Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan

Standaard blokkeert Google Chrome pop-ups, zodat deze niet automatisch worden weergegeven op uw scherm. Als er een pop-up wordt geblokkeerd, wordt de adresbalk gemarkeerd als Pop-ups geblokkeerd Pop-ups geblokkeerd. U kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan.

Als er nog steeds pop-ups worden weergeven nadat u deze heeft uitgeschakeld, is uw apparaat mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe u malware kunt verwijderen.

Pop-ups in- of uitschakelen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  5. Klik op Instellingen voor inhoud in het gedeelte Privacy.
  6. Selecteer een optie onder Pop-ups:
    • Sites niet toestaan pop-ups weer te geven (aanbevolen)
    • Alle sites toestaan pop-ups weer te geven

Pop-ups van een specifieke site blokkeren of toestaan

Niet alle pop-ups bevatten advertenties of spam. Sommige legitieme websites geven webcontent weer in pop-upvensters.

Pop-ups van een bepaalde site toestaan
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar een pagina waarvan de pop-ups worden geblokkeerd.
  3. Klik op 'Pop-ups geblokkeerd' Pop-ups geblokkeerd in de adresbalk.
  4. Klik op de link van het pop-upvenster dat u wilt bekijken.
  5. Selecteer Pop-ups van [site] altijd weergeven en vervolgens Gereed als u de pop-ups van deze site altijd wilt bekijken.
Pop-ups van een site blokkeren
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  5. Klik op Instellingen voor inhoud in het gedeelte Privacy.
  6. Klik op Uitzonderingen beheren onder Pop-ups.
  7. Als u de site in de lijst ziet staan, plaatst u de muisaanwijzer op de site. Klik rechts op Verwijderen Verwijderen.
  8. Klik onderaan op Gereed.

Als u de site niet in de lijst ziet staan, kunt u het webadres van de site onder aan de lijst opgeven. Als u alle pop-ups op de hele site wilt vastleggen, kunt u het patroon [*.]example.com gebruiken. Selecteer Blokkeren voor het gedrag.

Problemen met pop-ups

Krijgt u nog altijd ongewenste pop-ups te zien? Als de pop-ups niet worden geblokkeerd, kun u proberen de Chrome Cleanup Tool uit te voeren (alleen voor Windows). Lees vervolgens de overige opties voor het opsporen en verwijderen van malware van uw computer.

Gebruikt u een Chrome-apparaat op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder kan de pop-up blocker instellen voor u. Als dit het geval is, kunt u deze instelling niet zelf wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Meer informatie over bepaalde manieren waarop een website kan reageren wanneer u Chrome gebruikt.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.