Je Chrome-browsegeschiedenis verwijderen

Als je geen record wilt van de webpagina's die je hebt bezocht met Chrome, kun je je browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Het verwijderen van je browsegeschiedenis is van invloed op alle apparaten waarop je bent ingelogd bij Chrome.

Je geschiedenis wordt verwijderd uit Chrome. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis afzonderlijk verwijderen uit je account.

Je geschiedenis bekijken

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.

Je geschiedenis wissen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  4. Klik aan de linkerkant op Browsegegevens wissen. Er wordt een vak weergegeven.
  5. Selecteer in het dropdownmenu welk gedeelte van de geschiedenis je wilt verwijderen. Als je alles wilt wissen, selecteer je Altijd.
  6. Vink de selectievakjes aan van de gegevens waarvan je wilt dat Chrome deze wist, waaronder 'browsegeschiedenis'. Meer informatie over de typen browsegegevens die je kunt verwijderen
  7. Klik op Gegevens wissen.

Als je de zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijk je meer informatie over het wissen van activiteit die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Een item verwijderen uit je geschiedenis

Je kunt bepaalde delen van je geschiedenis verwijderen. Als je iets specifieks zoekt, gebruik je de zoekbalk bovenaan.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Geschiedenis en dan Geschiedenis.
  4. Vink het selectievakje aan naast elk item dat je wilt verwijderen uit de geschiedenis.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Verwijderen.
  6. Bevestig je actie door op Verwijderen te klikken.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die je het vaakst bezoekt. Als je een afbeelding wilt verwijderen, wijs je deze aan en klik je op Verwijderen Verwijderen.

Wat je geschiedenispagina weergeeft

Op je pagina Geschiedenis worden de webpagina's weergegeven die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht in de incognitomodus of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.

Als je bent ingelogd bij Chrome en je geschiedenis synchroniseert, worden de webpagina's die je hebt bezocht op al je gesynchroniseerde apparaten, veel langer weergegeven op de pagina Geschiedenis.

Privé browsen

Als je helemaal niet wilt dat Chrome je browsegeschiedenis opslaat, kun je privé browsen met de incognitomodus.

Gebruik je een Chromebook thuis of op school? Je netwerkbeheerder kan de browsegeschiedenis uitschakelen. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, wordt op de pagina Geschiedenis geen lijst weergegeven met de webpagina's die je hebt bezocht. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.