Blokkér eller tillat forgrunnsvinduer i Chrome

Som standard blokkeres forgrunnsvinduer automatisk i Google Chrome, slik at de ikke vises på skjermen. Når forgrunnsvinduer blokkeres, ser du blokkeringsikonet Blokkerte forgrunnsvindu i adressefeltet. Du kan også velge å tillate forgrunnsvinduer.

Hvis du fortsatt får opp forgrunnsvinduer etter at du har slått dem av, kan det hende du har skadelig programvare. Finn ut hvordan du blir kvitt skadelig programvare.

Slå forgrunnsvinduer av eller på

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  6. Sett innstillingen til Tillatt eller Blokkert øverst.

Blokkér eller tillat forgrunnsvinduer for bestemte nettsteder

Ikke alle forgrunnsvinduer er annonser eller nettsøppel. Enkelte legitime nettsteder har nettinnhold i forgrunnsvinduer.

Tillat forgrunnsvinduer fra bestemte nettsteder
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til en side der forgrunnsvinduer er blokkert.
  3. Klikk på blokkeringsikonet Blokkerte forgrunnsvindu i adressefeltet.
  4. Klikk på linken for forgrunnsvinduet du vil se.
  5. For alltid å se forgrunnsvinduer for dette nettstedet, velg Tillat alltid forgrunnsvinduer og viderekoblinger fra [nettstedet] og så Ferdig.
Blokkér forgrunnsvinduer fra bestemte nettsteder
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Avansert nederst.
  5. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  6. Klikk på Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  7. Se etter nettstedet under «Tillat».
  8. Til høyre for nettstedet klikker du på Mer Mer og så Blokkér.

Hvis nettstedet ikke er oppført, klikker du på Legg til ved siden av «Blokkér». Skriv inn nettadressen til nettstedet, og klikk på Legg til. Bruk mønsteret [*.]example.com for å fange opp alle forgrunnsvinduer fra nettstedet.

Problemer med forgrunnsvinduer

Ser du fortsatt uønskede forgrunnsvinduer? Prøv å kjøre Opprydning for Chrome-verktøyet (bare for Windows). Les deretter om andre alternativer for å finne og fjerne skadelig programvare på datamaskiner.

Bruker du en Chrome-enhet på jobben eller skolen? Nettverksadministratoren din kan konfigurere blokkeringen av forgrunnsvinduer for deg. Du kan i så fall ikke endre denne innstillingen selv. Finn ut om bruk av administrerte Chrome-enheter.

Finn ut hvordan du kan kontrollere spesifikk atferd for nettsider når du bruker Chrome.

Forgrunnsvinduene på nettstedet mitt blokkeres

Chrome blokkerer forgrunnsvinduer som brukere muligens ikke synes er nyttige.

Hvis forgrunnsvinduer blokkeres på et nettsted du eier, kan du gå til rapporten for krenkende opplevelser. I rapporten finner du ut om vi fant problemer med nettstedet ditt som du kan gjøre noe med.