Blockera eller tillåta popupfönster i Chrome

Som standard hindras popupfönster automatiskt från att visas på skärmen i Google Chrome. När ett popupfönster blockeras visas ikonen Blockering av popup-fönster Popupfönster har blockerats i adressfältet. Du kan även välja att tillåta popupfönster.

Om popupfönster visas trots att du har inaktiverat dem kan du ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du tar bort skadlig programvara.

Aktivera eller inaktivera popupfönster

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  5. Klicka på Popup-fönster och omdirigeringar.
  6. Ange antingen Tillåtet eller Blockerad högst upp.

Blockera eller tillåta popupfönster från en viss webbplats

Popupfönster måste inte vara annonser eller spam. På vissa webbplatser används popupfönster för fullt legitimt innehåll.

Tillåta popupfönster för en enskild webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna en sida där popupfönster blockeras.
  3. Klicka på Blockering av popup-fönster Popupfönster har blockerats i adressfältet.
  4. Klicka på länken till popupfönstret som du vill visa.
  5. Om du alltid vill visa popup-fönster för webbplatsen väljer du Tillåt alltid popup-fönster och omdirigeringar från [webbplats] och sedan Klart.
Blockera popupfönster på en webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Avancerat längst ned.
  5. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  6. Klicka på Popup-fönster och omdirigeringar.
  7. Leta reda på webbplatsen under Tillåt.
  8. Klicka på Mer Mer till höger om webbplatsen och sedan Blockera.

Om webbplatsen inte finns med klickar du på Lägg till bredvid Blockera. Ange webbplatsens webbadress och klicka på Lägg till. Med mönstret [*.]example.com täcks alla popupfönster på hela webbplatsen in.

Problem med popupfönster

Oönskade popupfönster visas fortfarande: Testa att köra Chrome Cleanup Tool (endast Windows). Läs sedan om andra alternativ för att hitta och ta bort skadlig programvara från datorn.

Chrome-enheten används på jobbet eller i skolan: Nätverksadministratören kan ställa in popup-blockering åt dig. Om så är fallet kan du inte ändra inställningen själv. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.

Läs mer om hur du bestämmer vad som är tillåtet för en webbplats när du använder Chrome.

Popupfönster från min webbplats blockeras

Chrome blockerar popupfönster som användare kanske inte tycker är användbara.

Om popupfönster blockeras från en webbplats du äger besöker du rapporten om otillåten användning. Rapporten innehåller information om eventuella problem på webbplatsen som du kan åtgärda.