Uw Chrome-browsegeschiedenis verwijderen

Als u geen record wilt van de webpagina's u heeft bezocht met Chrome, kunt u uw browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Het verwijderen van uw browsegeschiedenis is van invloed op alle apparaten waarop u bent ingelogd bij Chrome.

Uw geschiedenis wordt verwijderd uit Chrome. U kunt ook uw Google-zoekgeschiedenis afzonderlijk verwijderen uit uw account.

Uw geschiedenis bekijken

Op uw pagina Geschiedenis worden de webpagina's weergegeven die u in de afgelopen 90 dagen in Chrome heeft bezocht.

De geschiedenis bevat geen pagina's die u heeft bezocht in de incognitomodus of pagina's die u al heeft verwijderd uit uw browsegeschiedenis.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veegt u omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Als u een site wilt bezoeken, tikt u op het item.
    • Als u de site op een nieuw tabblad wilt openen, tikt u op het item en houdt u dit vast. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Openen op nieuw tabblad.
    • Als u de site wilt kopiëren, tikt u op het item en houdt u dit vast. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Link kopiëren.

Uw geschiedenis wissen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Veeg onderaan omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
    • Als uw adresbalk bovenaan staat, tikt u op Meer Meer en vervolgens Geschiedenis.
  3. Tik op Browsegegevens wissen.
  4. Kies Altijd naast Periode.
  5. Vink Browsegeschiedenis aan Verwijder de vinkjes bij de andere gegevens die u niet wilt verwijderen.
  6. Tik op Gegevens wissen.

Als u uw zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijkt u meer informatie over het wissen van activiteit die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Een item verwijderen uit uw geschiedenis

U kunt bepaalde delen van uw geschiedenis verwijderen. Als u iets specifieks zoekt, tikt u in de rechterbovenhoek op Zoeken Zoeken.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Veeg onderaan omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
    • Als uw adresbalk bovenaan staat, tikt u op Meer Meer en vervolgens Geschiedenis.
  3. Zoek het item dat u wilt verwijderen.
  4. Tik aan de rechterkant op Verwijderen Verwijderen.

Als u meerdere items wilt verwijderen, tikt u op een item en houdt u dit vast. Selecteer andere items die u wilt verwijderen. Tik vervolgens in de rechterbovenhoek op Verwijderen Verwijderen.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die u het vaakst bezoekt. Als u een afbeelding wilt verwijderen, tikt u op de afbeelding en houdt u deze vast. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Privé browsen

Als u helemaal niet wilt dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat, kunt u privé browsen met de incognitomodus.

Gebruikt u een Chromebook thuis of op school? Uw netwerkbeheerder kan de browsegeschiedenis uitschakelen. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, wordt op de pagina Geschiedenis geen lijst weergegeven met de webpagina's die u heeft bezocht. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.