Søk på nettet med Chrome

Du kan raskt finne det du leter etter på internett, i bokmerkene dine og i nettleserloggen din. Det kan hende at enkelte Chrome-funksjoner ikke er tilgjengelige hvis standardsøkemotoren din ikke støtter dem.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Skriv inn søket ditt i adressefeltet øverst.
  3. Velg et resultat, eller trykk på Enter.

Tips: Når du skriver inn søkeord, kan du få forslag basert på nett- og appaktiviteten din. Du kan slette forslag fra søkeloggen eller skjule deler av forslag basert på aktiviteten din når de vises. Finn ut mer om aktiviteten din.

Søk på en side

Du kan finne bestemte ord eller fraser på nettsider når du bruker en datamaskin.

1. Åpne en nettside i Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Organiser og så Finn og rediger og så Finn….
  3. Skriv inn søketermen i søkevinduet.
  4. Trykk på Enter for å søke på siden.
    • Treff fremheves i gult. På rullefeltet til høyre vises det gule markører som indikerer hvor treffene befinner seg på siden.

Tips: Du kan også bruke hurtigtastene Ctrl + F (Windows, Linux og ChromeOS) eller + F (Mac) for å finne ord eller fraser raskt.
Søk etter ord

Du kan finne mer informasjon om bestemte ord eller fraser på nettsider.

1. Åpne en nettside i Chrome på datamaskinen.
  2. Marker et ord eller en frase.
    • På PC: Høyreklikk på det markerte innholdet.
    • På Mac: Hold inne Ctrl, og klikk på det markerte innholdet.
  3. Klikk på alternativet for å søke med standardsøkemotoren. Du kan for eksempel se et alternativ som «Søk på Google etter keiserpingviner».

Tips:

• Du kan oversette til det foretrukne språket ditt eller få definisjonen når du markerer et ord eller en frase.
  • Du kan konvertere enheter når du markerer tall.
Søk på nettet med bilder

Du kan finne ut mer om bilder med Google Lens. Du kan for eksempel bruke et bilde av en kjole for å søke etter hvor du kan kjøpe den, finne lignende kjoler eller finne det samme bildet andre steder på nettet.

Viktig: Angi Google som standard søkemotor.

Slik får du mer informasjon om bilder:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til et nettsted.
  3. Høyreklikk på et bilde.
  4. På menyen velger du Søk etter bilde med Google.
    • Hvis du høyreklikker hvor som helst utenfor et bilde, kan du velge Søk etter bilder med Google på menyen og dra for å velge et bilde.

Tips:

• Søkeresultatene vises i sidepanelet. For å vise dem på en ny fane, klikk på Åpne .
  • For å søke med et bilde fra sidepanelet, klikk på Søk med bilde  eller et foreslått bilde under Søk etter bilde på denne siden. Foreslåtte bilder blir værende på enheten og deles ikke med Google. Når du klikker på et foreslått bilde, kan Google samle inn informasjon om det.
Søk på nettsider med Google Søk-sidepanelet

Hvis Google er standardsøkemotoren din, kan du bruke Google Søk-sidepanelet for å få tilgang til mer informasjon om nettstedene du besøker, og søkeverktøyene du bruker. Når du er på nettsteder, kan du åpne Google Søk-sidepanelet for å gjøre følgende:

• Generer viktige punkter fra artikler og andre nettsider.

Slik søker du på nettsider med Google Søk-sidepanelet:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til et nettsted.
  3. Velg Sidepanel øverst til høyre.
  4. Klikk på nedoverpilen Pil ned øverst til venstre i sidepanelet.
  5. Velg Søk.
    • For å finne ut mer om teksten og bildene du finner, skriv inn søkeord fra nettsiden.

Tips:

Finn ut mer om generativ AI i Chrome

Nå finner du AI-baserte funksjoner for mer effektive og engasjerende søk i Google Søk-sidepanelet, slik at du får mest mulig ut av Chrome. Du kan enkelt gjøre følgende:

• Generer viktige punkter fra artikler og andre nettsider.

For å prøve eksperimenter i Søk i Chrome, blant annet AI-baserte opplevelser i sidepanelet, finn ut hvordan du registrerer deg for Search Labs.

Tips: Kvalifikasjonskrav kan gjelde. Finn ut mer om Generativ søkeopplevelse.