Blockera eller tillåta popup-fönster i Chrome

Som standard hindras popup-fönster automatiskt från att visas på skärmen i Google Chrome. När ett popup-fönster blockeras visas ikonen Blockering av popup-fönster Popupfönster har blockerats i adressfältet. Du kan även välja att tillåta popup-fönster.

Om du fortfarande får popup-fönster efter att du har inaktiverat dem:

Ändra standardinställningarna för popup-fönster och omdirigeringar

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Popup-fönster och omdirigeringar.
  4. Välj den standardinställning du vill ha.

Hantera popup-fönster och omdirigeringar för en viss webbplats

Popup-fönster måste inte vara annonser eller spam. På vissa webbplatser används popup-fönster för fullt legitimt innehåll.

Tillåta popup-fönster och omdirigeringar för en enskild webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna en sida där popupfönster blockeras.
  3. Klicka på Blockering av popup-fönster Popupfönster har blockerats i adressfältet.
  4. Klicka på länken till popupfönstret som du vill visa.
  5. Om du alltid vill visa popup-fönster för webbplatsen väljer du Tillåt alltid popup-fönster och omdirigeringar från [webbplats] följt av Klart.
Blockera popup-fönster och omdirigeringar för en webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Popup-fönster och omdirigeringar.
  5. Leta reda på webbplatsen under Får öppna popup-fönster och använda omdirigering.
  6. Klicka på Mer Mer till höger om webbplatsen följt av Blockera.

Om webbplatsen inte finns med klickar du på Lägg till bredvid Får inte öppna popup-fönster eller använda omdirigering. Ange webbplatsens webbadress och klicka på Lägg till. Med mönstret [*.]example.com täcks alla popup-fönster på hela webbplatsen in.

Blockera aviseringar

Om du fortfarande får meddelanden från en webbplats när popup-fönster har inaktiverats är det möjligt att du prenumererar på aviseringar. Så här inaktiverar du aviseringar för en webbplats:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna webbplatsen du får aviseringar från.
  3. Klicka på Visa information om webbplatsen .
  4. Välj Blockera i rullgardinsmenyn bredvid Aviseringar.

Du kan även blockera aviseringar i webbplatsinställningarna.

Problem med popup-fönster

Chrome-enheten används på jobbet eller i skolan: Du kan inte ändra inställningen själv men nätverksadministratören kan ställa in popup-blockering åt dig. Läs mer om hur du använder en hanterad Chrome-enhet.

Du kan styra hur en webbplats fungerar när du använder Chrome. Läs mer om hur du ställer in behörigheter i Chrome.

Popup-fönster från min webbplats blockeras

Chrome blockerar popup-fönster som användare kanske inte tycker är användbara.

Om popup-fönster blockeras på en webbplats som du äger läser du rapporten om otillåten användning. Rapporten innehåller information om eventuella problem på webbplatsen som du kan åtgärda.