Privé browsen met de incognitomodus

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen.

De incognitomodus gebruiken

U kunt een incognitovenster openen op uw computer of mobiele apparaat om te voorkomen dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U gebruikt de incognitomodus alleen wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Computer
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijze figuur in de rechterbovenhoek
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Incognitomodus is niet beschikbaar als het account onderdeel is van de modus 'Ouderlijk toezicht' van Windows 10.

Tip: U kunt de sneltoets Ctrl + Shift + N (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘ + Shift + N (Mac) gebruiken om een incognitovenster te openen.

Android-apparaat
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Tik op het Chrome-menu, dat eruit ziet als drie stippen More of een tabblad Menu.
  3. Tik op Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram .
  5. De incognitomodus sluiten:
    1. Als u Android 5.0 (Lollipop) of later heeft, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op Chrome: alle incognitovensters sluiten.
    2. Als u een eerdere versie van Android heeft, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.
iPhone of iPad
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Open het Chrome-menu .
  3. Selecteer Nieuw incognitotabblad*.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram .
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, tikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Opmerking: Uw iPhone of iPad kan informatie opslaan over bepaalde websites die u in de incognitomodus bezoekt, ook als Google Chrome dit zelf niet doet. Dit komt doordat de tabbladen van de reguliere modus en de incognitomodus de lokale HTML5-opslag op iOS-apparaten delen. HTML5-websites hebben toegang tot deze informatie over uw bezoek in dit opslaggebied.

Hoe de incognitomodus werkt

Wat u bekijkt

In de incognitomodus wordt een nieuw venster geopend waarin u privé op internet kunt browsen zonder dat Chrome de sites opslaat die u bezoekt. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en gewone Chrome-browservensters die u heeft geopend. U gebruikt de incognitomodus alleen wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Wees voorzichtig. In de incognitomodus wordt alleen voorkomen dat Chrome uw sitebezoekactiviteit opslaat. Er wordt niet voorkomen dat andere bronnen uw browse-activiteit te zien krijgen, waaronder:

• Uw internetprovider
  • Uw werkgever (als u een werkcomputer gebruikt)
  • De bezochte websites zelf

Wat u heeft gedownload

Chrome registreert niet welke bestanden u downloadt in de incognitomodus. De gedownloade bestanden worden echter opgeslagen in de map Downloads van uw computer, waar u en andere gebruikers van uw computer ze kunnen zien en openen, ook nadat u uw incognitotabbladen heeft gesloten.

Bekijk het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in de incognitomodus wordt opgeslagen.

Incognitomodus afsluiten en uitschakelen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een afzonderlijk venster van uw normale Chrome-browsesessies. Als u wilt terugkeren naar uw normale Chrome-browsesessie, moet u alle incognitovensters sluiten. Selecteer uw apparaat hieronder voor meer informatie.

Computer
Als u de incognitomodus wilt sluiten, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters. Vervolgens kunt u Chrome opnieuw openen.
Android-telefoon of -tablet
  1. Tik op het vierkante Android-pictogram om alle geopende apps weer te geven.
  2. Veeg naar links of rechts in het incognitovenster.
  3. Ga terug naar uw Android-startscherm door op de startknop te tikken.
  4. Open de Chrome-app Chrome logo opnieuw.
iPhone en iPad
  1. Druk twee keer op de startknop om alle geopende apps weer te geven.
  2. Veeg omhoog in het incognitovenster.
  3. Druk op de startknop.
  4. Open de Chrome-app Chrome logo opnieuw.