Privé browsen

Als u niet wilt dat Google Chrome uw activiteit onthoudt, kunt u privé browsen op internet in de incognitomodus.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Nieuw incognitovenster.
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Controleer of het incognitopictogram Incognitomodus in de bovenhoek wordt weergegeven.

U kunt ook een sneltoets gebruiken om een incognitovenster te openen:

• Windows, Linux, or Chrome OS: druk op Ctrl + Shift + n.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Privé browsen stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd in een ander venster dan uw normale Chrome-vensters. Als u de incognitomodus wilt afsluiten, sluit u alle incognitovensters.

1. Ga op uw computer naar het incognitovenster.
  2. Sluit het venster:
    • Windows, Linux of Chrome OS: Klik in de rechterbovenhoek op Sluiten Sluiten.
    • Mac: Klik in de linkerbovenhoek op Sluiten Sluiten.

Wat er gebeurt wanneer u privé browst

• Chrome slaat uw browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens of op formulieren opgegeven informatie niet op.
  • Bestanden die u downloadt en bladwijzers die u maakt, blijven behouden.
  • Uw activiteit wordt niet verborgen voor websites die u bezoekt, uw werkgever of school of uw internetprovider.

Meer informatie over hoe privé browsen werkt.