Sök på webben på Chrome

Det går snabbare att hitta det du söker om du anger sökorden direkt i adressfältet i Chrome.

Så här går en sökning i adressfältet till

När du skriver i adressfältet ger Chrome förslag på fraser eller webbadresser. Om du använder en dator kan du även se olika ikoner efter förslagen:

Ikon Beskrivning
Bookmark Webbplatser med bokmärken
Search suggestions Populära sökningar som innehåller orden du skriver
Blank page icon Webbplatser från webbhistoriken

Om du klickar på något av förslaget öppnas respektive sida i Chrome.

Tips som underlättar sökningen

Du kan söka både enklare och snabbare om du använder dig av våra söktips nedan:

På datorn

Sökord eller bilder
  1. Markera ett ord, en fras eller en bild och högerklicka. Om du använder Mac kontroll-klickar du.
  2. Klicka på sökalternativet med din standardsökmotor. Du kommer att se alternativ i stil med Sök på Google efter ”kejsarpingviner” eller Sök med Bing efter bilden.
Klistra in och sök
  1. Markera ett ord eller en fras och kopiera.
  2. Högerklicka på adressfältet på skärmen. Om du använder Mac kontroll-klickar du.
  3. Klicka på Klistra in och sök.
Search by voice

Du kan starta en sökning eller ett annat röstkommando i Chrome genom att säga ”Ok Google” på Googles söksida eller på sidan Ny flik. När du använder kommandot ”Ok Google” skickar Chrome en ljudinspelning av röstsökningen till Google.

Sök genom att markera och dra text

Markera ett ord (eller en fras) och dra det till adressfältet. Chrome visar automatiskt sökresultatet för den markerade texten.

På en mobil enhet:

Chrome för Android

Search by voice

Konfigurera ”Ok Google” om du vill söka med rösten utan att skriva eller klicka.

Search by touch

Du kan få mer information om ord eller fraser som du ser på en webbplats om du trycker på dem på skärmen.

1. Markera ett ord på webbsidan genom att trycka på det.
  2. Dra uppåt i panelen som visas längst ned på sidan. Nu visas sökresultat för orden som du har markerat.

Funktionen är bara tillgänglig på vissa Android-enheter.

Chrome för iOS

Search by voice

Tryck på mikrofonen ovanför det virtuella tangentbordet eller på sidan Ny flik.

Search by touch

Du kan få mer information om ord eller fraser som du ser på en webbplats om du trycker på dem på skärmen.

1. Markera ett ord på webbsidan genom att trycka på det.
  2. Dra uppåt i panelen som visas längst ned på sidan. Nu visas sökresultat för orden som du har markerat.

Funktionen är bara tillgänglig på vissa iOS-enheter.