Ta bort webbhistoriken

Du kan ta bort delar av eller all webbhistorik från Google Chrome. Om du är inloggad i Chrome på flera datorer eller enheter tas webbhistoriken bort på alla enheter.

Rensa hela webbhistoriken

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Verktyg.
  3. Välj Ta bort webbinformation.
  4. I dialogrutan som visas markerar du kryssrutan Rensa webbhistorik.
  5. Välj mängden data som du vill ta bort i menyn högst upp. Välj tidens början om du vill rensa hela webbläsarhistoriken.
  6. Klicka på Rensa webbinformation.

Följande information tas bort när du rensar webbhistoriken:

• Webbadresser som du har besökt, listade på sidan Historik
  • Cachelagrad text från besökta sidor
  • Ögonblicksbilder på sidan Ny flik av de webbsidor du besöker oftast
  • Eventuella IP-adresser som förhandshämtats från besökta webbsidor

Ta bort specifika objekt från webbhistoriken

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Historik.
  3. För muspekaren över de objekt som du vill ta bort.
  4. Markera kryssrutorna för objekten.
  5. Klicka på knappen Ta bort valda objekt högst upp på sidan.
  6. Klicka på OK när bekräftelsefönstret visas.

Ta bort webbhistoriken från adressfältet

Om du inte vill visa matchningar från din webbhistorik i adressfältet följer du stegen ovan och rensar hela webbhistoriken. Du kan även inaktivera förslag i adressfältet om du inte vill att Google Chrome ska slutföra sökord och webbadresser som du skriver i adressfältet.

Ta bort webbhistoriken från sidan Ny flik

sidan Ny flik finns en lista med de webbplatser du besöker oftast. För muspekaren över den miniatyr som du vill ta bort. Klicka sedan på krysset som visas i ramens övre högra hörn.

Borttagna miniatyrer kommer inte att visas nästa gång du öppnar en ny flik. Rensa webbhistoriken om du vill återställa sidan till tomma miniatyrer.