Hantera popup-fönster

I Google Chrome blockeras popup-fönster automatiskt så att din skärm inte blir rörig. Varje gång webbläsaren blockerar popupfönster på en webbplats visas ikonen blockerad popup i adressfältet. Klicka på ikonen om du vill se de popup-fönster som har blockerats eller om du vill hantera popup-inställningar för webbplatsen.

Om du har problem med att blockera popupfönster, spara startsidan eller ange standardsökmotor kan det hända att ett oönskat program har tagit över inställningarna. Prova att lösa problemet med hjälp av de här felsökningsstegen eller testa att återställa webbläsarinställningarna.

Visa popup-fönster för en webbplats

Om du vill att popupfönster ska visas på en viss webbplats följer du anvisningarna nedan:

1. Om popupfönster har blockerats visas ikonen blockerad popup i adressfältet. Klicka på ikonen om du vill se en lista med blockerade popup-fönster.
  2. Klicka på länken för popupfönstret som du vill se.
  3. Om du alltid vill se popupfönster för webbplatsen väljer du ”Visa alltid popupfönster från [webbplats].” Webbplatsen läggs då till i undantagslistan, som du kan hantera i dialogrutan Innehållsinställningar.

Om du vill tillåta att popup-fönster från en webbplats ska visas manuellt följer du anvisningarna nedan:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Klicka på knappen Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  5. Klicka på Hantera undantag i avsnittet Popupfönster.

Tillåt alla popup-fönster

Du kan tillåta alla popupfönster genom att inaktivera popupblockeraren. Gör så här:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. Klicka på knappen Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  5. Välj Tillåt alla webbplatser att visa popupfönster i avsnittet Popupfönster. Anpassa behörigheter för specifika webbplatser genom att klicka på Hantera undantag.

Använder du en Chrome-enhet på jobbet eller i skolan? Nätverksadministratören kan ha konfigurerat popup-blockeraren åt dig. I så fall kan du inte ändra inställningen själv. Läs mer om hur du använder en förkonfigurerad Chrome-enhet