Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan

Standaard blokkeert Google Chrome pop-ups, zodat deze niet automatisch worden weergegeven op je scherm. Als er een pop-up wordt geblokkeerd, wordt de adresbalk gemarkeerd als Pop-ups geblokkeerd Pop-up geblokkeerd. Je kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan.

Als er nog steeds pop-ups worden weergeven nadat je deze hebt uitgeschakeld, is je apparaat mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe je malware kunt verwijderen.

Pop-ups in- of uitschakelen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  4. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  5. Zet de instelling bovenaan op Toegestaan of Geblokkeerd.

Pop-ups van een specifieke site blokkeren of toestaan

Niet alle pop-ups bevatten advertenties of spam. Sommige legitieme websites geven webcontent weer in pop-upvensters.

Pop-ups van een bepaalde site toestaan
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een pagina waarop pop-ups worden geblokkeerd.
  3. Klik in de adresbalk op Pop-up geblokkeerd Pop-up geblokkeerd.
  4. Klik op de link voor de pop-up die je wilt weergeven.
  5. Selecteer Pop-ups en omleidingen van [site] altijd toestaan en dan Gereed als je de pop-ups van deze site altijd wilt weergeven.
Pop-ups van een site blokkeren
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  6. Zoek de site onder 'Toestaan'.
  7. Klik rechts van de site op Meer Meer en dan Blokkeren.

Als de site niet wordt vermeld, klik je naast 'Blokkeren' op Toevoegen. Voer het webadres van de site in en klik op Toevoegen. Gebruik het patroon [*.]example.com om alle pop-ups op de hele site vast te leggen.

Block notifications

If you still get communications from a site after disabling pop-ups, you may be subscribed to notifications. To turn off notifications for a site:

1. On your computer, open Chrome.
  2. Go to the site you are getting notifications from.
  3. Select View site information .
  4. Next to Notifications, select Block from the drop down menu.

You can also block notifications from your site settings.

Problemen met pop-ups

Als er nog steeds ongewenste pop-ups worden weergegeven: Probeer de Chrome Cleanup Tool uit te voeren (alleen Windows). Bekijk daarna andere opties voor het opsporen en verwijderen van malware van je computer.

Als je een Chrome-apparaat op het werk of op school gebruikt: Je netwerkbeheerder kan de pop-upblokkering voor je instellen. Als dit het geval is, kun je deze instelling niet zelf wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Meer informatie over bepaalde manieren waarop een website kan reageren als je Chrome gebruikt.

De pop-ups van mijn site worden geblokkeerd

Chrome blokkeert pop-ups die gebruikers mogelijk niet nuttig vinden.

Als pop-ups worden geblokkeerd op een site die van jou is, ga je naar het rapport over misleidende functionaliteit. In het rapport kun je zien of er problemen met je site zijn gevonden die je kunt oplossen.