Privé browsen

Als je niet wilt dat Google Chrome je activiteit onthoudt, kun je privé browsen op internet in de incognitomodus.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Nieuw incognitotabblad.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Check of het incognito-icoon Incognito linksboven wordt weergegeven.

Als het bericht 'Het maken van screenshots wordt niet toegestaan door de app of je organisatie' wordt weergegeven, open je de webpagina op een gewoon Chrome-tabblad.

Je kunt schakelen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen. Je browst alleen privé als je een incognitotabblad gebruikt.

Je kunt er ook voor kiezen cookies van derden te blokkeren als je een nieuw incognitovenster opent. Meer informatie over cookies

De incognitomodus sluiten om privé browsen te stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd op een ander tabblad dan je normale Chrome-tabbladen.

Als er een incognitotabblad is geopend en je nog een incognitotabblad opent, gaat je sessie voor privé browsen verder op het nieuwe tabblad. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitotabbladen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Aan de rechterkant worden je geopende incognitotabbladen weergegeven.
  3. Tik rechtsboven in je incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.

Wat er gebeurt als je privé browst

• Chrome slaat je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens of op formulieren opgegeven informatie niet op.
  • Bestanden die je downloadt en bookmarks die je maakt, blijven behouden.
  • Je activiteit wordt niet verborgen voor websites die je bezoekt, je werkgever of school of je internetprovider.

Meer informatie over hoe privé browsen werkt.