Je Chrome-browsegeschiedenis bekijken en verwijderen

Je kunt je browsegeschiedenis bekijken in Chrome. Op een desktop of laptop kun je de weergave Trajecten van de geschiedenis gebruiken om gestarte browse-activiteit te hervatten en gerelateerde zoekopdrachten te vinden.

Als je niet wilt dat de pagina's worden geregistreerd die je hebt bezocht in Chrome, kun je je browsegeschiedenis geheel of gedeeltelijk verwijderen. Als je de browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je synchronisatie hebt aangezet en bent ingelogd bij Chrome. Je kunt de weergave Trajecten van de geschiedenis ook uitzetten als je dat wilt.

Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.

Meer informatie over hoe je synchronisatie aan- of uitzet in Chrome

Je geschiedenis bekijken

Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.

1. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  2. Als je een site wilt bezoeken, tik je op het item.
    • Als je de site op een nieuw tabblad wilt openen, tik je op het item en houd je dit vast. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Openen op nieuw tabblad.
    • Als je de site wilt kopiëren, tik je op het item en houd je dit vast. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Link kopiëren.

Je geschiedenis wissen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, swipe je omhoog op de adresbalk. Tik op Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik op Browsegegevens wissen.
  4. Doe het volgende naast Periode:
    • Selecteer de datums om een deel van de geschiedenis te wissen.
    • Als je alles wilt wissen, tik je op Altijd.
  5. Vink het selectievakje naast Browsegeschiedenis aan.
  6. Verwijder de vinkjes bij de andere gegevens die je niet wilt verwijderen.
  7. Tik op Gegevens wissen.

Als je de zoekgeschiedenis wilt verwijderen, bekijk je meer informatie over hoe je activiteit wist die is opgeslagen in Mijn activiteit.

Een item verwijderen uit je geschiedenis

Je kunt bepaalde delen van je geschiedenis verwijderen. Als je iets specifieks zoekt, tik je rechtsboven op Zoeken Zoeken.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Geschiedenis.
    • Als de adresbalk onderaan staat, swipe je omhoog op de adresbalk voordat je op Geschiedenis Geschiedenis tikt.
  3. Zoek het item dat je wilt verwijderen.
  4. Tik rechts op Verwijderen Remove.

Zo verwijder je meerdere items:

1. Tik op een item en houd dit vast.
  2. Selecteer andere items die je wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Verwijderen Remove.
Tip: Je kunt een item uit de geschiedenis van een specifieke site verwijderen terwijl je op die site bent:
  • Tik op het hangslot Vergrendelen en dan Laatst bezocht Geschiedenisen dan Verwijderen Remove.

Een afbeelding verwijderen van de pagina 'Nieuw tabblad'

Open een nieuw tabblad om de sites te bekijken die je het vaakst bezoekt. Als je een afbeelding wilt verwijderen, tik je op de afbeelding en houd je deze vast. Selecteer vervolgens Verwijderen.

Wat je geschiedenispagina weergeeft

Op je pagina 'Geschiedenis' zie je de webpagina's die je in de afgelopen negentig dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht in de incognitomodus of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.

Als je bent ingelogd bij Chrome en je geschiedenis synchroniseert, worden bezochte webpagina's op al je gesynchroniseerde apparaten veel langer weergegeven op de pagina 'Geschiedenis'. Als je bent uitgelogd bij Chrome, worden op je pagina 'Geschiedenis' geen webpagina's op je andere apparaten weergegeven.

Privé browsen

Als je helemaal niet wilt dat Chrome je browsegeschiedenis opslaat, kun je privé browsen met de incognitomodus.

Gebruik je een Chromebook thuis of op school? Je netwerkbeheerder kan de browsegeschiedenis uitschakelen. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, wordt op de pagina Geschiedenis geen lijst getoond met de webpagina's die je hebt bezocht. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.