Söka på webben med Chrome

Du kan snabbt hitta det du söker efter på internet, i bokmärkena och webbhistoriken.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv din sökning i adressfältet högst upp.
  3. Klicka på resultatet eller tryck på Retur.

Söka på en webbsida

På datorn går det att söka efter ett ord eller en fras på en webbsida.

1. Öppna en webbsida i Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Sök uppe till höger.
  3. Skriv sökordet i fältet som visas uppe till höger.
  4. Tryck på Retur så börjar sökningen.
  5. Träffar markeras med gult. Du kan se var alla träffarna finns på webbsidan med hjälp av de gula markörerna på rullningslisten.

Tips! Du kan också använda kortkommandona Ctrl+F (Windows, Linux och Chrome OS) eller ⌘+F (Mac) för att hitta ett ord eller en fras snabbt.

Söka efter ord eller bilder

På webbsidor går det att söka efter mer information om ord, fraser och bilder.

1. Öppna en webbsida i Chrome på datorn.
  2. Markera ett ord, en fras eller en bild.
  3. Högerklicka på den på datorn. Håll ned Ctrl och klicka på om du använder en Mac.
  4. Klicka på alternativet för att söka med standardsökmotorn. Då visas alternativ som exempelvis ”Sök efter 'kejsarpingviner' på Google” eller ”Sök med Bing efter bilden”.