Visa och radera webbhistorik i Chrome

Du kan se din webbhistorik i Chrome. På en stationär dator eller laptop kan du fortsätta att söka där du slutade och hitta relaterade sökningar i vyn Sökningar i historiken.

Om du inte vill ha ett register över sidor du har besökt i Chrome kan du radera hela webbhistoriken eller delar av den. Om du raderar webbhistoriken gäller detta på alla enheter där du har aktiverat synkronisering och loggat in i Chrome. Du kan även inaktivera vyn Sökningar i historiken om du vill.

Du kan även ta bort sökhistoriken på Google från kontot för sig.

Läs mer om hur du aktiverar och inaktiverar synkronisering i Chrome.

Visa historiken

Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.

1. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan på följt av Historik.
    • Om du har en version av Chrome med adressfältet längst ned sveper du uppåt på adressfältet. Tryck på Historik Historik.
  2. Tryck på posten för den webbplats du vill besöka.
    • Om du vill öppna webbplatsen på en ny flik trycker du länge på posten. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan på följt av Öppna i ny flik.
    • Om du vill kopiera webbadressen trycker du länge på den posten. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan på följt av Kopiera länk.

Rensa historiken

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Historik.
    • Om du har en version av Chrome med adressfältet längst ned sveper du uppåt på adressfältet. Tryck på Historik Historik.
  3. Tryck på Rensa webbinformation.
  4. Bredvid Tidsintervall:
    • Välj datum om du vill rensa delar av historiken.
    • Om du vill ta bort allt trycker du på Genom tiderna.
  5. Markera kryssrutan bredvid Webbhistorik.
  6. Avmarkera kryssrutorna för data som du inte vill ta bort.
  7. Tryck på Rensa data.

Om du vill radera sökhistoriken läser du mer om hur du rensar aktivitet som sparats i Min aktivitet.

Ta bort ett objekt från historiken

Du kan radera enskilda delar av historiken. Tryck på Sök Sök uppe till höger om du vill söka efter något.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Historik.
    • Om du har en version av Chrome med adressfältet längst ned sveper du uppåt i adressfältet innan du trycker på Historik Historik.
  3. Leta upp det objekt som du vill radera.
  4. Tryck på Ta bort Remove till höger.

Så här raderar du flera objekt:

1. Tryck länge på en post.
  2. Välj de andra posterna som ska raderas.
  3. Tryck sedan på Ta bort Remove uppe till höger.
Tips! Du kan ta bort ett objekt från historiken för en viss webbplats medan du befinner dig på webbplatsen:
  • Tryck på låset Låsföljt av Besöktes senast Historikföljt av Ta bort Remove.

Ta bort en bild på sidan Ny flik

Öppna en ny flik om du vill visa de webbplatser som du besöker oftast. Om du vill ta bort en bild trycker du länge på den och väljer Ta bort.

Detta visas på sidan Historik

På sidan Historik visas de webbsidor du har besökt i Chrome under de senaste 90 dagarna. Chrome-sidor som du har besökt (som chrome://settings), sidor som du har besökt i inkognitoläge eller sidor som du redan tagit bort från webbhistoriken visas inte.

Om du är inloggad i Chrome och synkroniserar historik kan sidan webbsidor som du har besökt visas på sidan Historik på alla synkroniserade enheter en mycket längre tid. Om du är utloggad från Chrome visas inga webbsidor på sidan Historik på andra enheter.

Surfa privat

Om du inte vill att någon webbhistorik ska sparas alls i Chrome kan du surfa privat i inkognitoläge.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan inaktivera webbhistoriken. Om historiken är inaktiverad visas inga webbplatser du har besökt på sidan Historik. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.