Gestionar les contrasenyes

Podeu definir que Chrome desi les contrasenyes de diferents llocs web.

Obteniu més informació sobre com protegeix Chrome les vostres contrasenyes.

Obteniu més informació sobre l'encriptació al dispositiu per a contrasenyes.

Si introduïu una contrasenya nova en un lloc web, Chrome us preguntarà si voleu desar-la. Per acceptar-ho, feu clic a Desa.

• Per veure la contrasenya que es desarà, feu clic a Previsualitza Previsualitza.
  • Si hi ha diverses contrasenyes a la pàgina, feu clic a la fletxa avall Fletxa avall. Trieu la contrasenya que vulgueu desar.
  • Si el nom d'usuari està en blanc o és incorrecte, feu clic al quadre de text que hi ha al costat de "Nom d'usuari" i introduïu-hi el nom d'usuari que vulgueu desar.
  • Si voleu desar una altra contrasenya, feu clic al quadre de text que hi ha al costat de "Contrasenya" i introduïu-hi la contrasenya que vulgueu desar.
Afegir una contrasenya nova manualment
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google i, a continuació, Afegeix.
  3. Introduïu un lloc web, un nom d'usuari i una contrasenya.
  4. Seleccioneu Desa.
Consell: si heu iniciat la sessió al vostre Compte de Google a l'ordinador, podeu desar la contrasenya al vostre Compte de Google o localment al dispositiu.
Afegir notes a una contrasenya desada
Podeu afegir notes a una contrasenya desada per recordar fàcilment informació sobre un compte o per desar els detalls d'inici de sessió. Les notes que afegiu tindran la mateixa protecció de seguretat que les contrasenyes.
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. A "Contrasenyes", trieu la contrasenya a la qual vulgueu afegir una nota.
  4. Seleccioneu Edita.
  5. Escriviu la nota.
  6. Quan hàgiu acabat, seleccioneu Desa.
Iniciar la sessió amb una contrasenya desada
Si heu desat la contrasenya en una visita anterior a un lloc web, Chrome us pot ajudar a iniciar-hi la sessió.
  1. A l'ordinador, aneu a un lloc web que hàgiu visitat abans.
  2. Aneu al formulari d'inici de sessió del lloc web.
    • Si heu desat un sol nom d'usuari i una contrasenya per al lloc web: Chrome emplenarà automàticament el formulari d'inici de sessió.
    • Si heu desat més d'un nom d'usuari i d'una contrasenya: seleccioneu el camp del nom d'usuari i trieu la informació d'inici de sessió que vulgueu fer servir.
Utilitzar l'autenticació biomètrica amb contrasenyes

Si l'autenticació biomètrica està activada, podeu fer servir el sensor d'empremtes digitals del vostre dispositiu per millorar la privadesa i la seguretat quan empleneu contrasenyes automàticament.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. Seleccioneu Configuració.
  4. Per activar l'autenticació biomètrica:
    • En un PC: activeu Utilitza Windows Hello en emplenar les contrasenyes.
    • En un Mac: activeu Utilitzar el Touch ID per autocompletar les contrasenyes.
  5. Seguiu les instruccions en pantalla per confirmar la selecció.

Consells:

• Si l'ordinador té capacitats biomètriques, també podeu fer servir l'autenticació biomètrica per:
    • Mostrar contrasenyes.
    • Copiar contrasenyes.
    • Editar contrasenyes.
  • L'autenticació biomètrica està activada de manera predeterminada.
Mostrar, editar, suprimir o exportar contrasenyes desades
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Perfil Perfil i, a continuació, Contrasenyes Contrasenyes.
    • Si no trobeu la icona de contrasenyes, a la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. Mostrar, editar, suprimir o exportar una contrasenya:
    • Mostrar: a la dreta de la contrasenya, seleccioneu la fletxa i, a continuació, Mostra la contrasenya Previsualitza.
    • Editar: a la dreta de la contrasenya, seleccioneu la fletxa i, a continuació, Edita.
    • Suprimir: a la dreta del lloc web, seleccioneu la fletxa i, a continuació, Suprimeix.
    • Exportar: a l'esquerra, seleccioneu Configuració.
      • A "Exporta les contrasenyes", feu clic a Baixa el fitxer.

Per esborrar totes les contrasenyes desades, esborreu les dades de navegació i seleccioneu Contrasenyes.

