Je Chrome-browsegeschiedenis verwijderen

Als je niet wilt bijhouden welke webpagina’s je hebt bezocht met Chrome, kun je je browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Verwijder je je browsegeschiedenis dan wordt dit doorgevoerd op alle apparaten waarop je synchronisatie in Chrome hebt ingeschakeld.

Je geschiedenis wordt verwijderd uit Chrome. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis afzonderlijk verwijderen uit je account.

Je geschiedenis bekijken

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Meer Meer en dan Geschiedenis Geschiedenis.

Je geschiedenis wissen

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Meer Meer en dan Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik onderaan op Browsegegevens wissen.
  4. Vink Browsegeschiedenis aan. De optie kan standaard zijn aangevinkt.
  5. Verwijder de vinkjes bij de andere items die je niet wilt verwijderen.
  6. Tik op Browsegegevens wissen en dan Browsegegevens wissen.
  7. Tik in de rechterbovenhoek op Gereed.

Als je de zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijk je meer informatie over activiteit wissen die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Een item verwijderen uit je geschiedenis

Je kunt bepaalde delen van je geschiedenis verwijderen. Als je iets specifieks zoekt, gebruik je de zoekbalk bovenaan.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Meer Meer en dan Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik onderaan op Bewerken.
  4. Vink de items aan die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Gereed.

Voorgestelde sites verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die je het vaakst bezoekt. Als je een site wilt verwijderen, tik je erop en houd je deze vast en tik je vervolgens op Verwijderen.

Wat je geschiedenispagina weergeeft

Op je pagina Geschiedenis zie je de webpagina's die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht in de incognitomodus of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.

Als je bent ingelogd bij Chrome en je geschiedenis synchroniseert, worden de webpagina's die je hebt bezocht op al je gesynchroniseerde apparaten, veel langer weergegeven op de pagina Geschiedenis.

Privé browsen

Als je helemaal niet wilt dat Chrome je browsegeschiedenis opslaat, kun je privé browsen met de incognitomodus.

Gebruik je een Chromebook thuis of op school? Je netwerkbeheerder kan de browsegeschiedenis uitschakelen. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, wordt op de pagina Geschiedenis geen lijst getoond met de webpagina's die je hebt bezocht. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.