Blockera eller tillåta popupfönster i Chrome

Som standard hindras popupfönster automatiskt från att visas på skärmen i Google Chrome. När ett popupfönster blockeras visas ikonen Popupfönster har blockerats chrome pop-up blocked i adressfältet. Du kan även välja att tillåta popupfönster.

Om popupfönster visas trots att du har inaktiverat dem kan du ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du tar bort skadlig programvara.

Aktivera eller inaktivera popupfönster

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på ikonen uppe till höger: menyn Meny eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  5. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess.
  6. Välj ett alternativ under Popupfönster:
    • Tillåt inga webbplatser att visa popupfönster
    • Tillåt alla webbplatser att visa popupfönster

Blockera eller tillåta popupfönster för en viss webbplats

Popupfönster måste inte vara annonser eller spam. På vissa webbplatser används popupfönster för fullt legitimt innehåll.

Tillåta popupfönster för en enskild webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Leta upp en sida där popupfönster har blockerats.
  3. Klicka på Popupfönster har blockerats chrome pop-up blocked i adressfältet.
  4. Klicka på länken för popupfönstret som du vill ska öppnas.
  5. Om webbplatsens popupfönster alltid ska tillåtas väljer du Visa alltid popupfönster från [webbplats] och sedan Klar
Blockera popupfönster på en webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på ikonen uppe till höger: menyn Meny eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  5. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess.
  6. Klicka på Hantera undantag under Popupfönster.
  7. Om webbplatsen du söker finns med i listan håller du muspekaren över den. Klicka på Radera Radera till höger.
  8. Klicka på Klar längst ned.

Om webbplatsen inte finns med i listan kan du skriva webbadressen längst ned. Med mönstret [*.]example.com täcks alla popupfönster på hela webbplatsen in. Välj Blockera.

Problem med popupfönster

Visas oönskade popupfönster ändå? Om du inte blir av med popupfönstren testar du att köra Chrome Cleanup Tool (endast Windows). Läs sedan om andra alternativ för att hitta och ta bort skadlig programvara från datorn.

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha blockerat popup-fönster åt dig, och i så fall kan du inte ändra inställningen. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.

Läs mer om hur du bestämmer vad som är tillåtet för en webbplats när du använder Chrome.