Privé browsen met de incognitomodus

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert welke sites u bezoekt en welke bestanden u downloadt, kunt u privé browsen op internet in de incognitomodus.

Hoe de incognitomodus werkt

De incognitomodus opent een nieuw venster waarin u privé op internet kunt browsen zonder dat Chrome de sites opslaat die u bezoekt. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en gewone Chrome-browservensters die u heeft geopend. U bent alleen in incognitomodus wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Anderen kunnen bepaalde gegevens bekijken

In de incognitomodus wordt alleen voorkomen dat Chrome uw sitebezoekactiviteit opslaat. Er wordt niet voorkomen dat andere bronnen kunnen bekijken welke sites u heeft bezocht, waaronder:

• uw internetprovider,
  • uw werkgever (als u een werkcomputer gebruikt),
  • de bezochte websites zelf.

Downloads worden opgeslagen op uw computer

Chrome registreert niet welke bestanden u downloadt in de incognitomodus. De gedownloade bestanden worden echter opgeslagen in de map Downloads van uw computer, ook nadat u uw incognitotabbladen heeft gesloten. U en iedereen die uw computer gebruikt, kan de bestanden bekijken en openen.

Bekijk het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in de incognitomodus wordt opgeslagen.

Een incognitovenster openen

U kunt een incognitovenster openen op uw computer om te voorkomen dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U bent alleen in incognitomodus wanneer u het incognitovenster gebruikt.

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Nieuw incognitovenster.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Controleer of het grijze incognitopictogram Incognitomodus in de bovenhoek wordt weergegeven.

U kunt ook een sneltoets gebruiken om een incognitovenster te openen:

• Windows, Linux, or Chrome OS: druk op Ctrl + Shift + n.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Incognitomodus afsluiten en uitschakelen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een afzonderlijk venster van uw normale Chrome-browsesessies. Als u de incognitomodus wilt afsluiten, moet u alle incognitovensters sluiten.

1. Ga naar het incognitovenster.
  2. Klik in de hoek van het venster op Sluiten Sluiten.
    • Windows of Linux: Sluiten staat de rechterbovenhoek.
    • Mac: Sluiten staat in de linkerbovenhoek.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.