Surfa privat

Om du inte vill att Google Chrome ska spara din aktivitet kan du surfa privat i inkognitoläget.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Nytt inkognitofönster.
  3. Ett nytt fönster öppnas. Kontrollera att inkognitoikonen Inkognitoläge visas uppe i hörnet.

Du kan också öppna ett inkognitofönster med ett kortkommando.

• Windows, Linux eller Chrome OS: Tryck på Ctrl + Skift + B.
  • Mac: Tryck på ⌘ + Skift + n

Sluta surfa privat

Inkognitoläget körs i ett eget fönster, åtskilt från vanliga fönster i Chrome. Du avslutar inkognitoläget genom att stänga alla inkognitofönster.

1. Öppna inkognitofönstret på datorn.
  2. Stäng fönstret:
    • Windows, Linux eller Chrome OS: Klicka på Stäng Stäng uppe till höger.
    • Mac: Klicka på Stäng Stäng uppe till vänster.

Detta händer när du surfar privat

• Chrome sparar inte din webbhistorik, cookies och webbplatsdata eller uppgifter som anges i formulär.
  • Filer du laddar ned och bokmärken du skapar sparas.
  • Din aktivitet döljs inte för webbplatser du besöker, din arbetsgivare eller skola eller internetleverantören.

Läs mer om hur privat surfläge fungerar.