Rensa webbinformation i Chrome

Du kan radera webbhistorik och annan webbinformation, t.ex. uppgifter i sparade formulär, eller bara radera data från ett visst datum.

Vad händer med informationen

Data som kan raderas
  • Webbhistorik: När du rensar webbhistoriken tas följande uppgifter bort:
    • Webbadresser du har besökt tas bort från sidan Historik.
    • Genvägar till dessa sidor tas bort från sidan Ny flik.
    • Förslag i adressfältet för dessa webbplatser visas inte längre.
  • Flikar: Öppna flikar på enheten stängs.
  • Cookies och webbplatsdata
    • Cookies: Detta är filer som har skapats av webbplatser du besöker för att göra din onlineupplevelse enklare genom att spara webbinformation. Cookies raderas.
    • Webbplatsdata: HTML5-aktiverade lagringstyper som cacheminne för appar, data i lagringsutrymme på webben, data i SQL-databas på webben och data i indexerade databaser raderas.
    • Medielicenser: Licenser för HTML5-skyddat innehåll som filmer eller musik som du har spelat upp eller laddat ned raderas.
  • Cachelagrade bilder och filer: Delar av webbsidor sparas i Chrome så att det ska gå snabbare att öppna sidorna nästa gång du besöker dem. Text och bilder från sidor du har besökt i Chrome tas bort.
  • Sparade lösenord: Lösenord som du har sparat raderas.
  • Formuläruppgifter för Autofyll: Autofyll-poster som adresser och kreditkort raderas. Kort i Google Pay-kontot raderas inte.
  • Webbplatsinställningar: Inställningar och behörigheter för webbplatser raderas. Till exempel om JavaScript, kameran eller din platsinformation får användas på en webbplats.
Data som inte raderas

Det finns andra datatyper som är kopplade till din onlineaktivitet. Dessa andra datatyper kan raderas separat:

Var noga med att radera webbinformationen och logga ut från Chrome om du ger bort enheten.

Radera webbinformation

Om du synkroniserar en datatyp och du raderar den på Android-enheten raderas den överallt där den synkroniseras. Den tas bort från andra enheter och ditt Google-konto.

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Rensa webbinformation.
    • Om du vill radera webbhistoriken (inklusive öppna flikar) väljer du en tidsperiod och trycker på Rensa data. Standardtiden är 15 minuter.
    • Om du vill välja mer specifika typer av data som du vill radera trycker du på Fler alternativ. Välj vilka typer av webbinformation du vill radera och tryck på Rensa data.

Tips!

• Om du tar bort cookies och har aktiverat synkronisering bevaras inloggningen på Google-kontot i Chrome. Cookies tas bort från andra enheter och ditt Google-konto.
  • Logga ut från Chrome om du vill logga ut från Google-kontot på alla webbplatser.
  • Du kan snabbt öppna dialogrutan Rensa webbinformation genom att skriva Rensa webbinformation i adressfältet och sedan trycka på Åtgärdsbricka. Göra saker snabbt med Chrome-åtgärder.
Radera enskilda objekt

I stället för att radera hela kategorier från webbinformationen kan du välja ut objekt som du vill radera: