Blockera eller tillåta popup-fönster i Chrome

Som standard hindras popup-fönster automatiskt från att visas och täcka skärmen i Google Chrome. Du kan aktivera eller inaktivera blockeringsfunktionen. När den är på och ett popup-fönster blockeras visas ikonen för popup-blockering chrome pop-up blocked i adressfältet.

Aktivera eller inaktivera popup-fönster

På datorn
  1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu längst upp till höger i Chrome.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Under Sekretess klickar du på knappen Innehållsinställningar.
  5. Välj Tillåt inte att någon webbplats visar popup-fönster (rekommenderas) eller Tillåt alla webbplatser att visa popup-fönster under Popup-fönster.
På en mobil enhet
  1. Öppna Chrome-menyn Menu.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar.
  4. Tryck på Popup-fönster och aktivera eller inaktivera dem.

Blockera eller tillåta popup-fönster för en viss webbplats

Så här tillåter du popup-fönster från en webbplats manuellt:

1. Klicka på ikonen för popup-blockeraren chrome pop-up blocked i ena änden av adressfältet.
  2. Klicka på länken för popup-fönstret som du vill visa.
  3. Om du alltid vill visa popup-fönster för webbplatsen väljer du Visa alltid popup-fönster från [webbplats]. Webbplatsen läggs till i undantagslistan, som du kan hantera i dialogrutan Innehållsinställningar.

Så här gör du om popup-fönster alltid ska tillåtas från en viss webbplats:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu längst upp till höger i Chrome.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Under Sekretess klickar du på knappen Innehållsinställningar.
  5. Klicka på Hantera undantag under Popup-fönster.

Relaterade ämnen