Zoeken op internet in Chrome

U kunt snel vinden wat u zoekt op internet, in uw bladwijzers en in uw browsegeschiedenis.

1. Open Chrome.
  2. Typ uw zoekopdracht in de adresbalk boven aan het scherm.
  3. Klik op het resultaat of druk op Enter.

Zoeken op een webpagina op uw computer

U kunt een specifiek woord of specifieke woordgroep zoeken op een webpagina op uw computer.

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Menu of Meer Meer .
  3. Klik op Zoeken.
  4. Typ uw zoekterm in de balk die in de rechterbovenhoek wordt weergegeven.
  5. Druk op Enter om op de pagina te zoeken.
  6. Overeenkomsten worden geel gemarkeerd. Aan de hand van de gele markeringen op de scrolbalk kunt u zien waar alle overeenkomsten zich bevinden op een webpagina.

Tip: Met de sneltoetsen Ctrl+F (Windows, Linux en Chrome OS) of ⌘+F (Mac) kunt u ook snel een woord of woordgroep vinden.

Woorden of afbeeldingen zoeken

U kunt meer informatie zoeken over specifieke woorden, woordgroepen of afbeeldingen op een webpagina.

Computer
  1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Markeer een woord, woordgroep of afbeelding.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het gemarkeerde item op uw computer. Gebruik Ctrl+klik op een Mac.
  4. Klik op de optie om ernaar te zoeken met uw standaardzoekmachine. Er kan iets als 'Keizerspinguïn zoeken in Google' of 'Deze afbeelding zoeken in Bing' worden weergegeven.
Android-telefoon of -tablet

Google moet zijn ingesteld als uw standaardzoekmachine als u 'Tikken om te zoeken' wilt gebruiken.

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Open een webpagina.
  3. Tik op een woord op een webpagina om het woord te markeren.
  4. Tik op het venster dat onder aan de pagina wordt weergegeven. U krijgt zoekresultaten te zien voor de woorden die u heeft gemarkeerd.

'Tikken om te zoeken' uitschakelen:

1. Open de Chrome-app Chrome-app.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Privacy en vervolgens Tik om te zoeken.
iPhone of iPad

Spraakgestuurd zoeken

Tik boven het virtuele toetsenbord of op de nieuwe tabbladpagina op het microfoonpictogram .

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.