Je Chrome-browsegeschiedenis verwijderen

Als je geen record wilt van de webpagina's die je hebt bezocht met Chrome, kun je je browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Het verwijderen van je browsegeschiedenis is van invloed op alle apparaten waarop je bent ingelogd bij Chrome.

Je geschiedenis wordt verwijderd uit Chrome. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis afzonderlijk verwijderen uit je account.

Je geschiedenis bekijken

Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.

1. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  2. Als je een site wilt bezoeken, tik je op het item.
    • Als je de site op een nieuw tabblad wilt openen, tik je op het item en houd je dit vast. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Openen op nieuw tabblad.
    • Als je de site wilt kopiëren, tik je op het item en houd je dit vast. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Link kopiëren.

Je geschiedenis wissen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik op Browsegegevens wissen.
  4. Selecteer naast Periode welk gedeelte van de geschiedenis je wilt verwijderen. Als je alles wilt wissen, tik je op Altijd.
  5. Vink 'Browsegeschiedenis' aan. Verwijder de vinkjes bij andere gegevens die je niet wilt verwijderen.
  6. Tik op Gegevens wissen.

Als je de zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijk je meer informatie over het wissen van activiteit die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Een item verwijderen uit je geschiedenis

Je kunt bepaalde delen van je geschiedenis verwijderen. Als je iets specifieks zoekt, tik je in de rechterbovenhoek op Zoeken Zoeken.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Zoek het item dat je wilt verwijderen.
  4. Tik aan de rechterkant op Verwijderen Verwijderen.

Als je meerdere items wilt verwijderen, tik je op een item en houd je dit vast. Selecteer andere items die je wilt verwijderen. Tik vervolgens in de rechterbovenhoek op Verwijderen Verwijderen.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die je het vaakst bezoekt. Als je een afbeelding wilt verwijderen, tik je op de afbeelding en houd je deze vast. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Wat je geschiedenispagina weergeeft

Op je pagina Geschiedenis worden de webpagina's weergegeven die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht in de incognitomodus of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.

Als je bent ingelogd bij Chrome en je geschiedenis synchroniseert, worden de webpagina's die je hebt bezocht op al je gesynchroniseerde apparaten, veel langer weergegeven op de pagina Geschiedenis.

Privé browsen

Als je helemaal niet wilt dat Chrome je browsegeschiedenis opslaat, kun je privé browsen met de incognitomodus.

Gebruik je een Chromebook thuis of op school? Je netwerkbeheerder kan de browsegeschiedenis uitschakelen. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, wordt op de pagina Geschiedenis geen lijst weergegeven met de webpagina's die je hebt bezocht. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.