Söka på webben med Chrome

Det går snabbare att hitta det du söker om du anger sökorden direkt i adressfältet högst upp i Chrome-fönstret.

Så här går en sökning i adressfältet till

När du skriver i adressfältet ger Chrome förslag på fraser eller webbadresser. Om du använder en dator kan du även se olika ikoner efter förslagen:

Ikon Beskrivning
Bookmark Webbplatser med bokmärken
Search suggestions Populära sökningar som innehåller orden du skriver
Blank page icon Webbplatser från webbhistoriken

När du klickar på ett förslag öppnas sidan i fråga i Chrome.

Obs! Om du har ställt in Google som standardsökmotor kommer Google också att titta på andra ord på sidan så att de mest relevanta sökresultaten för dig visas.

Tips som underlättar sökningen

Du kan söka både enklare och snabbare om du använder dig av våra söktips nedan:

På datorn

Sökord eller bilder
  1. Markera ett ord, en fras eller en bild och högerklicka. Om du använder Mac kontroll-klickar du.
  2. Klicka på sökalternativet med din standardsökmotor. Du kommer att se alternativ i stil med Sök på Google efter ”kejsarpingviner” eller Sök med Bing efter bilden.
Klistra in och sök
  1. Markera ett ord eller en fras och kopiera.
  2. Högerklicka på adressfältet på skärmen. Om du använder Mac kontroll-klickar du.
  3. Klicka på Klistra in och sök.
Röstsökning

Du kan starta en sökning eller ett annat röstkommando i Chrome genom att säga ”Ok Google” på Googles söksida eller på sidan Ny flik. När du använder kommandot ”Ok Google” skickar Chrome en ljudinspelning av röstsökningen till Google.

Sök genom att markera och dra text

Markera ett ord (eller en fras) och dra det till adressfältet. Chrome visar automatiskt sökresultatet för den markerade texten.

På en mobil enhet:

Android

Röstsökning

Konfigurera ”Ok Google” om du vill söka med rösten utan att skriva eller klicka.

Tryck för att söka

Du kan få mer information om ord och fraser genom att trycka på dem på skärmen.

Använda funktionen Tryck för att söka

1. Markera ett ord på webbsidan genom att trycka på det.
  2. Dra uppåt i panelen som visas längst ned på sidan. Nu visas sökresultat för orden som du har markerat.
  3. Om det här är första gången du använder Tryck för att söka visas en fråga om du vill tillåta funktionen. Tryck på Tillåt om du vill göra detta eller Nej tack om du vill avstå. Du kan när som helst aktivera funktionen igen.

Aktivera eller inaktivera Tryck för att söka

Du kan aktivera eller inaktivera Tryck för att söka under Inställningar:

1. Öppna Chrome.
  2. Tryck på Chrome-menyn .
  3. Tryck på Inställningar > Sekretess > Tryck för att söka.
  4. Aktivera eller inaktivera funktionen med skjutreglaget.

Obs! Du måste ha ställt in Google som standardsökmotor för att det ska gå att söka genom att trycka. Funktionen är bara tillgänglig på vissa Android-enheter.

På en iPhone eller iPad

Röstsökning

Tryck på mikrofonen ovanför det virtuella tangentbordet eller på sidan Ny flik.

Tryck för att söka

Du kan få mer information om ord och fraser genom att trycka på dem på skärmen.

Använda funktionen Tryck för att söka

1. Markera ett ord på webbsidan genom att trycka på det.
  2. Dra uppåt i panelen som visas längst ned på sidan. Nu visas sökresultat för orden som du har markerat.
  3. Om det här är första gången du använder Tryck för att söka visas en fråga om du vill tillåta funktionen. Tryck på Tillåt om du vill göra detta eller Nej tack om du vill avstå. Du kan när som helst aktivera funktionen igen.

Aktivera eller inaktivera Tryck för att söka

Du kan även aktivera eller inaktivera Tryck för att söka under Inställningar:

1. Öppna Chrome.
  2. Tryck på Chrome-menyn .
  3. Tryck på Inställningar > Sekretess > Tryck för att söka.
  4. Aktivera eller inaktivera funktionen med skjutreglaget.

Obs! Du måste ha ställt in Google som standardsökmotor för att det ska gå att söka genom att trycka. Funktionen är bara tillgänglig på vissa iPhone- eller iPad-enheter.