Privé browsen (incognitomodus)

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen.

Een incognitovenster openen

Een incognitovenster ziet er anders uit dan een regulier venster. De bovenkant van een incognitovenster is grijs of blauw, afhankelijk van uw computer of apparaat.

Kies hieronder uw apparaat om erachter te komen hoe u een incognitovenster opent.

Computer
  1. Klik rechtsboven in het browservenster op de knop voor de huidige gebruiker. Hierop kan uw naam, e-mailadres of het volgende pictogram worden weergegeven: Sign in.
  2. Selecteer Incognito gaan.

U kunt ook op Ctrl+Shift+N (Windows, Linux en Chrome OS) en ⌘-Shift-N (Mac) drukken.

Android-apparaat
  1. Open het Chrome-menu.
    Dit kan een pictogram of een toets op uw telefoon zijn. Ze zien er uit als Menu of Menu.
  2. Selecteer Nieuw incognitotabblad.
iPhone of iPad
  1. Open het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Nieuw incognitotabblad*.

Opmerking: Uw iOS-apparaat kan informatie opslaan over een aantal websites die u via de incognitomodus bezoekt, zelfs als Google Chrome dit zelf niet doet. Dit komt doordat de tabbladen van de reguliere modus en de incognitomodus de lokale HTML5-opslag op iOS-apparaten delen. HTML5-websites hebben in dit opslaggebied toegang tot hun gegevens over uw bezoek.

U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U gebruikt de incognitomodus echter alleen wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Incognitomodus afsluiten

Sluit uw incognitovenster(s) om de incognitomodus te beëindigen. Ga hiervoor als volgt te werk:

Computer

Klik op X in de hoek van elk geopend incognitovenster. U kunt deze modus ook als volgt afsluiten:

• Druk als u een incognitovenster heeft geactiveerd op Alt+F4 (Windows en Linux) of ⌘-Shift-W (Mac).
  • Sluit het laatste tabblad in een incognitovenster om het volledige venster te sluiten.
Mobiel apparaat

Tik in de hoek van de incognitotabbladen op X.

Meer informatie over de incognito- en gastmodus

Opmerking: De gastmodus is momenteel slechts beschikbaar in sommige versies van Chrome.

Zowel de incognito- als de gastmodus zijn modi voor tijdelijke browsersessies, maar deze twee modi kennen wel een aantal verschillen.

• Incognitomodus: u laat geen browsegeschiedenis of cookies op de computer achter, maar kunt nog wel uw bestaande geschiedenis, bladwijzers, wachtwoorden, automatisch aangevulde gegevens en andere Chrome-instellingen zien.

• Gastmodus: een gebruiker die de gastmodus gebruikt, laat geen browsegeschiedenis of cookies op de computer achter. Daarnaast kan deze gebruiker het Chrome-profiel van de computereigenaar niet zien of aanpassen.

Belangrijk: De incognito- en gastmodus maken u niet onzichtbaar op internet. Uw werkgever of serviceprovider kan uw browsegeschiedenis nog steeds inzien.

Raadpleeg het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in beide modi wordt opgeslagen.