Ta bort webbhistoriken i Chrome

Om du inte vill ha ett register över vilka webbsidor du har besökt med Chrome kan du radera hela webbhistoriken eller delar av den. Webbhistoriken raderas på alla enheter där du är inloggad i Chrome.

Historiken tas bort från Chrome. Du kan även ta bort sökhistoriken på Google från kontot.

Visa historiken

På sidan Historik visas de webbsidor du har besökt i Chrome under de senaste 90 dagarna.

Sidor som du har besökt i inkognitoläge och sidor som du redan tagit bort från webbhistoriken visas inte.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Historik.
    • Om du vill besöka en webbplats igen trycker du på den posten.
    • Om du vill att en webbplats ska öppnas på en ny flik trycker du länge på den posten. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Öppna i en ny flik.
    • Om du vill kopiera webbadressen trycker du länge på den posten. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Kopiera länk.

Rensa historiken

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Historik.
  3. Tryck på Rensa webbinformation.
  4. Markera kryssrutan bredvid Webbhistorik.
  5. Avmarkera kryssrutorna för data som du inte vill ta bort.
  6. Tryck på Rensa data.

Om du vill radera sökhistoriken läser du mer om hur du rensar aktivitet som sparats i Min aktivitet.

Ta bort ett objekt från historiken

Du kan radera enskilda delar av historiken. Använd sökrutan högst upp om du vill söka efter ett objekt.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Historik.
  3. Leta upp det objekt som du vill radera.
  4. Tryck på Ta bort Ta bort till höger.

Om du vill radera flera objekt trycker du länge på en post. Välj de andra posterna som ska raderas. Tryck sedan på Ta bort Ta bort uppe till höger.

Ta bort en bild på sidan Ny flik

Öppna en ny flik om du vill visa de webbplatser som du besöker oftast. Om du vill ta bort en bild trycker du länge på den och väljer Ta bort.

Surfa privat

Om du inte vill att någon webbhistorik ska sparas alls i Chrome kan du surfa privat i inkognitoläge.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan inaktivera webbhistoriken. Om historiken är avstängd visas inga webbplatser du har besökt på sidan Historik. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som hanteras av någon annan