Privé browsen

Als je niet wilt dat Google Chrome je activiteit onthoudt, kun je privé browsen op internet in de incognitomodus.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Nieuw incognitovenster.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Controleer of het incognitopictogram Incognito in de bovenhoek wordt weergegeven.

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om een incognitovenster te openen:

• Windows, Linux of Chrome OS: druk op Ctrl + Shift + n.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Je kunt schakelen tussen incognitovensters en gewone Chrome-vensters. Je browst alleen privé wanneer je een incognitovenster gebruikt.

Privé browsen stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een ander venster dan je normale Chrome-vensters.

Als er een incognitovenster is geopend en je nog een incognitovenster opent, gaat je sessie voor privé browsen verder in het nieuwe venster. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitovensters.

1. Ga op je computer naar het incognitovenster.
  2. Sluit het venster:
    • Windows of Chrome OS: klik rechtsboven op Sluiten Sluiten.
    • Mac: klik linksboven op Sluiten Sluiten.

Wat er gebeurt wanneer je privé browst

• Chrome slaat je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens of op formulieren opgegeven informatie niet op.
  • Bestanden die je downloadt en bladwijzers die je maakt, blijven behouden.
  • Je activiteit wordt niet verborgen voor websites die je bezoekt, je werkgever of school of je internetprovider.

Meer informatie over hoe privé browsen werkt.