Yksityinen selaaminen incognito-tilassa

Jos et halua Google Chromen tallentavan tietoja selauksestasi ja latauksistasi, voit selata verkkoa incognito-tilassa.

Incognito-tilaan siirtyminen

Voit avata incognito-ikkunan tietokoneellasi ja mobiililaitteillasi estääksesi Chromea tallentamasta selaushistoriaasi. Voit vaihdella incognito-ikkunan ja avoinna olevien tavallisten ikkunoiden välillä. Olet incognito-tilassa vain silloin, kun käytät incognito-ikkunaa.

Tietokoneella

Incognito-tila ei ole käytettävissä, jos tili kuuluu Windows 10:n perhetilaan.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta: Valikko Valikko tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Uusi incognito-ikkuna.
  4. Uusi ikkuna avautuu, ja sen oikeassa yläkulmassa näkyy harmaa incognito-kuvake Incognito-tila.

Vinkki: Voit avata incognito-ikkunan myös pikanäppäimillä. Paina Ctrl + Vaihto + N (Windows, Linux ja Chrome-käyttöjärjestelmä) tai ⌘ + Vaihto + N (Mac).

Sulje incognito-tila sulkemalla kaikki incognito-ikkunasi:

1. Siirry incognito-ikkunaasi.
  2. Valitse ikkunan yläreunassa Sulje Sulje.​
Android-laitteella
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Uusi incognito-välilehti.
  4. Uusi ikkuna avautuu, ja sen oikeassa yläkulmassa näkyy harmaa incognito-kuvake Incognito-tila.

Sulje incognito-tila sulkemalla kaikki incognito-ikkunasi:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Vaihda välilehteä Tabs. Näet avoinna olevat Chrome-välilehtesi.
  3. Valitse incognito-välilehtiesi oikeassa yläreunassa Sulje Sulje.
iPhonella tai iPadilla
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Uusi incognito-välilehti.
  4. Uusi ikkuna avautuu, ja sen oikeassa yläkulmassa näkyy harmaa incognito-kuvake Incognito-tila.

Sulje incognito-tila sulkemalla kaikki incognito-ikkunasi:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Vaihda välilehteä Tabs. Näet avoinna olevat Chrome-välilehtesi.
  3. Valitse incognito-välilehtiesi oikeassa yläreunassa Sulje Sulje.

Incognito-tilan toimintaperiaate

Mitä näet

Incognito-tila avaa uuden ikkunan, jossa voit selata internetiä yksityisesti niin, että Chrome ei tallenna vierailemiasi sivustoja. Voit vaihdella incognito-ikkunan ja avoinna olevien tavallisten Chrome-selainikkunoiden välillä. Olet incognito-tilassa vain silloin, kun käytät incognito-ikkunaa.

Ole varovainen. Incognito-tila estää vain Chromea tallentamasta sivustovierailujasi. Se ei estä muita näkemästä selaustoimintaasi. Esimerkiksi nämä tahot voivat nähdä tietojasi:

• internetpalveluntarjoajasi
  • työnantajasi (jos käytät työpaikan tietokonetta)
  • käyttämäsi verkkosivustot.

Mitä olet ladannut

Chrome ei tallenna tietoja incognito-tilassa lataamistasi tiedostoista. Tallennetut tiedostot tallennetaan kuitenkin tietokoneesi Lataukset-kansioon, jossa sinä ja kaikki tietokoneesi käyttäjät voivat tarkastella ja avata niitä, myös incognito-välilehtien sulkemisen jälkeen.

Saat lisätietoja incognito-tilassa tallennetuista tiedoista Chromen tietosuojakäytännöstä.

Poistuminen ja incognito-tilan käytöstä poistaminen

Incognito-tila toimii eri ikkunassa kuin tavalliset Chrome-selausistuntosi. Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-ikkunat. Katso ohjeet siihen alta.

Tietokoneella

Sulje incognito-tila sulkemalla kaikki incognito-ikkunasi:

1. Siirry incognito-ikkunaasi.
  2. Valitse ikkunan yläreunassa Sulje Sulje.​
Android-puhelimella tai -tabletilla

Sulje incognito-tila sulkemalla kaikki incognito-ikkunasi:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Vaihda välilehteä Tabs. Näet avoinna olevat Chrome-välilehtesi.
  3. Valitse incognito-välilehtiesi oikeassa yläreunassa Sulje Sulje.
iPhonella ja iPadilla

Sulje incognito-tila sulkemalla kaikki incognito-ikkunasi:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome-sovellus.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Vaihda välilehteä Tabs. Näet avoinna olevat Chrome-välilehtesi.
  3. Valitse incognito-välilehtiesi oikeassa yläreunassa Sulje Sulje.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

• Jos haluat antaa muiden käyttää Chromea tietokoneellasi, mutta et halua, että heidän selaushistoriansa tallentuu tai että he voivat muuttaa Chrome-profiiliasi, käytä Guest Modea.
  • Lisätietoja selaushistorian poistamisesta