Blockera eller tillåta popup-fönster i Chrome

Som standard hindras popup-fönster automatiskt från att visas p skärmen i Google Chrome. När ett popup-fönster blockeras visas ikonen för popup-blockering chrome pop-up blocked i adressfältet. Du kan även välja att tillåta popup-fönster.

Om popup-fönster visas trots att du har inaktiverat dem kan du ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du tar bort oönskad programvara.

Aktivera eller inaktivera popup-fönster

På en dator
  1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas högt upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  5. Klicka på Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  6. Välj Tillåt inte att någon webbplats visar popup-fönster (rekommenderas) eller Tillåt alla webbplatser att visa popup-fönster under Popup-fönster.
På en Android-enhet
  1. Öppna Chrome-appen Chrome for iOS.
  2. Tryck på Chrome-menyn Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Webbplatsinställningar.
  4. Tryck på Popup-fönster och aktivera eller inaktivera dem.
På en iPhone eller iPad
  1. Öppna Chrome-appen Chrome for iOS.
  2. Tryck på Chrome-menyn Mer.
  3. Tryck på Inställningar > Webbplatsinställningar.
  4. Tryck på Popup-fönster och aktivera eller inaktivera dem.

Blockera eller tillåta popup-fönster för en viss webbplats

Tillåta popup-fönster för en viss webbplats
  1. Öppna Chrome.
  2. Leta upp en sida där popup-fönster har blockerats.
  3. Klicka på ikonen för popup-blockeraren i änden på adressfältet chrome pop-up blocked.
  4. Klicka på länken för popup-fönstret som du vill visa.
  5. Om du alltid vill se popupfönster för webbplatsen väljer du Visa alltid popup-fönster från [webbplats]
  6.

Du kan när som helst ändra inställningen genom att följa anvisningarna ovan och avmarkera Visa alltid popup-fönster från [webbplats].

Alltid tillåta popup-fönster för en viss webbplats
  1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas högt upp till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  5. Under Sekretess klickar du på knappen Innehållsinställningar.
  6. Klicka på Hantera undantag under Popup-fönster.

Problem med popup-fönster

Blir du inte av med oönskade popup-fönster? Om anvisningarna ovan inte fungerar kan det hända att popup-fönstren kommer från ett oönskat program som har installerats på datorn. Hitta den skadliga programvaran och ta bort den från datorn.

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha blockerat popup-fönster åt dig, och i så fall kan du inte ändra inställningen. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.

Läs mer om hur du hanterar undantag i Chrome.