Ta bort webbhistoriken

Du kan ta bort hela webbhistoriken i Chrome eller delar av den. Om du är inloggad i Chrome på flera datorer eller enheter tas webbhistoriken bort på alla enheter.

Visa hela webbhistoriken

På sidan Historik visas de webbplatser som du har besökt i Chrome under de senaste 90 dagarna. Sidor från säkra webbplatser, sidor som du har besökt i inkognitoläge eller sidor som du redan tagit bort från webbhistoriken visas inte.

Så här visar du hela webbhistoriken:

Dator
  1. Klicka på Chrome-menyn i övre högra hörnet av webbläsarfönstret. Chrome menu
  2. Välj Historik.
Chrome för Android och iOS
  1. Öppna Chrome-menyn.
  2. Tryck på Historik.

Radera hela historiken

Så här raderar du hela webbhistoriken:

Dator
  1. Klicka på Chrome-menyn i övre högra hörnet av webbläsarfönstret. Chrome menu
  2. Välj Historik.
  3. Klicka på Ta bort webbinformation. En dialogruta öppnas.
  4. Välj i rullgardinsmenyn hur mycket av historiken som ska tas bort. Om du vill ta bort hela webbhistoriken väljer du tidens början.
  5. Markera kryssrutorna för Webbhistorik och för övrig data i Chrome som ska tas bort. Läs mer om de olika typerna av webbinformation du kan ta bort
  6. Klicka på Rensa webbinformation.
Chrome för Android
  1. Öppna Chrome-menyn.
  2. Tryck på Historik.
  3. Tryck på Rensa webbinformation längst ned.
  4. Markera kryssrutan Rensa webbhistorik. Den kanske redan är förkryssad.
  5. Avmarkera kryssrutorna för data som du inte vill ta bort.
  6. Tryck på Ta bort.
Chrome för iOS
  1. Öppna Chrome-menyn Chrome menu.
  2. Tryck på Historik.
  3. Tryck på Rensa webbinformation längst ned.
  4. Tryck på Rensa webbhistoriken.
  5. Bekräfta valet.
  6. Tryck på Klart.

Ta bort enskilda objekt från historiken

Du kan ta bort delar av historiken manuellt. Använd sökrutan högst upp om du vill söka efter ett objekt.

Så här tar du bort enskilda delar av webbhistoriken:

Dator
  1. Klicka på Chrome-menyn i övre högra hörnet av webbläsarfönstret. Chrome menu
  2. Välj Historik.
  3. Markera kryssrutan vid de webbsidor som ska tas bort från historiken.
  4. Klicka på Ta bort valda objekt upptill på sidan.
  5. En bekräftelseruta visas. Klicka på Ta bort.

Ta bort enskilda miniatyrer på sidan Ny flik

När du öppnar sidan Ny flik visas de webbplatser som du besöker oftast. Om du vill ta bort en miniatyr håller du muspekaren över den och klickar på X:et i övre högra hörnet.

Chrome för Android och iOS
  1. Öppna Chrome-menyn.
  2. Tryck på Historik.
  3. Tryck på X:et vid den post som ska tas bort.

Ta bort enskilda miniatyrer på sidan Ny flik

När du öppnar sidan Ny flik visas de webbplatser som du besöker oftast. Om du vill ta bort en miniatyr trycker du länge på den och väljer Ta bort.

Surfa privat

Om du inte vill att webbhistoriken ska sparas i Chrome överhuvudtaget kan du byta till inkognitoläget.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha inaktiverat webbhistoriken. I så fall visas inte nyligen besökta webbplatser på sidan Historik. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som hanteras av någon annan