Privé browsen met de incognitomodus

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen.

De incognitomodus gebruiken

U kunt een incognitovenster openen op uw computer of mobiele apparaat om te voorkomen dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U bent alleen in incognitomodus wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Computer

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram Incognitomodus.

Tip: U kunt ook een sneltoets gebruiken om een incognitovenster te openen. Druk op Ctrl + Shift + N (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘ + Shift + N (Mac).

Als u de incognitomodus wilt sluiten, moet u alle incognitovensters sluiten:

1. Ga naar het incognitovenster.
  2. Tik bovenaan op Sluiten Sluiten.
Android-apparaat
  1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram Incognitomodus.

Als u de incognitomodus wilt sluiten, moet u alle incognitovensters sluiten:

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Schakelen tussen tabbladen' Schakelen tussen tabbladen. U ziet nu uw geopende Chrome-tabbladen.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van uw incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.
iPhone of iPad
  1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Selecteer Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met een grijs incognitopictogram Incognitomodus.

Als u de incognitomodus wilt sluiten, moet u alle incognitovensters sluiten:

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Schakelen tussen tabbladen' Schakelen tussen tabbladen. U ziet nu uw geopende Chrome-tabbladen.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van uw incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.

Hoe de incognitomodus werkt

Wat u bekijkt

In de incognitomodus wordt een nieuw venster geopend waarin u privé op internet kunt browsen zonder dat Chrome de sites opslaat die u bezoekt. U kunt schakelen tussen een incognitovenster en gewone Chrome-browservensters die u heeft geopend. U bent alleen in incognitomodus wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Wees voorzichtig. In de incognitomodus wordt alleen voorkomen dat Chrome uw sitebezoekactiviteit opslaat. Er wordt niet voorkomen dat andere bronnen uw browse-activiteit te zien krijgen, waaronder:

• uw internetprovider,
  • uw werkgever (als u een werkcomputer gebruikt),
  • de bezochte websites zelf.

Wat u heeft gedownload

Chrome registreert niet welke bestanden u downloadt in de incognitomodus. De gedownloade bestanden worden echter opgeslagen in de map Downloads van uw computer, waar u en andere gebruikers van uw computer ze kunnen zien en openen, ook nadat u uw incognitotabbladen heeft gesloten.

Bekijk het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in de incognitomodus wordt opgeslagen.

Incognitomodus afsluiten en uitschakelen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een afzonderlijk venster van uw normale Chrome-browsesessies. Als u de incognitomodus wilt afsluiten, moet u alle incognitovensters sluiten. Selecteer uw apparaat hieronder voor meer informatie.

Computer

Als u de incognitomodus wilt sluiten, moet u alle incognitovensters sluiten:

1. Ga naar het incognitovenster.
  2. Tik bovenaan op Sluiten Sluiten.
Android-telefoon of -tablet

Als u de incognitomodus wilt sluiten, moet u alle incognitovensters sluiten:

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Schakelen tussen tabbladen' Schakelen tussen tabbladen. U ziet nu uw geopende Chrome-tabbladen.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van uw incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.
iPhone en iPad

Als u de incognitomodus wilt sluiten, moet u alle incognitovensters sluiten:

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Schakelen tussen tabbladen' Schakelen tussen tabbladen. U ziet nu uw geopende Chrome-tabbladen.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van uw incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.