Visa och radera webbhistorik i Chrome

Du kan se din webbhistorik i Chrome. Du kan även fortsätta att bläddra bland sådant du redan påbörjat på en stationär dator eller en laptop och se relaterade sökningar.

Om du inte vill ha ett register över sidor du har besökt i Chrome kan du radera hela webbhistoriken eller delar av den. Om du raderar webbhistoriken tas den bort från enheter där du är inloggad i Chrome och synkroniserar historiken med Google-kontot.

Du kan även ta bort sökhistoriken på Google från kontot för sig.

Det här visas i historiken

I historiken visas de webbsidor du har besökt i Chrome under de senaste 90 dagarna. Följande lagras inte:

• Chrome-sidor som chrome://settings
  • Sidor som du har besökt medan du surfade privat
  • Raderade sidor från webbhistoriken

Tips! Om du är inloggad i Chrome och synkroniserar historiken visas även sidor som du har besökt på dina synkroniserade enheter i historiken.

Hitta din historik
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
Hitta en sida i din historik
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv @history i adressfältet.
  3. Tryck på tabb eller blanksteg. Du kan också klicka på Sökhistorik Sök i förslagen.
  4. Ange sökord för sidan du har besökt tidigare.
  5. Välj sidan i listan.
Radera historiken
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
  4. Klicka på Rensa webbinformation till vänster.
  5. Välj hur mycket av historiken du vill radera.
    • Om du vill ta bort allt väljer du Sedan kontot skapades.
  6. Markera kryssrutorna för den data i Chrome som du vill ta bort, inklusive WebbhistorikLäs mer om de olika typerna av webbinformation du kan radera.
  7. Klicka på Rensa data.
Ta bort ett objekt från historiken
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
  4. Markera kryssrutan bredvid varje objekt som du vill ta bort från historiken.
  5. Klicka på Radera uppe till höger.
  6. Klicka på Ta bort.
Tips! Använd sökrutan högst upp om du vill söka efter ett specifikt objekt.
Ta bort en genväg från sidan Ny flik

När du öppnar en ny flik visas de webbplatser som du besöker oftast.

Så här tar du bort en genvägsikon:

1. Håll muspekaren över genvägen som ska tas bort.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger på ikonen följt av Ta bort Ta bort.
Hitta din historik efter grupp
Chrome ordnar din webb- och sökhistorik i grupper på fliken Efter grupp på sidan Historik. Där kan du enkelt hitta tidigare webbaktivitet och fortsätta med relaterade sökningar.
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv söktermerna i adressfältet.
  3. Klicka på Fortsätt surfa under adressfältet.

Du kan även öppna vyn för Efter grupp direkt från sidan Chrome-historik:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Historik följt av Historik.
  3. På fliken Efter grupp kan du välja den grupp du vill granska.

Tips!

• Om du vill öppna alla sidor i en grupp i en ny flikgrupp väljer du Mer Mer bredvid sökobjektet följt av Öppna alla i en ny flikgrupp.
  • Längst ned på sidan visas föreslagna sökningar.
Ta bort objekt från historiken efter grupp

Känslig webbhistorik kan döljas automatiskt. Du hittar dessa sidor via sökrutan på sidan Historik. Om du till exempel har sökt efter ett hälsorelaterat ämne och vill återuppta sökningen skriver du ämnet i sökrutan.

Du kan manuellt ta bort en sida i en grupp eller alla sidor i en grupp.

• Radera en sida i en grupp: Klicka på Mer Mer bredvid sökobjektet följt av Ta bort från historiken.
  • Radera alla sidor i en grupp: Klicka på Mer Mer bredvid gruppen följt av Ta bort alla från historiken.
Läs mer om hur du hanterar kort för att fortsätta surfa på sidan Ny flik.

Surfa privat

Om du inte vill att någon webbhistorik ska sparas alls i Chrome kan du surfa privat i inkognitoläge.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan nätverksadministratören inaktivera webbhistoriken. Om historiken är inaktiverad visas inga sidor du har besökt i historiken. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.