Privé browsen met de incognitomodus

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen.

De incognitomodus gebruiken

U kunt een incognitovenster openen op uw computer of mobiele apparaat om te voorkomen dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U gebruikt de incognitomodus alleen wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Computer
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het menu Chrome menu.
  3. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met bovenaan een grijze figuur .
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Incognitomodus is niet beschikbaar als het account onderdeel is van de modus 'Ouderlijk toezicht' van Windows 10.

Tip: U kunt de sneltoets Ctrl + Shift + N (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘ + Shift + N (Mac) gebruiken om een incognitovenster te openen.

Android-apparaat
  1. Open de Chrome-app.
  2. Tik op het menu More.
  3. Tik op Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram .
  5. De incognitomodus sluiten:
    • Als u Android 5.0 (Lollipop) of later heeft, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op Chrome: alle incognitovensters sluiten.
    • Als u een eerdere versie van Android heeft, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.
iPhone of iPad
  1. Open de Chrome-app.
  2. Open het menu .
  3. Selecteer Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram .
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, tikt u op de vierkante knop in de rechterbovenhoek om de tabbladschakelaar te openen. Tik op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Hoe de incognitomodus werkt

Wat u bekijkt

In de incognitomodus wordt een nieuw venster geopend waarin u privé op internet kunt browsen zonder dat Chrome de sites opslaat die u bezoekt. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en gewone Chrome-browservensters die u heeft geopend. U bent alleen in incognitomodus wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Wees voorzichtig. In de incognitomodus wordt alleen voorkomen dat Chrome uw sitebezoekactiviteit opslaat. Er wordt niet voorkomen dat andere bronnen uw browse-activiteit te zien krijgen, waaronder:

• Uw internetprovider
  • Uw werkgever (als u een werkcomputer gebruikt)
  • De bezochte websites zelf

Wat u heeft gedownload

Chrome registreert niet welke bestanden u downloadt in de incognitomodus. De gedownloade bestanden worden echter opgeslagen in de map Downloads van uw computer, waar u en andere gebruikers van uw computer ze kunnen zien en openen, ook nadat u uw incognitotabbladen heeft gesloten.

Bekijk het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in de incognitomodus wordt opgeslagen.

Incognitomodus afsluiten en uitschakelen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een afzonderlijk venster van uw normale Chrome-browsesessies. Als u de incognitomodus wilt afsluiten, moet u alle incognitovensters sluiten. Selecteer uw apparaat hieronder voor meer informatie.

Computer
Als u de incognitomodus wilt sluiten, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters. Vervolgens kunt u Chrome opnieuw openen.
Android-telefoon of -tablet
  1. Tik op het vierkante Android-pictogram om alle geopende apps weer te geven.
  2. Veeg naar links of rechts in het incognitovenster.
  3. Ga terug naar uw Android-startscherm door op de startknop te tikken.
  4. Open de Chrome-app Chrome logo opnieuw.
iPhone en iPad
  1. Zorg ervoor dat Chrome is geopend.
  2. Tik op de vierkante knop in de rechterbovenhoek om de tabbladschakelaar te openen.
  3. Tik op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.