Je Chrome-browsegeschiedenis checken en verwijderen

Je kunt je browsegeschiedenis checken in Chrome. Je kunt ook verder browsen door wat je al hebt gestart op een desktop of laptop, en gerelateerde zoekopdrachten vinden.

Als je niet wilt dat de pagina's die je hebt bezocht in Chrome worden geregistreerd, kun je je browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Als je je browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je bent ingelogd bij Chrome en wordt je geschiedenis gesynchroniseerd met je Google-account.

Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.

Wat er in je geschiedenis staat

In je geschiedenis staan de pagina's die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. Het volgende wordt niet opgeslagen:

• Chrome-pagina's, zoals chrome://settings
  • Pagina's die je hebt bezocht via privé browsen
  • Pagina's die je uit je browsegeschiedenis hebt verwijderd

Tip: Als je bent ingelogd bij Chrome en je geschiedenis synchroniseert, staan de pagina's die je hebt bezocht op je gesynchroniseerde apparaten ook in de geschiedenis.

Je geschiedenis vinden
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, swipe je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Als je een site wilt bezoeken, tik je op het item.
    • Als je de site op een nieuw tabblad wilt openen, houd je je vinger op het item. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Openen in nieuw tabblad.
    • Als je de site wilt kopiëren, houd je je vinger op het item. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Link kopiëren.
Je geschiedenis verwijderen
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik op Browsegegevens wissen.
  4. Doe het volgende naast Periode:
    • Selecteer de datums om een deel van de geschiedenis te verwijderen.
    • Als je alles wilt verwijderen, tik je op Alles.
  5. Vink het selectievakje naast Browsegeschiedenis aan.
  6. Verwijder de vinkjes bij de andere gegevens die je niet wilt verwijderen.
  7. Tik op Gegevens wissen.

Meer informatie over hoe je je zoekgeschiedenis verwijdert

Een item verwijderen uit je geschiedenis
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, swipe je omhoog op de adresbalk voordat je op Geschiedenis Geschiedenis tikt.
  3. Zoek het item dat je wilt verwijderen.
  4. Tik rechts op Verwijderen Remove.

Zo verwijder je meerdere items:

1. Houd je vinger op een item.
  2. Selecteer andere items die je wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Verwijderen Remove.
Tips:
  • Als je iets specifieks zoekt, tik je rechtsboven op Zoeken Zoeken.
  • Je kunt een item uit de geschiedenis van een specifieke site verwijderen terwijl je op die site bent:
    • Tik op Pagina-informatie Default (Secure) en dan Laatst bezocht Geschiedenis en dan Verwijderen Remove.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

1. Open een nieuw tabblad op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Als je een afbeelding wilt verwijderen, houd je je vinger op de afbeelding.
  3. Selecteer Verwijderen.

Privé browsen

Als je helemaal niet wilt dat Chrome je browsegeschiedenis opslaat, kun je privé browsen met de incognitomodus.

Als je een Chromebook op je werk of school gebruikt, kan je netwerkbeheerder de browsegeschiedenis uitzetten. Als de geschiedenis uitstaat, staat op de pagina Geschiedenis geen lijst met de pagina's die je hebt bezocht. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat