Incognitomodus (privé browsen)

Wanneer u in het geheim wilt browsen op internet, kunt u de incognitomodus van Google Chrome gebruiken. De incognitomodus werkt als volgt:

• Webpagina's die u opent en bestanden die u downloadt terwijl u incognito browst, worden niet opgeslagen in uw browse- en downloadgeschiedenis.
  • Alle nieuwe cookies worden verwijderd nadat u alle geopende incognitovensters heeft gesloten.
  • Wijzigingen die u in de incognitomodus aanbrengt in uw Google Chrome-bladwijzers en algemene instellingen, blijven behouden.

Tip: als u een Chromebook gebruikt, kunt u de functie voor gebruiken als gast proberen als alternatief voor de incognitomodus.

U kunt tegelijkertijd zowel incognitovensters als gewone vensters open hebben en hiertussen schakelen.

Een incognitovenster openen

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend, waarbij het incognitopictogram incognitopictogram in de hoek wordt weergegeven.

U kunt ook de sneltoetsen Ctrl+Shift+N (Windows, Linux en Chrome OS) en ⌘-Shift-N (Mac) gebruiken om een incognitovenster te openen.

Incognitovenster sluiten

Als u een incognitosessie wilt beëindigen, sluit u alle incognitovensters.
Klik op het pictogram x in bovenhoek van het venster of gebruik de sneltoets Alt+F4 (Windows en Linux) of ⌘-Shift-W (Mac) om een venster te sluiten. Wanneer u het laatste tabblad in een venster sluit, wordt het venster ook automatisch gesloten.

Belangrijke details

Informatie die wordt opgeslagen door andere sites

Als u browst in de incognitomodus, betekent dit alleen dat Google Chrome geen informatie opslaat over de websites die u heeft bezocht. De websites die u bezoekt, kunnen nog steeds bijhouden dat u de websites heeft bezocht. Bestanden die worden opgeslagen op uw computer of mobiele apparaten, worden niet na het browsen verwijderd.

Als u bijvoorbeeld in de incognitomodus inlogt op uw Google-account, worden uw Google-zoekopdrachten geregistreerd in uw Google-webgeschiedenis. Als u wilt voorkomen dat uw zoekopdrachten in uw Google-account worden opgeslagen, moet u uw Google-webgeschiedenis uitschakelen.

Verschillen in iOS

Wegens platformbeperkingen delen op Chrome voor iOS gewone en incognito*-tabbladen de lokale HTML5-opslag, die meestal door sites wordt gebruikt om bestanden op uw apparaat op te slaan (client-side caching) of om offline functionaliteit te bieden. Dat betekent dat dezelfde sites altijd toegang hebben tot hun gegevens in deze opslag, via zowel gewone als incognitotabbladen*. Voor incognitotabbladen* blijven de browsegeschiedenis en cookies gescheiden van gewone tabbladen, en deze worden gewist zodra de tabbladen worden gesloten.