Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan

Standaard blokkeert Google Chrome pop-ups, zodat je ze niet automatisch op je scherm te zien krijgt. Als er een pop-up wordt geblokkeerd, staat er Pop-ups geblokkeerd Pop-up geblokkeerd in de adresbalk. Je kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan.

Als je nog steeds pop-ups krijgt nadat je ze hebt uitgezet:

Je standaardinstellingen voor pop-ups en omleidingen wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen en dan Pop-ups en omleidingen.
  4. Kies de gewenste optie als standaardinstelling.

Pop-ups en omleidingen voor een specifieke site beheren

Niet alle pop-ups bevatten advertenties of spam. Sommige legitieme websites laten webcontent zien in pop-upvensters.

Pop-ups en omleidingen vanaf een site toestaan
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een pagina waarop pop-ups worden geblokkeerd.
  3. Klik in de adresbalk op Pop-up geblokkeerd Pop-up geblokkeerd.
  4. Klik op de link voor de pop-up die je wilt weergeven.
  5. Selecteer Pop-ups en omleidingen van [site] altijd toestaan en dan Klaar als je de pop-ups van deze site altijd wilt laten zien.
Pop-ups en omleidingen van een site blokkeren
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  5. Zoek de site onder Toestemming om pop-ups te sturen en omleidingen te gebruiken.
  6. Klik rechts van de site op Meer Meer en dan Blokkeren.

Als de site niet wordt vermeld, klik je naast 'Geen toestemming om pop-ups te sturen of omleidingen te gebruiken' op Toevoegen. Geef het webadres van de site op en klik op Toevoegen. Gebruik het patroon [*.]example.com om alle pop-ups op de hele site vast te leggen.

Meldingen blokkeren

Als je nog steeds berichten van een site krijgt nadat je pop-ups hebt uitgezet, heb je je misschien aangemeld voor meldingen. Zo zet je meldingen voor een site uit:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site waarvan je meldingen krijgt.
  3. Klik op Sitegegevens bekijken .
  4. Selecteer naast Meldingen de optie Blokkeren in het dropdownmenu.

Je kunt meldingen ook blokkeren via je site-instellingen.

Problemen met pop-ups

Als je een Chrome-apparaat op het werk of op school gebruikt: Je kunt deze instelling niet zelf wijzigen, maar je netwerkbeheerder kan de pop-upblokkering voor je instellen. Meer informatie over hoe je een beheerd Chrome-apparaat gebruikt

Je kunt specifieke manieren beheren waarop een website werkt als je Chrome gebruikt. Meer informatie over hoe je rechten instelt in Chrome

De pop-ups van mijn site worden geblokkeerd

Chrome blokkeert pop-ups die gebruikers misschien niet nuttig vinden.

Als pop-ups worden geblokkeerd op een site die van jou is, ga je naar het rapport Misleidende functionaliteit. In het rapport zie je of er problemen met je site zijn gevonden die je kunt oplossen.