Privé browsen met de incognitomodus

Als u niet wilt dat Google Chrome registreert wat u bezoekt en downloadt, kunt u in de incognitomodus browsen.

De incognitomodus gebruiken voor privé browsen

U kunt een incognitovenster openen op uw computer of mobiele apparaat om te voorkomen dat Chrome uw browsegeschiedenis opslaat.

Computer
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Selecteer Nieuw incognitovenster.
  4. Er wordt een venster geopend met een grijze figuur in de rechterbovenhoek.
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Incognitomodus is niet beschikbaar als het account onderdeel is van de modus 'Ouderlijk toezicht' van Windows 10.

Tip: U kunt ook op Ctrl + Shift + N (Windows, Linux en Chrome OS) en - Shift - N (Mac) drukken om een incognitovenster te openen.

Android-apparaat
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Tik op het Chrome-menu, dat eruit ziet als drie stippen Menu of een tabblad Menu.
  3. Tik op Nieuw incognitotabblad.
  4. Er wordt een venster geopend met een grijze figuur .
  5. De incognitomodus sluiten:
    1. Als u Android 5.0 (Lollipop) of later heeft, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op Chrome: alle incognitovensters sluiten.
    2. Als u een eerdere versie van Android heeft, klikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.
iPhone of iPad
  1. Open een Chrome-venster.
  2. Open het pictogram van het Chrome-menu Chrome menu.
  3. Selecteer Nieuw incognitotabblad*.
  4. Er wordt een venster geopend met een grijze figuur .
  5. Als u de incognitomodus wilt sluiten, tikt u op de X in de hoek van elk van uw incognitovensters.

Opmerking: Uw iPhone of iPad kan informatie opslaan over bepaalde websites die u in de incognitomodus bezoekt, ook als Google Chrome dit zelf niet doet. Dit komt doordat de tabbladen van de reguliere modus en de incognitomodus de lokale HTML5-opslag op iOS-apparaten delen. HTML5-websites hebben toegang tot deze informatie over uw bezoek in dit opslaggebied.

U kunt schakelen tussen een incognitovenster en alle gewone vensters die u heeft geopend. U gebruikt de incognitomodus alleen wanneer u het incognitovenster gebruikt.

Hoe de incognitomodus werkt

Wat u bekijkt

De incognitomodus opent een nieuw venster waarin u op internet kunt browsen zonder dat Chrome de sites opslaat die u bezoekt. U kunt in de incognitomodus veel tabbladen openen en heen en weer navigeren tussen de pagina's die u bezoekt. Wanneer u de tabbladen sluit, slaat Chrome de bezochte sites niet op.

Wees voorzichtig. Er zijn een aantal bronnen die uw browse-activiteit kunnen bekijken, zelfs in de incognitomodus, waaronder:

• De websites zelf
  • Uw serviceprovider
  • Uw werkgever

Wat u heeft gedownload

Chrome registreert niet welke bestanden u downloadt in de incognitomodus. De gedownloade bestanden worden echter opgeslagen in de map Downloads van uw computer, waar u en andere gebruikers van uw computer ze kunnen zien en openen, ook nadat u uw incognitotabbladen heeft gesloten.

Bekijk het Privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat er in de incognitomodus wordt opgeslagen.