Blokkér eller tillat forgrunnsvinduer i Chrome

Som standard blokkeres forgrunnsvinduer automatisk i Google Chrome, slik at de ikke vises på skjermen. Når forgrunnsvinduer blokkeres, ser du et forgrunnsvindu om blokkeringen Blokkerte forgrunnsvindui adressefeltet. Du kan også velge å tillate forgrunnsvinduer.

Gjør dette hvis du fortsatt får forgrunnsvinduer etter at du har slått dem av:

Endre standardinnstillingene for forgrunnsvinduer og viderekoblinger

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhetog så Nettstedsinnstillinger og så Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  4. Velg alternativet som du vil bruke som standardinnstilling.

Administrer forgrunnsvinduer og viderekoblinger for bestemte nettsteder

Ikke alle forgrunnsvinduer er annonser eller nettsøppel. Enkelte legitime nettsteder har nettinnhold i forgrunnsvinduer.

Tillat forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra bestemte nettsteder
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til en side der forgrunnsvinduer er blokkert.
  3. Klikk på blokkeringsikonet Blokkerte forgrunnsvindu i adressefeltet.
  4. Klikk på linken for forgrunnsvinduet du vil se.
  5. For alltid å se forgrunnsvinduer for dette nettstedet, velg Tillat alltid forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra [nettstedet] og så Ferdig.
Blokkér forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra bestemte nettsteder
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger.
  4. Klikk på Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  5. Finn nettstedet under «Nettsteder som har lov til å sende forgrunnsvinduer og bruke viderekoblinger».
  6. Klikk på Mer Mer og så Blokker til høyre på nettstedet.

Hvis nettstedet ikke er oppført, klikker du på Legg til ved siden av «Kan ikke sende forgrunnsvinduer eller bruke viderekoblinger». Skriv inn nettadressen til nettstedet, og klikk på Legg til. Bruk mønsteret [*.]example.com for å fange opp alle forgrunnsvinduer på hele nettstedet.

Blokkér varsler

Hvis du fortsatt mottar kommunikasjon fra nettsteder etter å ha slått av forgrunnsvinduer, kan det hende du abonnerer på varsler. Slik slår du av varsler for nettsteder:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du får varsler fra.
  3. Klikk på Se nettstedsinformasjon.
  4. Ved siden av «Varsler» velger du Blokker på rullegardinmenyen.

Du kan også blokkere varsler i nettstedsinnstillingene.

Problemer med forgrunnsvinduer

Bruker du en Chrome-enhet på jobben eller skolen: Du kan ikke endre denne innstillingen selv, men nettverksadministratoren kan konfigurere blokkeringen av forgrunnsvinduer for deg. Finn ut hvordan du bruker en administrert Chrome-enhet.

Du kan kontrollere bestemte måter nettsteder fungerer på når du bruker Chrome. Finn ut hvordan du angir tillatelser i Chrome.

Forgrunnsvinduene på nettstedet mitt blokkeres

Chrome blokkerer forgrunnsvinduer som brukere muligens ikke synes er nyttige.

Hvis forgrunnsvinduer blokkeres på et nettsted du eier, kan du gå til rapporten om villedende opplevelser. I rapporten finner du ut om vi fant problemer som du kan gjøre noe med på nettstedet ditt.