Surfa privat

Om du inte vill att Google Chrome ska spara din aktivitet kan du surfa privat i inkognitoläget.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Nytt inkognitofönster.
  3. Ett nytt fönster öppnas. Kontrollera att inkognitoikonen Inkognito visas uppe i hörnet.

Du kan också öppna ett inkognitofönster med ett kortkommando.

• Windows, Linux eller Chrome OS: Tryck på Ctrl + Skift + B.
  • Mac: Tryck på ⌘ + Skift + n

Du kan byta mellan inkognitofönster och vanliga fönster i Chrome. Du surfar bara privat när du använder ett inkognitofönster.

Sluta surfa privat

Inkognitoläget körs i ett eget fönster, åtskilt från vanliga fönster i Chrome.

Om du har ett inkognitofönster öppet och öppnar ett nytt fönster så surfar du privat även där. Du avslutar inkognitoläget genom att stänga alla inkognitofönster.

1. Öppna inkognitofönstret på datorn.
  2. Stäng fönstret:
    • Windows eller Chrome OS: Klicka på Stäng Stäng uppe till höger.
    • Mac: Klicka på Stäng Stäng uppe till vänster.

Detta händer när du surfar privat

• Chrome sparar inte din webbhistorik, cookies och webbplatsdata eller uppgifter som anges i formulär.
  • Filer du laddar ned och bokmärken du skapar sparas.
  • Din aktivitet döljs inte för webbplatser du besöker, din arbetsgivare eller skola eller internetleverantören.

Läs mer om hur privat surfläge fungerar.