Chrome-selaushistorian näkeminen ja poistaminen

Voit tarkistaa selaushistoriasi Chromessa. Voit myös jatkaa tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella aloittamasi sisällön selaamista ja etsiä aiheeseen liittyviä hakuja.

Jos haluat, ettei Chromella avaamistasi sivuista jää jälkeä, voit poistaa selaushistorian kokonaan tai osittain. Selaushistorian poistaminen vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena Chromeen ja joiden historian synkronoit Google-tilille.

Voit myös poistaa Google-hakuhistorian tililtäsi erikseen.

Mitä historiassa näkyy

Historiassa näkyvät sivut, joilla olet käynyt Chromella 90 viime päivän aikana. Sinne ei tallenneta näitä:

• Chrome-sivut, esim. chrome://settings
  • Sivut, joilla olet käynyt yksityisen selaamisen aikana
  • Selaushistoriasta poistetut sivut

Vinkki: Jos olet kirjautuneena Chromeen ja historia on synkronoitu, historiassa näkyvät myös sivut, joilla olet käynyt synkronoiduilla laitteilla.

Historiatiedot
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
Sivun etsiminen historiasta
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin @history.
  3. Paina sarkainta tai välilyöntiä. Voit myös valita ehdotuksista Hae historiasta Haku.
  4. Lisää aiemmin avaamasi sivun avainsanoja.
  5. Valitse sivu.
Historian poistaminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse vasemmalla Poista selausdata.
  5. Valitse poistettava historia.
    • Poista kaikki data valitsemalla Kaikki.
  6. Valitse tiedot, jotka haluat Chromen poistavan, myös selaushistoriaLue lisää selausdatasta, jota voit poistaa.
  7. Valitse Poista data.
Kohteen poistaminen historiasta
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse jokaisen poistettavan kohteen valintaruutu.
  5. Valitse oikeasta yläreunasta Poista.
  6. Valitse Poista.
Vinkki: Tiettyä tapahtumaa voi etsiä sivun yläreunassa olevan hakukentän kautta.
Pikakuvakkeen poistaminen Uusi välilehti ‐sivulta

Näet useimmin käyttämäsi sivustot avaamalla uuden välilehden.

Näin voit poistaa pikakuvakkeen:

1. Vie kohdistin poistettavan kuvakkeen kohdalle.
  2. Valitse kuvan oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista Poista.
Historiatiedot ryhmän mukaan
Chrome järjestää selaus- ja hakuhistoriasi ryhmiin Historia-sivun ryhmien mukaan ‑välilehdellä. Täältä löydät helposti aiemman selaushistoriasi ja voit jatkaa tiedonhakua aiheeseen liittyvillä hauilla.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita hakutermit osoitepalkkiin.
  3. Valitse osoitepalkin alta Jatka selaamista.

Voit myös siirtyä ryhmien mukaan ‐näkymään suoraan Chromen historiasivulta:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Historia ja sitten Historia.
  3. Voit valita ryhmän mukaan ‐välilehdeltä ryhmän, jonka haluat tarkistaa.

Vinkkejä:

• Voit avata kaikki ryhmän sivut uuteen välilehtiryhmään valitsemalla haetun kohteen vierestä Lisää Lisää ja sitten Avaa kaikki uudessa välilehtiryhmässä.
  • Näet hakuehdotukset sivun alaosassa.
Kohteiden poistaminen historiasta ryhmien mukaan

Arkaluontoinen selaushistoria voidaan piilottaa automaattisesti. Sivut löytyvät Historia-sivun hakukentän kautta. Jos esimerkiksi haet terveysaihetta ja haluat palata aiheeseen, kirjoita terveysaiheen hakusana hakukenttään.

Voit poistaa sivun ryhmästä tai kaikki ryhmän sivut manuaalisesti.

• Sivun poistaminen ryhmästä: Klikkaa haetun kohteen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista historiasta.
  • Kaikkien ryhmän sivujen poistaminen: Klikkaa ryhmän vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista kaikki historiasta.
Lue lisää Jatka selaamista ‑korttien ylläpitämisestä Uusi välilehti ‐sivulla.

Yksityinen selaus

Jos et halua Chromen tallentavan selaushistoriaasi ollenkaan, voit selata yksityisesti incognito-tilassa.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi laittaa selaushistorian pois päältä. Jos historia on laitettu pois päältä, siinä ei näy sivuja, joilla olet käynyt. Lue lisää hallinnoidun Chrome-laitteen käytöstä.