Sök på webben på Chrome

Med Google Chrome på datorn eller en mobil enhet kan du ange sökorden direkt i adressfältet. När du skriver visas förslag på fraser eller webbadresser som du kan använda.

Visa sökförslag

När du börjar skriva i adressfältet kan följande ikoner visas bredvid sökförslagen:

• Bookmark för webbplatser med bokmärken
  • Search suggestions för populära sökningar (förslag) som innehåller orden du skrev
  • Blank page icon för webbplatser från webbhistoriken.

Söktips för Chrome på datorn

• Sökord eller bilder: Markera ett ord, en fras eller en bild och högerklicka (eller kontroll-klicka på Mac). Sedan väljer du sökalternativet med din standardsökmotor. Du kommer att se alternativ i stil med Sök på Google efter ”kejsarpingviner” eller Sök med Bing efter bilden.

• Klistra in och sök: Markera ett ord eller en fras och kopiera. När du vill söka högerklickar du i adressfältet (eller kontroll-klickar på Mac) och väljer Klistra in och sök.

• Search by voice: Konfigurera ”Ok Google” om du vill söka med rösten utan att skriva eller klicka.

• Sök genom att markera (endast Windows): Markera ett ord och dra det till adressfältet, Chrome visar automatiskt sökresultatet för den markerade texten.

Söktips för Chrome på en mobil enhet

Chrome för Android

Search by voice

Konfigurera ”Ok Google” om du vill söka med rösten utan att skriva eller klicka.

Search by touch

Funktionen är bara tillgänglig på vissa Android-enheter.

Om du ser ord eller fraser som du vill veta mer om på en webbsida behöver du bara trycka på orden för att göra en sökning på webben. Gör så här:

1. Markera ett ord på webbsidan genom att trycka på det.
  2. En panel visas längst ned på sidan. Dra panelen uppåt för att visa sökresultat för det markerade ordet.
Chrome för iOS

Search by voice

Konfigurera ”Ok Google” om du vill söka med rösten utan att skriva eller klicka.