Surfa privat med inkognitoläge

Om du inte vill att Google Chrome ska spara vilka sidor du har besökt och vilka filer du har laddat ned kan du surfa privat i inkognitoläge.

Så här fungerar inkognitoläget

Med inkognitoläget öppnas ett nytt fönster där du kan surfa privat på internet utan att information om de webbplatser du besöker sparas i Chrome. Du kan byta mellan ett inkognitofönster och vanliga fönster som du har öppna i Chrome. Du är bara i inkognitoläge när du använder inkognitofönstret.

Viss information kan visas av andra

Inkognitoläget gör bara så att webbplatserna du besöker inte sparas i Chrome. Andra kan fortfarande se vilka webbplatser du har besökt, till exempel:

• internetleverantören
  • din arbetsgivare (om du använder en dator på jobbet)
  • själva webbplatserna du besöker.

Nedladdningar sparas på datorn

Chrome sparar inget register över de filer du laddar ned i inkognitoläge. De nedladdade filerna sparas dock i nedladdningsmappen på datorn, även efter att du har stängt inkognitoflikarna. Du och alla som använder datorn kan se och öppna filerna.

I Chromes sekretesspolicy hittar du mer information om vad som sparas i inkognitoläget.

Öppna ett inkognitofönster

Om du inte vill att någon webbhistorik ska sparas i Chrome öppnar du ett inkognitofönster på datorn. Du kan växla mellan ett inkognitofönster och vanliga öppna fönster. Du är bara i inkognitoläge när du använder inkognitofönstret.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Nytt inkognitofönster.
  3. Ett nytt fönster öppnas. Kontrollera att den grå inkognitoikonen Inkognitoläge visas uppe i hörnet.

Du kan också öppna ett inkognitofönster med ett kortkommando.

• Windows, Linux eller Chrome OS: Tryck på Ctrl + Skift + B.
  • Mac: Tryck på ⌘ + Skift + n

Avsluta och inaktivera inkognitoläget

Inkognitoläget körs i ett eget fönster, åtskilt från vanliga webbläsarsessioner i Chrome. Om du vill avsluta inkognitoläget måste du stänga alla inkognitofönster.

1. Öppna inkognitofönstret.
  2. Klicka på Stäng Stäng i hörnet av fönstret.
    • Windows eller Linux: Uppe till höger.
    • Mac: Uppe till vänster.