Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan

Standaard blokkeert Google Chrome pop-ups, zodat deze niet automatisch worden weergegeven op uw scherm. Wanneer een pop-up wordt geblokkeerd, wordt de adresbalk gemarkeerd als 'Pop-up geblokkeerd' Pop-up geblokkeerd. U kunt er ook voor kiezen pop-ups toe te staan.

Als er nog steeds pop-ups worden weergeven nadat u deze heeft uitgeschakeld, is uw apparaat mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe u malware kunt verwijderen.

Pop-ups in- of uitschakelen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  6. Zet de instelling bovenaan op Toegestaan of Geblokkeerd.

Pop-ups van een specifieke site blokkeren of toestaan

Niet alle pop-ups bevatten advertenties of spam. Sommige legitieme websites geven webcontent weer in pop-upvensters.

Pop-ups van een bepaalde site toestaan
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een pagina waarop pop-ups worden geblokkeerd.
  3. Klik op Pop-ups geblokkeerd Pop-up geblokkeerd in de adresbalk.
  4. Klik op de link voor de pop-up die je wilt weergeven.
  5. Selecteer Pop-ups en omleidingen van [site] altijd toestaan en dan Gereed als je de pop-ups van deze site altijd wilt weergeven.
Pop-ups van een site blokkeren
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onderaan op Geavanceerd.
  5. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  6. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  7. Zoek de site onder 'Toestaan'.
  8. Klik rechts van de site op Meer Meer en dan Blokkeren.

Als de site niet wordt vermeld, klik je naast 'Blokkeren' op Toevoegen. Voer het webadres van de site in en klik op Toevoegen. Als je alle pop-ups op de hele site wilt vastleggen, kun je het patroon [*.]example.com gebruiken.

Problemen met pop-ups

Als er nog steeds ongewenste pop-ups worden weergegeven: Probeer de Chrome Cleanup Tool uit te voeren (alleen Windows). Bekijk daarna andere opties voor het opsporen en verwijderen van malware van je computer.

Als je een Chrome-apparaat op het werk of op school gebruikt: Je netwerkbeheerder kan de pop-upblokkering voor je instellen. Als dit het geval is, kun je deze instelling niet zelf wijzigen. Informatie over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Meer informatie over bepaalde manieren waarop een website kan reageren wanneer u Chrome gebruikt.

De pop-ups van mijn site worden geblokkeerd

Chrome blokkeert pop-ups die gebruikers mogelijk niet nuttig vinden.

Als pop-ups worden geblokkeerd op een site die van u is, gaat u naar het rapport over misleidende functionaliteit. In het rapport kunt u zien of er problemen met uw site zijn gevonden die u kunt oplossen.