Uw browsegeschiedenis verwijderen

Als u geen record wilt van de websites u heeft bezocht met Chrome, kunt u uw Chrome-browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Het verwijderen van uw browsegeschiedenis is van invloed op alle apparaten waarop u bent ingelogd bij Chrome.

Uw volledige browsegeschiedenis weergeven

Op uw pagina Geschiedenis worden de websites weergegeven die u in de afgelopen 90 dagen in Chrome heeft bezocht. Hier worden pagina's van veilige websites weergegeven die u heeft bezocht in de incognitomodus of die u al heeft verwijderd uit uw browsegeschiedenis.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-apparaat.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis.

Uw volledige geschiedenis wissen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-apparaat.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis.
  4. Tik onderaan op Browsegegevens wissen.
  5. Vink het selectievakje naast Browsegeschiedenis aan. De optie kan standaard zijn aangevinkt.
  6. Verwijder het vinkje uit de andere selectievakjes voor gegevens die u niet wilt verwijderen.
  7. Tik op Gegevens wissen.

Als u uw zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijkt u meer informatie over het wissen van activiteit die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Een item verwijderen uit uw geschiedenis

U kunt bepaalde delen van uw geschiedenis verwijderen. Als u iets specifieks zoekt, gebruikt u de zoekbalk bovenaan.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-apparaat.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis.
  4. Zoek de vermelding die u wilt verwijderen.
  5. Tik aan de rechterkant op Verwijderen Verwijderen.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die u het vaakst bezoekt. Als u een afbeelding wilt verwijderen, tikt u op de afbeelding en houdt u deze vast. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Privé browsen

Als u niet wilt dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat, kunt u overschakelen naar de incognitomodus.

Gebruikt u een Chromebook thuis of op school? Uw netwerkbeheerder kan browsegeschiedenis uitschakelen. In dat geval worden websites die u recent heeft bezocht, niet weergegeven op uw pagina 'Geschiedenis'. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.