Je Chrome-browsegeschiedenis checken en verwijderen

Je kunt je browsegeschiedenis checken in Chrome. Je kunt ook verder browsen door wat je al hebt gestart op een desktop of laptop, en gerelateerde zoekopdrachten vinden.

Als je niet wilt dat de pagina's die je hebt bezocht in Chrome worden geregistreerd, kun je je browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Als je je browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je bent ingelogd bij Chrome en wordt je geschiedenis gesynchroniseerd met je Google-account.

Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.

Wat er in je geschiedenis staat

In Geschiedenis staan de pagina's die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. Het volgende wordt niet opgeslagen:

• Chrome-pagina's, zoals chrome://settings
  • Pagina's die je hebt bezocht via privé browsen
  • Pagina's die je uit je browsegeschiedenis hebt verwijderd

Tip: Als je bent ingelogd bij Chrome en je geschiedenis synchroniseert, staan de pagina's die je hebt bezocht op je gesynchroniseerde apparaten ook in Geschiedenis.

Je geschiedenis vinden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
Een pagina uit je geschiedenis vinden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ @history in de adresbalk.
  3. Druk op Tab of de spatiebalk. Je kunt ook in de suggesties op Zoekgeschiedenis Zoeken klikken.
  4. Typ zoekwoorden voor de pagina die je eerder hebt bezocht.
  5. Selecteer de pagina in de lijst.
Je geschiedenis verwijderen
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  4. Klik aan de linkerkant op Browsegegevens wissen.
  5. Selecteer hoeveel geschiedenis je wilt verwijderen.
    • Als je alles wilt wissen, selecteer je Altijd.
  6. Vink de selectievakjes aan van de gegevens die Chrome moet wissen, waaronder browsegeschiedenis. Meer informatie over de typen browsegegevens die je kunt verwijderen
  7. Klik op Gegevens wissen.
Een item verwijderen uit je geschiedenis
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  4. Vink het selectievakje aan naast elk item dat je wilt verwijderen uit de geschiedenis.
  5. Klik rechtsboven op Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.
Tip: Als je iets specifieks zoekt, gebruik je de zoekbalk bovenaan.
Een snelkoppelingsafbeelding verwijderen van de pagina Nieuw tabblad

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die je het vaakst bezoekt.

Zo verwijder je een snelkoppelingsafbeelding:

1. Plaats de muisaanwijzer op de afbeelding die je wilt verwijderen.
  2. Klik rechtsboven in de afbeelding op Meer Meer en dan Verwijderen Verwijderen.
Je geschiedenis vinden op groep
Op het tabblad Op groep van de pagina Geschiedenis ordent Chrome je browse- en zoekgeschiedenis in groepen. Hier kun je makkelijk je eerdere browse-activiteit vinden en je onderzoek voortzetten met gerelateerde zoekopdrachten.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Voer je zoektermen in de adresbalk in.
  3. Klik onder de adresbalk op Browsen hervatten.

Je kunt de weergave Op groep ook rechtstreeks openen op de pagina Chrome-geschiedenis:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  3. Op het tabblad Op groep kun je de groep selecteren die je wilt nalopen.

Tips:

• Als je alle pagina's van een groep in een nieuwe tabbladgroep wilt openen, selecteer je naast het gezochte item de optie Meer Meer en dan Alles openen in nieuwe tabbladgroep.
  • Onderaan de pagina vind je voorgestelde zoekopdrachten.
Items uit je geschiedenis verwijderen op groep

Gevoelige browsegeschiedenis kan automatisch worden verborgen. Je vindt deze pagina's via het zoekvak op de pagina Geschiedenis. Als je bijvoorbeeld hebt gezocht naar een gezondheidsonderwerp en dat opnieuw wilt checken, typ je het gezondheidsonderwerp in het zoekvak.

Je kunt een pagina in een groep of alle pagina's in een groep handmatig verwijderen.

• Een pagina in een groep verwijderen: Klik naast het gezochte item op Meer Meer en dan Verwijderen uit geschiedenis.
  • Alle pagina's in een groep verwijderen: Klik naast de groep op Meer Meer en dan Alles uit geschiedenis verwijderen.
Meer informatie over hoe je kaarten beheert voor Browsen hervatten op de pagina Nieuw tabblad

Privé browsen

Als je helemaal niet wilt dat Chrome je browsegeschiedenis opslaat, kun je privé browsen met de incognitomodus.

Als je een Chromebook op je werk of school gebruikt, kan je netwerkbeheerder de browsegeschiedenis uitzetten. Als de geschiedenis uitstaat, staat op de pagina Geschiedenis geen lijst met de pagina's die je hebt bezocht. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat