Ponnahdusikkunoiden estäminen tai salliminen Chromessa

Google Chrome estää oletuksena automaattisesti ponnahdusikkunoiden näkymisen. Kun ponnahdusikkuna estetään, osoitepalkissa näytetään ponnahdusikkunoita estetty -kuvake chrome pop-up blocked. Voit myös halutessasi sallia ponnahdusikkunat.

Jos näet ponnahdusikkunoita, vaikka olet estänyt niiden näkymisen, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue lisää haittaohjelmien poistamisesta.

Ponnahdusikkunoiden käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta: Valikko Valikko tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse sivun alaosassa Näytä lisäasetukset.
  5. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  6. Valitse Ponnahdusikkunat-kohdassa toinen vaihtoehdoista:
    • Älä salli sivustojen näyttää ponnahdusikkunoita (suositus)
    • Anna kaikkien sivustojen näyttää ponnahdusikkunoita

Tietyn sivuston ponnahdusikkunoiden estäminen tai salliminen

Kaikki ponnahdusikkunat eivät ole mainoksia tai roskasisältöä. Myös sääntöjä noudattavat verkkosivustot voivat näyttää sisältöä ponnahdusikkunoissa.

Tietyn sivuston ponnahdusikkunoiden salliminen
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Etsi sivu, jonka ponnahdusikkunat on estetty.
  3. Klikkaa osoitepalkissa Ponnahdusikkunat estetty -kuvaketta chrome pop-up blocked.
  4. Klikkaa sen ponnahdusikkunan linkkiä, jonka näyttämisen haluat sallia.
  5. Jos haluat nähdä sivuston ponnahdusikkunat aina, valitse Näytä aina ponnahdusikkunat osoitteesta [sivusto] ja sitten Valmis.
Tietyn sivuston ponnahdusikkunoiden estäminen
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta: Valikko Valikko tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse sivun alaosassa Näytä lisäasetukset.
  5. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  6. Valitse Ponnahdusikkunat-osiossa Hallinnoi poikkeuksia.
  7. Katso, onko sivusto luettelossa. Jos on, valitse sen oikealla puolella Poista Poista.
  8. Valitse sivun alaosassa Valmis.

Jos sivusto ei ole luettelossa, voit antaa sivuston verkko-osoitteen luettelon lopussa. Anna osoite muodossa [*.]example.com, jos haluat estää kaikki sivuston ponnahdusikkunat. Valitse Estä toiminnon kohdalla.

Ponnahdusikkunoihin liittyvät ongelmat

Näetkö yhä ei-toivottuja ponnahdusikkunoita? Jos ponnahdusikkunat eivät poistuneet, kokeile Chrome Cleanup Toolin käyttöä (vain Windowsilla). Lue sitten lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta tietokoneelta.

Käytätkö Chrome-laitetta töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt ponnahdusikkunoiden estotoiminnon asetuksen, et voi muuttaa sitä itse. Lue lisää järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä

Tutustu verkkosivuston toiminnan hallintaan Chromen käytön yhteydessä.