Privé browsen

Als je niet wilt dat Google Chrome je activiteit onthoudt, kun je privé browsen op internet in de incognitomodus.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Nieuw incognitovenster.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Controleer of het incognitopictogram Incognitomodus in de bovenhoek wordt weergegeven.

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om een incognitovenster te openen:

• Windows, Linux, or Chrome OS: druk op Ctrl + Shift + n.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Privé browsen stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een ander venster dan je normale Chrome-vensters. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitovensters.

1. Ga op je computer naar het incognitovenster.
  2. Sluit het venster:
    • Windows of Chrome OS: klik in de rechterbovenhoek op Sluiten Sluiten.
    • Mac: klik in de linkerbovenhoek op Sluiten Sluiten.

Wat er gebeurt wanneer je privé browst

• Chrome slaat je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens of op formulieren opgegeven informatie niet op.
  • Bestanden die je downloadt en bladwijzers die je maakt, blijven behouden.
  • Je activiteit wordt niet verborgen voor websites die je bezoekt, je werkgever of school of je internetprovider.

Meer informatie over hoe privé browsen werkt.