Yksityinen selaaminen incognito-tilassa

Jos et halua Google Chromen tallentavan tietoja käyttämistäsi sivustoista ja lataamistasi tiedostoista, voit selata verkkoa yksityisesti incognito-tilassa.

Incognito-tilan toiminta

Incognito-tila avaa uuden ikkunan, jossa voit selata internetiä yksityisesti niin, että Chrome ei tallenna tietoja käyttämistäsi sivustoista. Voit vaihdella incognito-ikkunan ja avoinna olevien tavallisten Chrome-selainikkunoiden välillä. Olet incognito-tilassa kuitenkin vain silloin, kun käytät incognito-ikkunaa.

Muut voivat nähdä joitakin tietoja

Incognito-tila estää vain Chromea tallentamasta sivustovierailujasi. Se ei estä esimerkiksi seuraavia tahoja näkemästä, millä sivustoilla olet käynyt:

• internetpalveluntarjoajasi
  • työnantajasi (jos käytät työpaikan tietokonetta)
  • käyttämäsi verkkosivustot.

Lataukset tallennetaan tietokoneelle

Chrome ei tallenna tietoja incognito-tilassa lataamistasi tiedostoista. Lataamasi tiedostot kuitenkin tallennetaan tietokoneesi Lataukset-kansioon, jossa ne säilyvät myös incognito-tilan sulkemisen jälkeen. Kaikki tietokoneen käyttäjät voivat katsella ja avata ladattuja tiedostoja.

Saat lisätietoja incognito-tilassa tallennettavista tiedoista Chromen tietosuojakäytännöstä.

Incognito-ikkunan avaaminen

Voit estää tietokoneesi Chromea tallentamasta selaushistoriaa avaamalla incognito-ikkunan. Voit vaihdella incognito-ikkunan ja avoinna olevien tavallisten ikkunoiden välillä. Olet incognito-tilassa kuitenkin vain silloin, kun käytät incognito-ikkunaa.

1. Avaa Chrome.
  2. Valitse oikeassa yläkulmassa Lisää Lisää ja sitten Uusi incognito-ikkuna.
  3. Uusi ikkuna avautuu. Sen yläkulmassa näkyy harmaa incognito-kuvake Incognito-tila.

Voit avata incognito-ikkunan myös käyttämällä seuraavia pikanäppäimiä:

• Windows, Linux tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl + Vaihto + N.
  • Mac: Paina ⌘ + Vaihto + N.

Poistuminen ja incognito-tilan poistaminen käytöstä

Incognito-tila toimii eri ikkunassa kuin tavallinen Chrome-selaus. Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-ikkunat.

1. Siirry incognito-ikkunaasi.
  2. Valitse ikkunan yläkulmassa Sulje Sulje.
    • Windows tai Linux: Painike on oikeassa yläkulmassa.
    • Mac: Painike on vasemmassa yläkulmassa.