Söka på webben med Chrome

Du kan snabbt hitta det du söker efter på internet, i dina bokmärken och i din webbhistorik.

1. Öppna Chrome.
  2. Skriv din sökning i adressfältet högst upp.
  3. Klicka på resultatet eller tryck på Retur.

Söka på en webbsida på datorn

Du kan söka efter ett visst ord eller en viss fras på en webbsida på datorn.

1. Öppna en webbsida i Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas uppe till höger: Meny Chrome menu eller Mer Mer.
  3. Klicka på Sök.
  4. Skriv ditt sökord i fältet som visas högst upp till höger.
  5. Tryck på Retur så börjar sökningen.
  6. Träffar markeras med gult. Du kan se var alla träffarna finns på webbsidan med hjälp av de gula markörerna på rullningslisten.

Tips! Du kan också använda kortkommandona Ctrl+F (Windows, Linux och Chrome OS) eller ⌘+F (Mac) för att hitta ett ord eller en fras snabbt.

Söka efter ord eller bilder

Du kan söka efter mer information om ett ord, en fras eller en bild på en webbsida.

På en dator
  1. Öppna en webbsida i Chrome.
  2. Markera ett ord, en fras eller en bild.
  3. Högerklicka på den på datorn. Om du använder Mac kontroll-klickar du.
  4. Klicka på sökalternativet med din standardsökmotor. Du kommer att se alternativ i stil med Sök på Google efter ”kejsarpingviner” eller Sök med Bing efter bilden.
På en Android-mobil eller Android-surfplatta

Tryck för att söka fungerar bara när Google är standardsökmotor.

1. Öppna Chrome-appen Chrome logo.
  2. Öppna en webbsida.
  3. Markera ett ord på webbsidan genom att trycka på det.
  4. Tryck på panelen som öppnas längst ned på sidan. Sökresultat för de markerade orden visas.

Så här inaktiverar du Tryck för att söka:

1. Öppna Chrome-appen Chrome logo.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar och sedan Sekretess och sedan Tryck för att söka.
På en iPhone eller iPad

Röstsökning

Tryck på mikrofonikonen ovanför det virtuella tangentbordet eller på sidan Ny flik.