Començar a desar contrasenyes o deixar de fer-ho

De manera predeterminada, Chrome us ofereix la possibilitat de desar la contrasenya, però podeu desactivar i activar aquesta opció en qualsevol moment.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Perfil Perfil i, a continuació, Contrasenyes Contrasenyes.
    • Si no trobeu la icona de contrasenyes, a la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Configuració.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Ofereix desar contrasenyes.
Iniciar la sessió automàticament en llocs web i aplicacions
Amb l'opció "Inici de sessió automàtic", podeu iniciar la sessió automàticament en qualsevol lloc web i aplicació en què hàgiu desat la vostra informació. Quan tingueu aquesta opció activada, no caldrà que confirmeu el nom d'usuari ni la contrasenya.
Si voleu confirmar la informació desada en iniciar la sessió, podeu desactivar l'opció "Inici de sessió automàtic".
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Perfil Perfil and then Contrasenyes Contrasenyes.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Configuració.
  4. Activeu o desactiveu Inicia la sessió automàticament.
Afegir el gestor de contrasenyes de Google a la pantalla d'inici

Per accedir-hi ràpidament, podeu afegir el gestor de contrasenyes de Google com a drecera.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Configuració i, a continuació, Afegeix una drecera.
  4. Seleccioneu Instal·la.
Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar les aplicacions web progressives.
Consultar les contrasenyes desades

Podeu consultar alhora totes les contrasenyes desades per saber si han quedat exposades en una violació de dades o si són potencialment fàcils d'endevinar. i poc segures.

Per comprovar les contrasenyes desades, seguiu aquests passos:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Perfil Perfil i, a continuació, Contrasenyes Contrasenyes.
    • Si no trobeu la icona de contrasenyes, a la part superior dreta, seleccioneu Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Google Gestor de contrasenyes.
  3. A l'esquerra, seleccioneu Comprovació.

Obtindreu detalls sobre qualsevol contrasenya exposada en una violació de les dades i sobre contrasenyes poc segures i fàcils d'endevinar.

Gestionar les alertes de canvi de contrasenya

És possible que rebeu una alerta de Chrome si utilitzeu una combinació de contrasenya i nom d'usuari que s'hagi vist exposada en una filtració de dades en un lloc web o en una aplicació de tercers. Les combinacions de nom d'usuari i contrasenya en perill no són segures perquè s'han publicat en línia.

Us recomanem que canvieu totes les contrasenyes en perill tan aviat com pugueu. Podeu seguir les instruccions de Chrome per canviar la contrasenya al lloc web en què l'heu utilitzat i consultar les contrasenyes desades per trobar qualsevol altre lloc web en què es pugui haver desat.

Chrome s'assegura que les vostres contrasenyes i el nom d'usuari estiguin protegits perquè Google no els pugui llegir.

Per iniciar o aturar les notificacions:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Seguretat i, a continuació, Protecció estàndard.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Rep un advertiment si les contrasenyes queden exposades en l'àmbit d'una violació de les dades.
Consell: aquesta funció només està disponible si l'opció "Navegació segura" està activada.

Ignorar notificacions de llocs web concrets:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Més i, a continuació, Contrasenyes i emplenament automàtic i, a continuació, Gestor de contrasenyes de Google.
  3. Per comprovar quines de les contrasenyes desades estan en perill, seleccioneu Comprovació.
  4. A la dreta de "Contrasenyes en perill", seleccioneu la fletxa .
  5. Cerqueu el lloc web de les notificacions que vulgueu aturar.
  6. seleccioneu Més Més i, a continuació, Ignora l'advertiment.
Consell: per restaurar els advertiments del lloc web, a "Advertiments ignorats", seleccioneu Més Organitza al costat del lloc web de què vulgueu tornar a activar les notificacions. A continuació, seleccioneu Restaura l'advertiment.
Resoldre problemes relacionats amb les contrasenyes
Si Chrome no desa ni us ofereix desar les contrasenyes, obteniu informació sobre com podeu resoldre problemes relacionats amb la informació desada.
Com desa i sincronitza Chrome les contrasenyes

La manera com Chrome desa les contrasenyes depèn de si voleu emmagatzemar-les i utilitzar-les en tots els dispositius. Si teniu la sessió iniciada a Chrome, podeu desar les contrasenyes al Compte de Google. Les contrasenyes es poden utilitzar a Chrome en tots els vostres dispositius i en algunes aplicacions dels dispositius Android.

En cas contrari, podeu fer que s'emmagatzemin de manera local només al vostre ordinador.