Surf privat med inkognitomodus

Hvis du ikke vil at Google Chrome skal lagre en logg over hva du besøker og laster ned, kan du surfe privat på nettet i inkognitomodus.

Sånn fungerer inkognitomodus

Når du starter inkognitomodus, åpnes det et nytt vindu der du kan surfe på Internett privat uten at Chrome lagrer nettstedene du besøker. Du kan bytte mellom inkognitovinduer og eventuelle vanlige vinduer som er åpne. Og du er bare i inkognitomodus når du bruker inkognitovinduene.

Andre kan se noe informasjon

Det er bare Chrome som forhindres fra å lagre informasjon om nettsteder du besøker i inkognitomodus. Hvilke nettsteder du har besøkt, er fortsatt synlig for andre kilder, deriblant disse:

• Internett-leverandøren din
  • Arbeidsgiveren din (hvis du bruker en datamaskin som tilhører jobben)
  • Selve nettstedene du besøker

Nedlastinger lagres på datamaskinen du bruker

Chrome lagrer ingen oversikt over filer du laster ned i inkognitomodus. Eventuelle filer du laster ned, er imidlertid lagret i nedlastingsmappen på datamaskinen du bruker – også etter at du har lukket inkognitofanene. Du og alle som bruker datamaskinen, kan se og åpne slike filer.

For å finne ut mer om hva som lagres i inkognitomodus, gå til personvernreglene for Chrome.

Åpne inkognitovinduer

Du kan åpne inkognitovinduer på datamaskiner hvis du ikke vil at nettlesingsloggen din skal lagres i Chrome. Du kan bytte mellom inkognitovinduer og eventuelle vanlige vinduer som er åpne. Og du er bare i inkognitomodus når du bruker inkognitovinduene.

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Nytt inkognitovindu.
  3. Et nytt vindu åpnes. Se etter det grå inkognitoikonet Inkognitomodus øverst i et av hjørnene.

Du kan også åpne inkognitovinduer med hurtigtaster. Sånn gjør du det:

• Windows, Linux eller Chrome OS: Trykk på Ctrl + Shift + N.
  • Mac: Trykk på ⌘ + Shift + N.

Lukk og slå av inkognitomodus

Inkognitomodus kjører i egne vinduer og er adskilt fra vanlige Chrome-økter. Du må lukke alle åpne inkognitovinduer for å avslutte inkognitomodus.

1. Gå til et inkognitovindu.
  2. Klikk på Lukk Lukk i hjørnet av vinduet.
    • Windows eller Linux: Se øverst til høyre.
    • Mac: Se øverst til venstre.

Linker til beslektet innhold