Uw browsegeschiedenis verwijderen

U kunt uw browsegeschiedenis volledig of gedeeltelijk wissen uit Google Chrome. Als u bent ingelogd bij Chrome op meerdere computers of apparaten, is het verwijderen van de browsegeschiedenis van invloed op alle andere apparaten.

Uw volledige browsegeschiedenis weergeven

Uw pagina 'Geschiedenis' geeft de websites weer die u in de afgelopen 90 dagen in Chrome heeft bezocht. Hier worden pagina's van veilige websites weergegeven die u heeft bezocht in de incognitomodus of die u al heeft verwijderd uit uw browsegeschiedenis.

U kunt uw volledige browsegeschiedenis als volgt weergeven:

Computer
  1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu
  2. Klik op Geschiedenis en recente tabbladen > Geschiedenis.
Mobiel apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
  2. Tik op Geschiedenis.

Uw volledige geschiedenis wissen

U kunt uw volledige browsegeschiedenis als volgt wissen:

Computer
  1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu
  2. Klik op Geschiedenis en recente tabbladen > Geschiedenis.
  3. Klik op de knop Browsegegevens wissen. Er wordt een dialoogvenster weergegeven.
  4. Selecteer in het dropdown-menu welk gedeelte van de geschiedenis u wilt verwijderen. Als u de volledige browsegeschiedenis wilt wissen, selecteert u de hele geschiedenis.
  5. Vink de selectievakjes aan van de gegevens waarvan u wilt dat Chrome deze wist, waaronder 'browsegeschiedenis'. Meer informatie over de typen browsegegevens die u kunt verwijderen
  6. Klik op de knop Browsegegevens wissen.
Android-apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
    Dit kan een pictogram of knop zijn. Deze zien eruit als More of Menu.
  2. Tik op Geschiedenis.
  3. Tik onderaan op Browsergegevens wissen.
  4. Vink het selectievakje 'Browsegeschiednis wissen' aan. Het kan standaard zijn aangevinkt.
  5. Verwijder het vinkje uit de andere selectievakjes voor gegevens die u niet wilt verwijderen.
  6. Tik op Wissen.
iPhone of iPad
  1. Open het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Tik op Geschiedenis.
  3. Tik onderaan op Browsergegevens wissen.
  4. Tik op Browsegeschiedenis wissen.
  5. Bevestig uw keuze.
  6. Tik op Gereed.

Specifieke items verwijderen uit uw geschiedenis

U kunt handmatig delen van uw geschiedenis verwijderen. Als u iets specifieks zoekt, gebruikt u de zoekbalk bovenaan.

U kunt uw browsegeschiedenis als volgt gedeeltelijk verwijderen:

Computer
  1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu
  2. Klik op Geschiedenis en recente tabbladen > Geschiedenis.
  3. Vink het selectievakje aan naast elke webpagina die u uit uw geschiedenis wilt verwijderen.
  4. Klik boven aan de pagina op de knop Geselecteerde items verwijderen.
  5. Er wordt een bevestigingsvak weergegeven. Klik op Verwijderen.

Specifieke thumbnails verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Als u uw meestbezochte websites wilt weergeven, open u een pagina 'Nieuw tabblad'. Als u een thumbnail wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer erop en klikt u op de X in de rechterbovenhoek.

Mobiel apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
  2. Tik op Geschiedenis.
  3. Tik op de X naast het specifieke item dat u wilt verwijderen.

Specifieke thumbnails verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Als u uw meestbezochte websites wilt weergeven, open u een pagina 'Nieuw tabblad'. Als u een thumbnail wilt verwijderen, blijft u deze aanraken. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Privé browsen

Als u niet wilt dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat, kunt u naar de incognitomodus schakelen.

Gebruikt u een Chromebook thuis of op school? Uw netwerkbeheerder kan browsegeschiedenis uitschakelen. In dat geval worden websites die u recent heeft bezocht, niet weergegeven op uw pagina 'Geschiedenis'. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Laura is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat feedback over de pagina voor haar achter.