Privé browsen met de incognitomodus

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen.

De incognitomodus gebruiken voor privé browsen

U kunt een incognitovenster openen op uw computer of mobiele apparaat om te voorkomen dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat.

Computer
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu .
  3. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  4. Er wordt een venster geopend met een grijze figuur in de rechterbovenhoek.
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Tip: U kunt ook op Ctrl + Shift + N (Windows, Linux en Chrome OS) en - Shift - N (Mac) drukken om een incognitovenster te openen.

Android-apparaat
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Tik op het Chrome-menu, dat eruit ziet als drie stippen Menu of een tabblad Menu.
  3. Tik op Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een venster geopend met een grijze figuur .
  5. De incognitomodus sluiten:
    1. Als u Android 5.0 (Lollipop) of later heeft, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op Chrome: alle incognitovensters sluiten.
    2. Als u een eerdere versie van Android heeft, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.
iPhone of iPad
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Open het pictogram van het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Selecteer Nieuw incognitotabblad*.
  4. Er wordt een venster geopend met een grijze figuur .
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, tikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Opmerking: Uw iPhone of iPad kan informatie opslaan over bepaalde websites die u in de incognitomodus bezoekt, ook als Google Chrome dit zelf niet doet. Dit komt doordat de tabbladen van de reguliere modus en de incognitomodus de lokale HTML5-opslag op iOS-apparaten delen. HTML5-websites hebben toegang tot deze informatie over uw bezoek in dit opslaggebied.

U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U gebruikt de incognitomodus alleen wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Hoe de incognitomodus werkt

Wat u bekijkt

De incognitomodus opent een nieuw venster waarin u op internet kunt browsen zonder dat Chrome de sites opslaat die u bezoekt. U kunt in de incognitomodus veel tabbladen openen en heen en weer navigeren tussen de pagina's die u bezoekt. Wanneer u de tabbladen sluit, slaat Chrome de bezochte sites niet op.

Wees voorzichtig, want de bezochte website, uw werkgever of uw serviceprovider kan uw browseactiviteit nog steeds zien, zelfs in de incognitomodus.

Wat u heeft gedownload

Chrome registreert niet welke bestanden u downloadt in de incognitomodus. De gedownloade bestanden worden echter opgeslagen in de map Downloads van uw computer, waar u en andere gebruikers van uw computer ze kunnen zien en openen, ook nadat u uw incognitotabbladen heeft gesloten.

Bekijk het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in de incognitomodus wordt opgeslagen.