Privé browsen

Als je niet wilt dat Google Chrome je activiteit onthoudt, kun je privé browsen op internet in de incognitomodus.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Nieuw incognitotabblad . Je ziet een nieuw incognitotabblad.
Tips:
  • Tik op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen om te checken of je privé browset.
  • Swipe naar rechts om te zien er geopende incognitotabbladen zijn. Op een incognitotabblad staat het incognito-icoon  bovenaan.
  • Je browse-activiteit is alleen privé als je een incognitotabblad gebruikt.

Je kunt schakelen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
    • Op je iPhone vind je:
      • Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen onderaan het scherm.
      • Meer Meer en dan Instellingen Instellingen rechtsonder in het scherm.
    • Op je iPad vind je:
      • Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen bovenaan het scherm.
      • Meer Meer en dan Instellingen Instellingen rechtsboven in het scherm.
  3. Swipe naar rechts of links om te schakelen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen.

Privé browsen vanuit andere apps

Als je een link vanuit een andere app of een sms opent, kun je ervoor kiezen de link te openen op een privétabblad in Chrome.

De instelling voor privé browsen wijzigen voor andere apps
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen en dan Privacy en beveiliging.
  3. Zet Vragen om links uit andere apps te openen in de incognitomodus aan of uit.
Een link openen met privé browsen
  1. Tik op je iPhone of iPad op een link die je wilt openen in de Chrome-app Chrome.
  2. Tik op Openen in Chrome-incognitomodus.

Incognitotabbladen vergrendelen als je schakelt tussen apps

Iedereen die je apparaat gebruikt, heeft toegang tot incognitotabbladen die je open laat. Als je incognitotabbladen open wilt laten en privé wilt houden, kun je je incognitotabbladen vergrendelen.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging.
  4. Zet Incognitotabbladen vergrendelen als je Chrome sluit aan.

Privé browsen stoppen

Incognitotabbladen staan los van je gewone Chrome-tabbladen.

Als er een incognitotabblad is geopend en je nog een incognitotabblad opent, gaat je sessie voor privé browsen verder op het nieuwe tabblad. Sluit alle incognitotabbladen om af te sluiten.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik onderaan op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen.
  3. Swipe naar rechts om je geopende incognitotabbladen te bekijken.
  4. Zoek het tabblad dat je wilt sluiten. Tik rechtsboven in het tabblad op Sluiten Sluiten.

Wat er gebeurt als je privé browst

• Chrome slaat je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens of informatie in verzonden formulieren niet op.
  • Bestanden die je downloadt en bookmarks die je maakt, blijven behouden.
  • Je activiteit wordt niet verborgen voor bezochte websites, je werkgever, school of internetprovider.

Meer informatie over hoe privé browsen werkt