Uw Chrome-browsegeschiedenis verwijderen

Als u geen record wilt van de webpagina's u heeft bezocht met Chrome, kunt u uw browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Het verwijderen van uw browsegeschiedenis is van invloed op alle apparaten waarop u bent ingelogd bij Chrome.

Uw geschiedenis wordt verwijderd uit Chrome. U kunt ook uw Google-zoekgeschiedenis afzonderlijk verwijderen uit uw account.

Uw geschiedenis bekijken

Op uw pagina Geschiedenis worden de webpagina's weergegeven die u in de afgelopen 90 dagen in Chrome heeft bezocht.

De geschiedenis bevat geen pagina's die u heeft bezocht in de incognitomodus of pagina's die u al heeft verwijderd uit uw browsegeschiedenis.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Geschiedenis.
    • Als u een site opnieuw wilt bezoeken, tikt u op het item.
    • Als u een site op een nieuw tabblad wilt openen, tikt u op het item en houdt u dit vast. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Openen op nieuw tabblad.
    • Als u de site wilt kopiëren, tikt u op het item en houdt u dit vast. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Link kopiëren.

Uw geschiedenis wissen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Geschiedenis.
  3. Tik op Browsegegevens wissen.
  4. Vink het selectievakje naast Browsegeschiedenis aan.
  5. Verwijder het vinkje uit de andere selectievakjes voor gegevens die u niet wilt verwijderen.
  6. Tik op Gegevens wissen.

Als u uw zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijkt u meer informatie over het wissen van activiteit die is opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Een item verwijderen uit uw geschiedenis

U kunt bepaalde delen van uw geschiedenis verwijderen. Als u iets specifieks zoekt, gebruikt u de zoekbalk bovenaan.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Geschiedenis.
  3. Zoek het item dat u wilt verwijderen.
  4. Tik aan de rechterkant op Verwijderen Verwijderen.

Als u meerdere items wilt verwijderen, tikt u op een item en houdt u dit vast. Selecteer andere items die u wilt verwijderen. Tik vervolgens in de rechterbovenhoek op Verwijderen Verwijderen.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die u het vaakst bezoekt. Als u een afbeelding wilt verwijderen, tikt u op de afbeelding en houdt u deze vast. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Privé browsen

Als u helemaal niet wilt dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat, kunt u privé browsen met de incognitomodus.

Gebruikt u een Chromebook thuis of op school? Uw netwerkbeheerder kan de browsegeschiedenis uitschakelen. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, wordt op de pagina Geschiedenis geen lijst weergegeven met de webpagina's die u heeft bezocht. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.