Blockera eller tillåta popupfönster i Chrome

Som standard hindras popupfönster automatiskt från att visas på skärmen i Google Chrome. När ett popupfönster blockeras visas ikonen Popupfönster har blockerats Popupfönster har blockerats i adressfältet. Du kan även välja att tillåta popupfönster.

Om popupfönster visas trots att du har inaktiverat dem kan du ha drabbats av skadlig programvara. Läs mer om hur du tar bort skadlig programvara.

Aktivera eller inaktivera popupfönster

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Avancerat längst ned.
  5. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  6. Klicka på Popupfönster.
  7. Aktivera eller inaktivera Tillåtet.

Blockera eller tillåta popupfönster för en viss webbplats

Popupfönster måste inte vara annonser eller spam. På vissa webbplatser används popupfönster för fullt legitimt innehåll.

Tillåta popupfönster för en enskild webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Leta upp en sida där popupfönster har blockerats.
  3. Klicka på Popupfönster har blockerats Popupfönster har blockerats i adressfältet.
  4. Klicka på länken för popup-fönstret som du vill visa.
  5. Om du alltid vill tillåta popupfönster från en viss webbplats väljer du Alltid tillåta popup-fönster från [webbplats] och sedan Klar.
Blockera popupfönster på en webbplats
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Avancerat längst ned.
  5. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  6. Klicka på Popupfönster.
  7. Om webbplatsen visas under Tillåt klickar du på Mer Mer och sedan Blockera.

Om webbplatsen inte finns med klickar du på Lägg till bredvid Blockera. Ange webbplatsens webbadress manuellt. Med mönstret [*.]example.com täcks alla popupfönster på hela webbplatsen in.

Problem med popupfönster

Visas oönskade popupfönster ändå? Om du inte blir av med popupfönstren testar du att köra Chrome Cleanup Tool (endast Windows). Läs sedan om andra alternativ för att hitta och ta bort skadlig programvara från datorn.

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha blockerat popup-fönster åt dig, och i så fall kan du inte ändra inställningen. Läs mer om hur du använder en Chrome-enhet som administreras av någon annan.

Läs mer om hur du bestämmer vad som är tillåtet för en webbplats när du använder Chrome.