Surf privat med inkognitomodus

Hvis du ikke vil at Google Chrome skal lagre en logg over det du ser på og laster ned når du surfer på nettet, kan du bruke inkognitomodus.

Slik starter du inkognitomodus

Du kan åpne inkognitovinduer på datamaskiner og mobilenheter hvis du ikke vil at nettleserloggen din skal lagres i Chrome. Du kan bytte mellom inkognitovinduer og eventuelle vanlige vinduer som er åpne. Og du er bare i inkognitomodus når du bruker inkognitovinduet.

Datamaskiner

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Velg Nytt inkognitovindu.
  4. Det åpnes et nytt vindu med et grått inkognitoikon Inkognitomodus.

Tips: Du kan også bruke en hurtigtast til å åpne inkognitovinduer. Trykk på Ctrl+Shift+N (Windows, Linux og Chrome OS) eller ⌘+Shift+N (Mac).

For å lukke inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduene:

1. Gå til et inkognitovindu.
  2. Trykk på Lukk Lukk øverst.
Android-enheter
  1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Mer Mer.
  3. Trykk på Ny inkognitofane.
  4. Det åpnes et nytt vindu med et grått inkognitoikon Inkognitomodus.

For å lukke inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduene:

1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Bytt fane Bytt fane øverst til høyre. Du ser de åpne Chrome-fanene dine.
  3. Trykk på Lukk Lukk øverst til høyre på inkognitofanene.
iPhone eller iPad
  1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Mer Mer.
  3. Velg Ny inkognitofane.
  4. Det åpnes et nytt vindu med et grått inkognitoikon Inkognitomodus.

For å lukke inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduene:

1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Bytt fane Bytt fane øverst til høyre. Du ser de åpne Chrome-fanene dine.
  3. Trykk på Lukk Lukk øverst til høyre på inkognitofanene.

Slik fungerer inkognitomodus

Det du ser på

Når du starter inkognitomodus, åpnes det et nytt vindu der du kan surfe på Internett uten at Chrome lagrer informasjon om nettstedene du besøker. Du kan bytte mellom inkognitovinduer og eventuelle vanlige vinduer som er åpne. Og du er bare i inkognitomodus når du bruker inkognitovinduet.

Vær forsiktig. Inkognitomodus hindrer bare Chrome fra å lagre informasjon om nettstedene du besøker. Surfeaktiviteten din er fortsatt tilgjengelig for andre kilder, for eksempel

• Internett-leverandøren din
  • arbeidsgiveren din (hvis du bruker en datamaskin fra eller på jobben)
  • nettstedene du besøker

Det du laster ned

Chrome lagrer ingen logg over filene du laster ned i inkognitomodus. De nedlastede filene blir imidlertid lagret i nedlastingsmappen på datamaskinen, der du og andre brukere av datamaskinen kan se dem og åpne dem, også etter at du har lukket inkognitofanene.

For å få mer informasjon om hva som lagres i inkognitomodus, gå til personvernreglene for Chrome.

Lukk og slå av inkognitomodus

Inkognitomodus kjører i et eget vindu og er adskilt fra vanlige Chrome-økter. Du må lukke alle inkognitovinduene for å avslutte inkognitomodus. Velg enheten din nedenfor for å finne ut hvordan du gjør det.

Datamaskiner

For å lukke inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduene:

1. Gå til et inkognitovindu.
  2. Trykk på Lukk Lukk øverst.
Android-telefoner og -nettbrett

For å lukke inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduene:

1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Bytt fane Bytt fane øverst til høyre. Du ser de åpne Chrome-fanene dine.
  3. Trykk på Lukk Lukk øverst til høyre på inkognitofanene.
iPhone og iPad

For å lukke inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduene:

1. Åpne Chrome-appen Chrome-appen.
  2. Trykk på Bytt fane Bytt fane øverst til høyre. Du ser de åpne Chrome-fanene dine.
  3. Trykk på Lukk Lukk øverst til høyre på inkognitofanene.