Blokkér eller tillat forgrunnsvinduer i Chrome

Som standard blokkeres forgrunnsvinduer automatisk i Google Chrome, slik at de ikke vises på skjermen. Når forgrunnsvinduer blokkeres, ser du blokkeringsikonet Blokkerte forgrunnsvindu i adressefeltet. Du kan også velge å tillate forgrunnsvinduer.

Hvis du fortsatt får opp forgrunnsvinduer etter at du har slått dem av, kan det hende du har skadelig programvare. Finn ut hvordan du blir kvitt skadelig programvare.

Endre standardinnstillingene for forgrunnsvinduer og viderekoblinger

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Nettstedsinnstillinger.
  4. Klikk på Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  5. Velg alternativet du vil bruke som standardinnstilling.

Administrer forgrunnsvinduer og viderekoblinger for bestemte nettsteder

Ikke alle forgrunnsvinduer er annonser eller nettsøppel. Enkelte legitime nettsteder har nettinnhold i forgrunnsvinduer.

Tillat forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra bestemte nettsteder
  1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til en side der forgrunnsvinduer er blokkert.
  3. Klikk på blokkeringsikonet Blokkerte forgrunnsvindu i adressefeltet.
  4. Klikk på linken for forgrunnsvinduet du vil se.
  5. For alltid å se forgrunnsvinduer for dette nettstedet, velg Tillat alltid forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra [nettstedet] og så Ferdig.
Blokkér forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra bestemte nettsteder
  1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Nettstedsinnstillinger.
  5. Klikk på Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  6. Finn nettstedet under «Tillatt».
  7. Klikk på Mer Mer og såBlokkér til høyre for nettstedet.

Hvis nettstedet ikke er oppført, klikker du på Legg til ved siden av «Ikke tillatt». Skriv inn nettstedets nettadresse, og klikk deretter på Legg til. For å fange opp alle forgrunnsvinduer på nettstedet, bruk mønsteret [*.]example.com.

Blokkér varsler

Hvis du fortsatt mottar kommunikasjon fra nettsteder etter å ha slått av forgrunnsvinduer, kan det hende du abonnerer på varsler. Slik slår du av varsler for nettsteder:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du får varsler fra.
  3. Velg Vis nettstedsinformasjon .
  4. Ved siden av Varsler velger du Blokkér på rullegardinmenyen.

Du kan også blokkere varsler i nettstedsinnstillingene.

Problemer med forgrunnsvinduer

Ser du fortsatt uønskede forgrunnsvinduer? Prøv å kjøre Opprydning for Chrome-verktøyet (bare for Windows). Les deretter om andre alternativer for å finne og fjerne skadelig programvare på datamaskiner.

Bruker du en Chrome-enhet på jobben eller skolen? Nettverksadministratoren din kan konfigurere blokkeringen av forgrunnsvinduer for deg. Du kan i så fall ikke endre denne innstillingen selv. Finn ut mer om bruk av administrerte Chrome-enheter.

Finn ut hvordan du kan kontrollere spesifikk atferd for nettsteder når du bruker Chrome.

Forgrunnsvinduene på nettstedet mitt blokkeres

Chrome blokkerer forgrunnsvinduer som brukere muligens ikke synes er nyttige.

Hvis forgrunnsvinduer blokkeres på et nettsted du eier, kan du gå til rapporten for krenkende opplevelser. I rapporten finner du ut om vi fant problemer med nettstedet ditt som du kan gjøre noe med.