Pop-ups beheren

Google Chrome blokkeert pop-ups, zodat deze niet automatisch worden weergegeven en uw scherm vullen. Als de pop-ups op een site worden geblokkeerd, wordt in de adresbalk een pop-up blocker-pictogram melding voor geblokkeerde pop-up weergegeven. U kunt sommige pop-ups handmatig blokkeren of toestaan.

Alle pop-ups blokkeren

U kunt pop-ups blokkeren door de pop-up blocker van Chrome in te schakelen. Ga hiervoor als volgt te werk:

Computer

Opmerking: Als de onderstaande instructies niet werken, kan er een ongewenst programma zijn geïnstalleerd op uw computer waardoor pop-ups worden weergegeven. Meer informatie over het verwijderen van ongewenste programma's

1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik op de knop Instellingen voor inhoud onder 'Privacy'.
  5. Selecteer Sites niet toestaan pop-ups weer te geven (aanbevolen) onder 'Pop-ups'.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan het blokkeren van pop-ups configureren voor u. Als dit het geval is, kunt u deze instelling niet zelf wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Mobiel apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Instellingen voor inhoud.
  4. Tik op Pop-ups blokkeren om alle pop-ups UIT te zetten.

Alle pop-ups toestaan

U kunt alle pop-ups toestaan door de pop-up blocker van Chrome uit te schakelen. Ga hiervoor als volgt te werk:

Computer
  1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik op de knop Instellingen voor inhoud onder 'Privacy'.
  5. Selecteer Alle sites toestaan pop-ups weer te geven onder 'Pop-ups'.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan het blokkeren van pop-ups configureren voor u. Als dit het geval is, kunt u deze instelling niet zelf wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat

Mobiel apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Instellingen voor inhoud.
  4. Tik op Pop-ups blokkeren om alle pop-ups AAN te zetten.

Pop-ups beheren voor een specifieke site

Ga als volgt te werk om pop-upvensters van een site handmatig toe te staan:

1. Klik aan het eind van de adresbalk op het pop-up blocker-pictogram melding voor geblokkeerde pop-up.
  2. Klik op de link van het pop-upvenster dat u wilt bekijken.
  3. Als u altijd pop-ups van deze site wilt bekijken, selecteert u de optie 'Pop-ups van [site] altijd weergeven'. De site wordt toegevoegd aan uw lijst met uitzonderingen. U kunt deze lijst beheren in het dialoogvenster 'Instellingen voor inhoud'.

Volg de onderstaande stappen om pop-ups van een bepaalde site altijd toe te staan:

1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik op de knop Instellingen voor inhoud onder 'Privacy'.
  5. Klik op Uitzonderingen beheren onder 'Pop-ups'. Meer informatie over het beheren van uitzonderingen