Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis. Een Chrome-functie is misschien niet beschikbaar als je standaard zoekmachine deze niet ondersteunt.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Typ je zoekopdracht in de adresbalk.
  3. Tik op het resultaat, Ga of Doorgaan Doorgaan.

Tip: Terwijl je je zoekopdracht opgeeft, kun je suggesties krijgen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Spraakgestuurd zoeken

Als je vaak met je stem zoekt, zie je rechts van de zoekbalk misschien de sneltoets Gesproken zoekopdracht Microfoon. Als dit niet het geval is en je Gesproken zoekopdracht Microfoon wilt toevoegen:

1. Tik op Meer  Meer en dan Instellingen en dan Snelkoppeling voor werkbalk.
  2. Selecteer Gesproken zoekopdracht.
Zoeken met een QR-code of streepjescode
  1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Google Lens .
  3. Tik in het gemarkeerde vak op Zoeken met je camera.
  4. Positioneer de QR-code in het vak.
  5. Tik op de link die op je scherm verschijnt.
    • Als je een streepjescode wilt scannen, richt je de camera zodat de code in het vak staat, tik je op de sluiterknop en swipe je omhoog voor relevante zoekresultaten.
'QR Code' is een gedeponeerd handelsmerk van Denso Wave Incorporated in Japan en andere landen.
Zoeken op een pagina

Je kunt specifieke woorden of woordgroepen zoeken op een webpagina.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Open een pagina.
  3. Tik op Meer Meer en dan Zoeken op pagina.
  4. Geef je zoekopdracht op.
  5. Tik op Zoeken Zoeken.
    • Overeenkomsten worden gemarkeerd. Gebruik de markeringen op de scrollbar om alle overeenkomsten op een pagina te vinden.
Zoeken naar woorden

Met Tikken om te zoeken kun je meer informatie vinden over specifieke woorden of zinnen op een pagina.

Belangrijk: Als je Tikken om te zoeken wilt gebruiken, moet Google zijn ingesteld als je standaard zoekmachine.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Open een pagina.
  3. Als je een woord op een pagina wilt markeren, tik je erop of houd je het vast.
  4. Als je zoekresultaten voor het gemarkeerde woord wilt bekijken, tik je op het deelvenster onderaan de pagina.

Tikken om te zoeken aan- of uitzetten

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Ordenen en dan Instellingen Instellingen en dan Google-services.
  3. Tik op Tikken om te zoeken.
  4. Zet Tikken om te zoeken aan of uit.
Tip: Voor betere zoekresultaten kun je ook Omringende tekst opnemen in Google-zoekopdrachten aanzetten.
Op internet zoeken met afbeeldingen

Je kunt meer informatie krijgen over een afbeelding met Google Lens. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant gebruiken om te kijken wat voor soort plant het is en vergelijkbare afbeeldingen te vinden.

Voordat je begint:

Zo vind je meer informatie over een afbeelding:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een site met de afbeelding waarover je meer wilt weten.
  3. Tik op de afbeelding en houd deze vast.
  4. Tik in het contextmenu op Zoeken met Google Lens.
Afbeeldingen zoeken die van internet zijn gekopieerd

Je kunt meer informatie vinden over een afbeelding die vanaf een pagina naar het klembord is gekopieerd.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik op een pagina op een afbeelding en houd deze vast.
  3. Selecteer Afbeelding kopiëren.
  4. Tik op de adresbalk. Je vindt de gekopieerde afbeelding als zoekoptie.