Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan

Standaard blokkeert Google Chrome pop-ups, zodat deze niet automatisch worden weergegeven op uw scherm. Als een pop-up wordt geblokkeerd, wordt in de adresbalk het pop-up blocker-pictogram chrome pop-up blocked weergegeven. U kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan.

Als er nog steeds pop-ups verschijnen terwijl u deze heeft uitgeschakeld, is uw apparaat mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe u malware kunt verwijderen.

Pop-ups in- of uitschakelen

Computer
  1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  5. Klik op Instellingen voor inhoud in het gedeelte Privacy.
  6. Selecteer Sites niet toestaan pop-ups weer te geven (aanbevolen) of Alle sites toestaan pop-ups weer te geven onder Pop-ups.
Android
  1. Open de Chrome-app Chrome for iOS.
  2. Tik op het Chrome-menuMeer.
  3. Tik op Instellingen > Site-instellingen.
  4. Tik op Pop-ups en schakel ze in of uit.
iPhone of iPad
  1. Open de Chrome-app Chrome for iOS.
  2. Tik op het Chrome-menuMeer.
  3. Tik op Instellingen > Site-instellingen.
  4. Tik op Pop-ups en schakel ze in of uit.

Pop-ups van een specifieke site blokkeren of toestaan

Pop-ups van een bepaalde site toestaan
  1. Open Chrome.
  2. Ga naar een pagina waarvan de pop-ups worden geblokkeerd.
  3. Klik aan het eind van de adresbalk op het pop-up blocker-pictogram chrome pop-up blocked.
  4. Klik op de link voor het pop-upvenster dat u wilt weergeven.
  5. Als u altijd pop-ups van deze site wilt bekijken, selecteert u de optie Pop-ups van [site] altijd weergeven
  6.

U kunt deze instelling op elk gewenst moment wijzigen door de bovenstaande stappen te volgen en 'Pop-ups van [site] altijd weergeven' weer uit te schakelen.

Altijd pop-ups van een bepaalde site toestaan
  1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  5. Klik op de knop Instellingen voor inhoud onder Privacy.
  6. Klik op Uitzonderingen beheren onder Pop-ups.

Problemen met pop-ups

Kunt u ongewenste pop-ups niet stoppen? Als de bovenstaande instructies niet werken, kan er een ongewenst programma zijn geïnstalleerd op uw computer waardoor pop-ups worden weergegeven. Zoek en verwijder malware van uw computer.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan de pop-up blocker instellen voor u. Als dit het geval is, kunt u deze instelling niet zelf wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Meer informatie over het beheren van uitzonderingen in Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.