Salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi tallentaa eri sivustojen salasanasi.

Lue, miten Chrome suojelee salasanojasi.

Lue lisää salasanojen laitepohjaisesta salauksesta.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Hyväksy valitsemalla Tallenna.

Uuden salasanan lisääminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Napauta vasemmasta alakulmasta Lisää
  5. Lisää verkkosivusto, käyttäjänimi ja salasana.
  6. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos kirjaudut Google-tilillesi laitteellasi, voit

• tallentaa salasanan Google-tilillesi
  • tallentaa salasanan paikallisesti laitteelle.

Tallennetulla salasanalla kirjautuminen

Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry aiemmin avaamallesi sivustolle.
  3. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
    • Jos olet tallentanut sivustolle vain yhden käyttäjänimen ja salasanan: Chrome täyttää kirjautumislomakkeen automaattisesti.
    • Jos olet tallentanut useita käyttäjänimiä ja salasanoja: Valitse käyttäjänimikenttä ja käytettävät kirjautumistiedot.
  4. Jos haluat, että Chrome kirjautuu sisään tallennetulla käyttäjänimelläsi ja salasanallasi, käytä sormenjälkeä, Face ID:tä tai tunnuskoodia.

Jos Chrome ei ehdota salasanaa, valitse näppäimistön yläpuolelta avain Tallenna salasanasi ja sitten Käytä toista salasanaa.

Salasanojen näyttäminen, poistaminen, muokkaaminen ja vieminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Näytä, poista tai vie salasana tai muuta sitä:
    • Tallennetun salasanan näyttäminen:
      1. Valitse tallennettu salasana.
      2. Valitse Salasana-kohdassa Näytä.
    • Tallennetun salasanan poistaminen:
      1. Valitse oikeasta alareunasta Muokkaa.
      2. Valitse poistettava sivusto Tallennetut salasanat ‑kohdasta ja sitten Poista.
    • Tallennetun salasanan muokkaaminen:
      1. Valitse muokattava salasana ja sitten Muokkaa.
      2. Vaihda salasana tai käyttäjänimi.
      3. Valitse Valmis.
        • Tärkeää: Et voi tallentaa tyhjiä salasanoja tai päällekkäisiä käyttäjänimiä samalle verkkosivulle.
    • Salasanan vieminen:
      1. Vieritä alareunaan.
      2. Valitse Vie salasanat.

Jos haluat poistaa kaikki tallennetut salasanat, poista selausdata ja valitse Tallennetut salasanat.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat
  4. Laita Tallenna salasanat päälle tai pois päältä.

Tallennettujen salasanojen käyttäminen muissa sovelluksissa

Kun tallennat sivuston salasanan Chromeen, voit tehdä seuraavaa:

• Voit käyttää tallennettua salasanaa sisäänkirjautumiseen toisella selaimella.
  • Voit käyttää Chromeen tallennettuja salasanoja sivuston sovelluksessa.
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Valitse Salasanat muissa sovelluksissa.
  5. Valitse Avaa asetukset.
    • Siirryt laitteesi salasana-asetuksiin.
  6. Etsi laitteen salasana-asetuksista Salasanojen automaattinen täyttö ‐osio.
  7. Laita Salasanojen automaattinen täyttö päälle.
  8. Valitse Chrome.

Vinkki: Voit laittaa automaattisen täytön pois päältä päälle/pois-painikkeella.

Salasanan vaihtamisilmoitusten saaminen

Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vaarantuneet salasana- ja käyttäjänimiyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa.

Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Chromen ohjeilla voit vaihtaa salasanan sivustolla, jolla olet sitä käyttänyt, sekä tarkistaa tallennetut salasanat muilla sivustoilla, joille kyseinen salasana on mahdollisesti tallennettu.

Chrome varmistaa, että salasanasi ja käyttäjänimesi on suojattu, joten Google ei voi lukea niitä.

Tärkeää: Sinun on oltava kirjautuneena sisään Chromeen, jotta saat näitä ilmoituksia.

Ilmoitusten tilaaminen ja lopettaminen:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Googlen palvelut
  4. Laita "Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa" päälle tai pois päältä.

Tallennettujen salasanojen tarkistaminen

Voit tarkistaa yhdellä kertaa, ovatko tallennetut salasanasi

• vaarantuneet tietosuojaloukkauksessa
  • mahdollisesti heikkoja ja helppoja arvata.

Tarkista tallennetut salasanat näin:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse osoitepalkin vierestä Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Salasanat ja sitten Tarkista salasanat.

Salasanaongelmien korjaaminen

Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää Chromeen tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.

Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanoja

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla.

Salasanasi tallennetaan Google-tilillesi, jos olet kirjautunut Chromeen ja salasanojen synkronointi on käytössä.

Muussa tapauksessa salasanasi tallennetaan vain iPhonesi tai iPadisi Chromeen.