Zoeken op internet in Chrome

U kunt sneller vinden wat u zoekt door zoekwoorden op te geven in de adresbalk van Chrome.

Hoe zoeken in de adresbalk werktHow searching in the address bar works

Wanneer u begint te typen in de adresbalk, laat Chrome u voorgestelde termen of URL's zien. Als u een computer gebruikt, kunnen er ook pictogrammen na de suggesties worden weergegeven:

Pictogram Beschrijving
Bookmark Uw sites met bladwijzer
Search suggestions Populaire zoekopdrachten die de woorden bevatten die u typt
Blank page icon Sites uit uw browsegeschiedenis

Als u op een suggestie klikt, opent Chrome die pagina voor u.

Opmerking: Wanneer u Google heeft ingesteld als uw standaardzoekmachine, kijkt Google ook naar andere woorden op de pagina om u de meest relevante zoekresultaten te bieden.

Tips voor gemakkelijker zoeken

U kunt sneller en gemakkelijker zoeken aan de hand van de onderstaande zoektips.

Op een computer

Woorden of afbeeldingen zoeken
  1. Markeer een woord, woordgroep of afbeelding en klik met de rechtermuisknop hierop op uw computer. Gebruik Ctrl+klik op een Mac.
  2. Klik op de optie om ernaar te zoeken met uw standaardzoekmachine. Er wordt mogelijk 'Google doorzoeken op keizerspinguïn' of 'Bing doorzoeken op deze afbeelding'.
Plakken en zoeken
  1. Markeer een woord of woordgroep en kopieer dit/deze.
  2. Klik met de rechtermuisknop in de adresbalk op uw scherm. Ctrl+klik in de adresbalk op een Mac.
  3. Klik op Plakken en zoeken.
Spraakgestuurd zoeken

U kunt een zoekopdracht of andere spraakopdracht in Chrome starten door Ok Google te zeggen op een Google-zoekpagina of een pagina 'Nieuw tabblad'. Wanneer u 'Ok Google' gebruikt, verzendt Chrome een audio-opname van uw gesproken zoekopdracht naar Google.

Markeren en zoeken door te slepen

Markeer een woord of woordgroep en sleep dit/deze naar de adresbalk. Chrome geeft automatisch de zoekresultaten weer voor de gemarkeerde tekst.

Op een mobiel apparaat

Android

Spraakgestuurd zoeken

Stel 'Ok Google' in om spraakgestuurd te zoeken zonder typen of klikken.

Zoeken met aanraking

U kunt meer informatie krijgen over woorden of woordgroepen door erop te tikken op het scherm.

Zoeken met aanraking gebruiken

1. Tik op een woord op een webpagina om het woord te markeren.
  2. Veeg omhoog in het deelvenster dat onder aan de pagina wordt weergegeven. U krijgt zoekresultaten te zien voor de woorden die u heeft gemarkeerd.
  3. Als dit de eerste keer is dat u Zoeken met aanraking gebruikt, wordt er een vak geopend waarin u wordt gevraagd of u deze functie wilt toestaan. Tik op Toestaan om de functie in te schakelen of op Nee, bedankt om deze uit te schakelen. U kunt de functie desgewenst altijd weer inschakelen.

Zoeken met aanraking in- of uitschakelen

U kunt Zoeken met aanraking in- of uitschakelen via Instellingen:

1. Open Chrome.
  2. Tik op het Chrome-menu .
  3. Tik op Instellingen > Privacy > Tikken om te zoeken.
  4. Tik op de schuifregelaar om de functie in of uit te schakelen.

Opmerking: Google moet zijn ingesteld als uw standaardzoekmachine om Zoeken met aanraking te gebruiken. De functie is alleen beschikbaar op bepaalde Android-apparaten.

iPhone of iPad

Spraakgestuurd zoeken

Tik op het microfoonpictogram boven het virtuele toetsenbord of op de pagina Nieuw tabblad.

Zoeken met aanraking

U kunt meer informatie krijgen over woorden of woordgroepen door erop te tikken op het scherm.

Zoeken met aanraking gebruiken

1. Tik op een woord op een webpagina om het woord te markeren.
  2. Veeg omhoog in het deelvenster dat onder aan de pagina wordt weergegeven. U krijgt zoekresultaten te zien voor de woorden die u heeft gemarkeerd.
  3. Als dit de eerste keer is dat u Zoeken met aanraking gebruikt, wordt er een vak geopend waarin u wordt gevraagd of u deze functie wilt toestaan. Tik op Toestaan om de functie in te schakelen of op Nee, bedankt om deze uit te schakelen. U kunt de functie desgewenst altijd weer inschakelen.

Zoeken met aanraking in- of uitschakelen

U kunt Zoeken met aanraking ook in- of uitschakelen via Instellingen:

1. Open Chrome.
  2. Tik op het Chrome-menu .
  3. Tik op Instellingen > Privacy > Tikken om te zoeken.
  4. Tik op de schuifregelaar om de functie in of uit te schakelen.

Opmerking: Google moet zijn ingesteld als uw standaardzoekmachine om Zoeken met aanraking te gebruiken. De functie is alleen beschikbaar op bepaalde iPhones en iPads.