Zoeken op internet in Chrome

Je kunt snel vinden wat je zoekt op internet, in je bookmarks en in je browsegeschiedenis. Een Chrome-functie is misschien niet beschikbaar als je standaard zoekmachine deze niet ondersteunt.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Geef in de adresbalk bovenaan op wat je wilt zoeken.
  3. Tik op het resultaat of tik op Ga.

Spraakgestuurd zoeken

Tik boven het toetsenbord of op een nieuwe pagina op Microfoon .

Zoeken met een QR-code of streepjescode
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op de adresbalk.
  3. Tik boven het toetsenbord op Scannen Scannen.
  4. Positioneer de QR-code of streepjescode in het gemarkeerde vak. Als dit werkt, zie je een code in de adresbalk.
  5. Tik op Ga.

'QR Code' is een gedeponeerd handelsmerk van Denso Wave Incorporated in Japan en andere landen.

Zoeken op een pagina

Je kunt specifieke woorden of woordgroepen zoeken op een webpagina.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de pagina op Meer Meer en dan Zoeken op pagina… .
  3. Geef je zoekopdracht op.
    • Overeenkomende woorden worden gemarkeerd. De momenteel geselecteerde overeenkomst is gemarkeerd met een gele achtergrond.
  4. Tik op Klaar als je hebt gevonden wat je zoekt.
Op internet zoeken met afbeeldingen

Met Google Lens op de iPhone kun je meer informatie krijgen over een afbeelding. Je kunt bijvoorbeeld een foto van een plant gebruiken om te kijken wat voor soort plant het is of om banken te vinden die vergelijkbaar zijn met een afbeelding op de pagina.

Voordat je begint:

Zo vind je meer informatie over een afbeelding:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone.
  2. Ga naar een site met een afbeelding waarover je meer wilt weten.
  3. Houd je vinger op de afbeelding.
  4. Tik in het contextmenu op Afbeelding zoeken met Google.
Afbeeldingen zoeken die van internet zijn gekopieerd

Je kunt meer informatie vinden over een afbeelding die vanaf een webpagina naar het klembord is gekopieerd.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op een pagina op een afbeelding en houd deze vast.
  3. Selecteer Afbeelding kopiëren.
  4. Tik op de adresbalk. Je vindt de gekopieerde afbeelding als zoekoptie.