Radera webbhistoriken i Chrome

Om du inte vill ha ett register över vilka webbsidor du har besökt med Chrome kan du radera hela webbhistoriken eller delar av den. Om du raderar webbhistoriken gäller åtgärden på alla enheter där du har aktiverat synkronisering och loggat in i Chrome.

Historiken tas bort från Chrome. Du kan även ta bort sökhistoriken på Google från kontot.

Läs mer om hur du aktiverar och inaktiverar synkronisering i Chrome.

Visa historiken

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.

Rensa historiken

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
  4. Klicka på Rensa webbinformation till vänster. En ruta visas.
  5. Välj i rullgardinsmenyn hur mycket av historiken som ska tas bort. Om du vill ta bort allt väljer du Genom tiderna.
  6. Markera kryssrutorna för webbhistoriken och övrig data i Chrome som ska tas bort. Läs mer om de olika typer av webbinformation som du kan radera
  7. Klicka på Rensa data.

Om du vill radera sökhistoriken läser du mer om hur du rensar aktivitet som sparats i Min aktivitet.

Ta bort ett objekt från historiken

Du kan radera enskilda delar av historiken. Använd sökrutan högst upp om du vill söka efter ett objekt.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Historik följt av Historik.
  4. Markera kryssrutan bredvid varje objekt som du vill ta bort från historiken.
  5. Klicka på Radera uppe till höger.
  6. Bekräfta genom att klicka på Ta bort.

Ta bort en bild på sidan Ny flik

Öppna en ny flik om du vill visa de webbplatser som du besöker oftast. Om du vill ta bort en bild håller du muspekaren över den och klickar på Ta bort Ta bort.

Detta visas på sidan Historik

På sidan Historik visas de webbsidor du har besökt i Chrome under de senaste 90 dagarna. Chrome-sidor som du har besökt (som chrome://settings), sidor som du har besökt i inkognitoläge eller sidor som du redan tagit bort från webbhistoriken visas inte.

Om du är inloggad i Chrome och synkroniserar historik kan sidan webbsidor som du har besökt visas på sidan Historik på alla synkroniserade enheter en mycket längre tid. Om du är utloggad från Chrome visas inga webbsidor på sidan Historik på andra enheter.

Surfa privat

Om du inte vill att någon webbhistorik ska sparas alls i Chrome kan du surfa privat i inkognitoläge.

Använder du Chromebook på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan inaktivera webbhistoriken. Om historiken är inaktiverad visas inga webbplatser du har besökt på sidan Historik. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.