Surfa privat med inkognitoläge

Om du inte vill att Google Chrome ska spara vilka sidor du har besökt och vilka filer du har laddat ned kan du surfa i inkognitoläge.

Så här aktiverar du inkognitoläget

Om du inte vill att någon webbhistorik ska sparas i Chrome öppnar du ett inkognitofönster på datorn eller den mobila enheten. Du kan byta mellan ett inkognitofönster och vanliga öppna fönster. Du är bara i inkognitoläge när du använder inkognitofönstret.

På en dator

Inkognitoläget är inte tillgängligt om kontot är en del av familjeläget i Windows 10.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas uppe till höger: Meny Meny eller Mer Mer.
  3. Välj Nytt inkognitofönster.
  4. Ett nytt fönster öppnas med en grå inkognitoikon Inkognitoläge.

Tips! Du kan också öppna ett inkognitofönster med ett kortkommando. Tryck på Ctrl + Skift + N (Windows, Linux och Chrome OS) eller ⌘ + Skift + N (Mac).

Stäng alla inkognitofönster när du vill avsluta inkognitoläget.

1. Öppna inkognitofönstret.
  2. Tryck på Stäng Stäng högst upp.
På en Android-enhet
  1. Öppna Chrome-appen Chrome-app.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Ny inkognitoflik.
  4. Ett nytt fönster öppnas med en grå inkognitoikon Inkognitoläge.

Stäng alla inkognitofönster när du vill avsluta inkognitoläget.

1. Öppna Chrome-appen Chrome-app.
  2. Tryck på Byt flik Tabs uppe till höger. Du ser vilka flikar som är öppna i Chrome.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger i inkognitoflikarna.
På en iPhone eller iPad
  1. Öppna Chrome-appen Chrome-app.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Välj Ny inkognitoflik.
  4. Ett nytt fönster öppnas med en grå inkognitoikon Inkognitoläge.

Stäng alla inkognitofönster när du vill avsluta inkognitoläget.

1. Öppna Chrome-appen Chrome-app.
  2. Tryck på Byt flik Tabs uppe till höger. Du ser vilka flikar som är öppna i Chrome.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger i inkognitoflikarna.

Så fungerar inkognitoläget

Det du visar

Med inkognitoläget öppnas ett nytt fönster där du kan surfa privat på internet utan att information om de webbplatser du besöker sparas i Chrome. Du kan byta mellan ett inkognitofönster och vanliga fönster som du har öppna i Chrome. Du är bara i inkognitoläge när du använder inkognitofönstret.

Var försiktig. Inkognitoläget gör bara så att webbplatserna du besöker inte sparas i Chrome. Andra kan fortfarande se hur du har använt webbläsaren, till exempel

• internetleverantören
  • din arbetsgivare (om du använder en dator på jobbet)
  • själva webbplatserna du besöker.

Det du har laddat ned

De filer du laddar ned i Chrome i inkognitoläge sparas inte. De nedladdade filerna sparas dock i nedladdningsmappen på datorn, där du och andra personer som använder datorn kan se och öppna dem även efter att du har stängt inkognitoflikarna.

I Chromes sekretesspolicy hittar du mer information om vad som sparas i inkognitoläget.

Lämna och stänga av inkognitoläget

Inkognitoläget körs i ett eget fönster, åtskilt från vanliga webbläsarsessioner i Chrome. Om du vill avsluta inkognitoläget måste du stänga alla inkognitofönster. Välj den enhet som du vill ha anvisningar om nedan.

På en dator

Stäng alla inkognitofönster när du vill avsluta inkognitoläget.

1. Öppna inkognitofönstret.
  2. Tryck på Stäng Stäng högst upp.
På en Android-mobil eller Android-surfplatta

Stäng alla inkognitofönster när du vill avsluta inkognitoläget.

1. Öppna Chrome-appen Chrome-app.
  2. Tryck på Byt flik Tabs uppe till höger. Du ser vilka flikar som är öppna i Chrome.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger i inkognitoflikarna.
På en iPhone eller iPad

Stäng alla inkognitofönster när du vill avsluta inkognitoläget.

1. Öppna Chrome-appen Chrome-app.
  2. Tryck på Byt flik Tabs uppe till höger. Du ser vilka flikar som är öppna i Chrome.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger i inkognitoflikarna.