Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan

Standaard blokkeert Google Chrome pop-ups, zodat deze niet automatisch worden weergegeven op je scherm. Als er een pop-up wordt geblokkeerd, wordt de adresbalk gemarkeerd als Pop-ups geblokkeerd Pop-up geblokkeerd. Je kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan.

Als er nog steeds pop-ups worden weergeven nadat je deze hebt uitgeschakeld, is je apparaat mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe je malware kunt verwijderen.

Je standaardinstellingen voor pop-ups en omleidingen wijzigen

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder Privacy en beveiliging op Site-instellingen.
  4. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  5. Kies de gewenste optie als standaardinstelling.

Pop-ups en omleidingen voor een specifieke site beheren

Niet alle pop-ups bevatten advertenties of spam. Sommige legitieme websites laten webcontent zien in pop-upvensters.

Pop-ups en omleidingen vanaf een site toestaan
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Ga naar een pagina waar pop-ups worden geblokkeerd.
  3. Klik in de adresbalk op Pop-up geblokkeerd Pop-up geblokkeerd.
  4. Klik op de link voor de pop-up die je wilt weergeven.
  5. Selecteer Pop-ups en omleidingen van [site] altijd toestaan en dan Klaar als je de pop-ups van deze site altijd wilt laten zien.
Pop-ups en omleidingen van een site blokkeren
  1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Privacy en beveiliging op Site-instellingen.
  5. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  6. Zoek de site onder Toegestaan.
  7. Klik rechts van de site op Meer Meer en dan Blokkeren.

Als de site niet wordt vermeld, klik je naast Niet toegestaan op Toevoegen. Vul het webadres van de site in en klik op Toevoegen. Gebruik het patroon [*.]example.com om dit voor alle pop-ups op de hele site in te stellen.

Meldingen blokkeren

Als je nog steeds berichten van een site krijgt nadat je pop-ups hebt uitgezet, ben je misschien geabonneerd op meldingen. Zo zet je meldingen voor een site uit:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site waarvan je meldingen krijgt.
  3. Selecteer Sitegegevens bekijken .
  4. Selecteer naast Meldingen de optie Blokkeren in het dropdownmenu.

Je kunt meldingen ook blokkeren via de site-instellingen.

Problemen met pop-ups

Als er nog steeds ongewenste pop-ups worden getoond: Probeer de Chrome Cleanup-tool uit te voeren (alleen Windows). Bekijk daarna andere opties voor het opsporen en verwijderen van malware van je computer.

Als je een Chrome-apparaat op het werk of op school gebruikt: Je netwerkbeheerder kan de pop-upblokkering voor je instellen. Als dit het geval is, kun je deze instelling niet zelf wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Meer informatie over bepaalde manieren waarop een website kan reageren als je Chrome gebruikt.

De pop-ups van mijn site worden geblokkeerd

Chrome blokkeert pop-ups die gebruikers mogelijk niet nuttig vinden.

Als pop-ups worden geblokkeerd op een site die van jou is, ga je naar het rapport over misleidende functionaliteit. In het rapport kun je zien of er problemen met je site zijn gevonden die je kunt oplossen.