Chrome-selaushistorian poistaminen

Jos et halua Chromen tallentavan tietoja verkkosivukäynneistäsi, voit poistaa selaushistorian kokonaan tai osittain. Selaushistorian poistaminen vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautunut Chromeen.

Historiasi poistetaan Chromesta. Voit myös poistaa Google-hakuhistoriasi erikseen tililtäsi.

Historian tutkiminen

Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin. Valitse Historia Historia.
  2. Siirry sivustolle koskettamalla merkintää.
    • Avaa sivusto uudella välilehdellä koskettamalla merkintää pitkään. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Avaa uudella välilehdellä.
    • Kopioi sivusto koskettamalla merkintää pitkään. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kopioi linkki.

Historian tyhjentäminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Pyyhkäise alareunassa olevaa osoitepalkkia ylöspäin. Valitse Historia Historia.
    • Jos osoitepalkki on yläreunassa, valitse Lisää Lisää ja sitten Historia.
  3. Valitse Poista selaustiedot.
  4. Valitse Aikaväli-kohdasta poistettavan historian laajuus. Poista kaikki tiedot valitsemalla Kaikki.
  5. Valitse Selaushistoria. Poista valinta sellaisten tietojen kohdalta, joita et halua poistaa.
  6. Valitse Poista tiedot.

Jos haluat poistaa hakuhistoriasi, lue lisää omien tapahtumien poistamisesta.

Kohteen poistaminen historiastasi

Voit poistaa tiettyjä osia historiasta. Etsi tiettyä tapahtumaa valitsemalla oikeasta yläreunasta Haku Haku.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Pyyhkäise alareunassa olevaa osoitepalkkia ylöspäin. Valitse Historia Historia.
    • Jos osoitepalkki on yläreunassa, valitse Lisää Lisää ja sitten Historia.
  3. Etsi kohta, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse sen oikealta puolelta Poista Poista.

Poista useita kohteita painamalla pitkään yhtä ja valitsemalla sitten muut poistettavat kohteet. Valitse sitten oikeasta yläreunasta Poista Poista.

Kuvan poistaminen Uusi välilehti ‑sivulta

Näet useimmin käyttämäsi sivustot avaamalla uuden välilehden. Jos haluat poistaa kuvan, kosketa sitä pitkään. Valitse sitten Poista.

Mitä historiasivulla näkyy

Historia-sivulla näytetään verkkosivut, joilla olet vieraillut Chromella viimeisen 90 päivän aikana. Sivulle ei tallenneta Chrome-sivuja (esim. chrome://settings), incognito-tilassa avattuja sivuja tai selaushistoriasta jo poistettuja sivuja.

Jos olet kirjautunut Chromeen ja historian synkronointi on käytössä, historiasivullasi näytetään kaikilla synkronoitavilla laitteilla avatut sivut pidemmältä ajanjaksolta.

Yksityinen selaus

Jos et halua Chromen tallentavan selaushistoriaasi ollenkaan, voit selata yksityisesti incognito-tilassa.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi poistaa selaushistorian käytöstä. Jos historia on poistettu käytöstä, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja. Tietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä