Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis. Een Chrome-functie is misschien niet beschikbaar als je standaard zoekmachine deze niet ondersteunt.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ je zoekopdracht in de adresbalk bovenaan.
  3. Selecteer een resultaat of druk op Enter.

Tip: Terwijl je je zoekopdracht opgeeft, kun je suggesties krijgen op basis van je web- en app-activiteit. Je kunt suggesties uit je zoekgeschiedenis verwijderen of gedeelten met suggesties op basis van je activiteit verbergen als deze worden weergegeven. Meer informatie over je activiteit

Zoeken op een pagina

Je kunt specifieke woorden of woordgroepen zoeken op een webpagina op je computer.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Ordenen en dan Zoeken en bewerken en dan Zoeken.
  3. Voer in het zoekvenster je zoekterm in.
  4. Druk op Enter om op de pagina te zoeken.
    • Overeenkomsten worden geel gemarkeerd. In de scrollbar rechts geven gele markeringen de plaats van de overeenkomsten op de pagina aan.

Tip: Je kunt ook de sneltoetsen Ctrl + f (Windows, Linux en ChromeOS) of + f (Mac) gebruiken om snel een woord of woordgroep te vinden.
Zoeken naar woorden

Je kunt meer informatie vinden over specifieke woorden of woordgroepen op een webpagina.

1. Open op je computer een webpagina in Chrome.
  2. Markeer een woord of woordgroep.
    • Op een pc: Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde content.
    • Op een Mac: Houd Ctrl ingedrukt en klik op de gemarkeerde content.
  3. Klik op de optie om te zoeken met je standaard zoekmachine. Er kan een optie zijn zoals 'Zoeken op Google naar keizerspinguïn'.

Tips:

• Je kunt geselecteerde woorden of woordgroepen vertalen naar je voorkeurstaal of de definitie opvragen.
  • Als je een getal selecteert, kun je eenheden omrekenen.
Op internet zoeken met afbeeldingen

Je kunt meer informatie krijgen over een afbeelding met Google Lens. Gebruik bijvoorbeeld een foto van een jurk om te zoeken waar je de jurk kunt kopen, vergelijkbare jurken te vinden of die afbeelding ergens anders op internet te vinden.

Belangrijk: Stel Google in als je standaard zoekmachine.

Zo vind je meer informatie over een afbeelding:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding.
  4. Selecteer in het menu de optie Afbeelding zoeken met Google.
    • Als je met de rechtermuisknop ergens buiten een afbeelding klikt, kun je in het menu de optie Afbeelding zoeken met Google selecteren en dan slepen om een afbeelding te selecteren.

Tips:

• De zoekresultaten verschijnen in het zijvenster. Klik op Openen om ze in een nieuw tabblad te tonen.
  • Als je een afbeelding wilt zoeken vanuit het zijvenster, klik je op Zoeken op afbeelding  of op een voorgestelde afbeelding onder Zoeken in afbeelding op deze pagina. Voorgestelde afbeeldingen blijven op je apparaat staan en worden niet gedeeld met Google. Als je op een voorgestelde afbeelding klikt, kan Google informatie over die afbeelding verzamelen.
Webpagina's doorzoeken met het zijvenster van Google Zoeken

Als Google je standaard zoekmachine is, kun je het zijvenster van Google Zoeken gebruiken voor meer informatie over de sites waarop je browst en de zoektools die je gebruikt. Bezoek een site en open het zijvenster van Google Zoeken voor het volgende:

• Belangrijke punten uit artikelen en andere webpagina's samenvatten.

Zo doorzoek je een webpagina met het zijvenster van Google Zoeken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een website.
  3. Selecteer rechtsboven de optie Zijvenster .
  4. Selecteer linksboven in het zijvenster de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Selecteer Zoeken.
    • Voer belangrijke termen op de webpagina in voor meer informatie over de tekst en afbeeldingen die je vindt.

Tips:

Meer informatie over generatieve AI in Chrome

Het zijvenster van Google Zoeken biedt nu AI-gestuurde functionaliteit voor efficiënter en interessanter zoeken, zodat je het maximale uit Chrome kunt halen. Je kunt makkelijk het volgende doen:

• Belangrijke punten uit artikelen en andere webpagina's samenvatten.

Meer informatie over hoe je je aanmeldt voor Search Labs om experimenten in Zoeken op Chrome uit te proberen, waaronder AI-gestuurde mogelijkheden

Tip: Er kunnen deelnamevereisten van toepassing zijn. Meer informatie over generatieve AI in Zoeken