je op Toevoegen aan startscherm.
Meldingen voor wachtwoordwijzigingen beheren

Je kunt een melding krijgen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Je kunt je opgeslagen wachtwoorden checken en sites vinden waarop het gehackte wachtwoord wordt gebruikt.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Zo wijzig je je gehackte wachtwoord als je een melding krijgt:

1. Tik op Wachtwoordcheck.
    • Als je de melding Automatisch wijzigen krijgt, tik je erop om Chrome toe te staan je wachtwoord te wijzigen en op te slaan.

2. Volg de aanwijzingen om je wachtwoord op elke site te wijzigen.

Zo krijg je deze meldingen of zet je de meldingen stop:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging en dan Safe Browsing.
  4. Tik op Standaardbeveiliging.
  5. Zet Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek aan of uit.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je Safe Browsing hebt aangezet.

Je opgeslagen wachtwoorden checken
Je kunt nagaan of je opgeslagen wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek door ze allemaal tegelijk te checken.

Zo check je je opgeslagen wachtwoorden:

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Wachtwoordmanager en dan Wachtwoordcheck.
Problemen met wachtwoorden oplossen
Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens oplost.
Hoe Chrome wachtwoorden opslaat en synchroniseert

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten. Als je wachtwoorden zijn gesynchroniseerd, kunnen ze worden gebruikt in Chrome op al je apparaten en in bepaalde apps op je Android-apparaat.

Anders worden je wachtwoorden alleen opgeslagen in Chrome op je computer.

Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.
Wachtwoorden automatisch invullen

Als je je wachtwoorden hebt opgeslagen tijdens eerdere bezoeken aan websites, kan Chrome je helpen die informatie automatisch in te vullen.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een site die je eerder hebt bezocht.
  3. Ga naar het inlogformulier van de site.
  4. Selecteer het veld voor de gebruikersnaam om de inloggegevens te kiezen die je wilt gebruiken.

Tip: Als Chrome geen wachtwoord voorstelt, tik je op Wachtwoorden Je wachtwoord opslaan en dan Wachtwoord selecteren.